/ • Foto - Djur / • Foto - Porträtt /

Jenny och Tiara på Björkvik

Förra veckan var jag ju ute och fotograferade Jenny och hennes lilla Tiara på en av enligt mig Sveriges vackraste platser. Björkvik ligger ut mot Värmdö och Ingarö. Dom pastelliga färgerna på himlen som återspeglade sig i vattnet tillsammans med den gråa, neutrala färgen på klipporna gav oss fantastiska förutättningar och som jag uttryckt mig förut så är jag så himla nöjd! Jag var som sagt lite skeptisk då det regnade på vägen ut, men snacka om att vi hade tur när de mörka molnen försvann och ersattes av dessa färger. Himlen skiftade väldigt fort under hela fotograferingen, så det gällde att vara snabb om man ville fånga det där alldeles speciella spektaklet.
 
Det var faktiskt en väldigt rolig fotografering, och lite klurig. Med tanke på det tidigare ovädret ändrades både himmel och ljus konstant och det gällde att vara snabb både i avtryckarfingret och i huvudet. Det är många tankar som hinner skickas igenom huvudet och jag är alltid alert och uppmärksam ifall något ändras, både till det bättre och till det sämre. Vid ett tillfälle då vi hade placerat oss så att mer av klipporna kom i bakgrunden, som i sin tur skar av en bra bit av himlen, tittade jag upp och fick plötsligt se att himlen bjöd på ytterligare ett mirakel och då fick vi skynda oss upp igen. Himlen började ganska tråkig i början av fotograferingen, men ju mer tiden gick desto mer ställde den upp för oss och på slutet av sessionen när vi hade förflyttat oss till stranden så var den helt otrolig. Det var som att någon knäppte med fingrarna och dessa rosa moln bara dök upp, och efter några minuter var dom borta igen.
 
Men det är det jag tycker är lite roligt. Självklart är det bekvämt att ha samma ljus och bakgrund under hela fotograferingen, men sådana här tilfällen bjuder på lite mer utmaning och det gillar jag. Hjärnan får arbeta lite mer liksom :)
 
Hit tänker jag definitivt ha fler photoshoots! Jag tänker mig att det kan bli fantastisk fint både på hösten och vintern då solen går ner tidigare. Den här gången gick solen ner bakom träden in mot land, men har man tur kanske man kan få med solen i horisonten senare på året :D