/ • Foto - Adventskalender 2016 /

Tjugofyra bilder i ett

Nu har den 24 december passerat och därför sista bilden i min adventskalender. Det har varit långa tjugofyra dagar och ibland ville jag bara sjunka igenom jorden och ge upp. Men jag klarade det, och jag är nedrans stolt över mig själv. Här nedan ser ni alla bilder tillsammans!
 
Jag vill verkligen tacka er för era fina ord och kommentarer om bilderna och om hela idén. Tack till er som hjälpte till och pushade mig och kom med förslag och tips. Jag är så himla glad över att ni tyckte om idén och bilderna och det är det som har drivit på mig till att fortsätta. Det har betytt så himla mycket för mig. TUSEN TUSEN TACK! <3
 
 
Jag var så himla taggad i slutet på november när jag verkligen bestämde mig för at göra det här. Jag hade skrivit ner allt i förväg och visste att jag hade minst tjugofyra idéer så att jag skulle klara av det. Det skulle bli en utmaning, men det skulle bli roligt att få pusha mig själv lite. Och en utmaning blev det allt.
 
Vissa bilder hade jag haft planerade i huvudet sedan innan. Jag såg framför mig hur jag ville att det skulle bli, och andra dagar blev det helt spontant. Ibland planerade jag och fixade in i minsta detalj över hur allt skulle vara, och andra gånger så gick jag in i det hela med tanken att det får bli som det blir. Vissa dagar var det riktigt jobbigt. Jag hade fullt med idéer sedan innan, men av olika anledningar gick det inte att genomföra vissa av idéerna. Några dagar hade jag extrem idétorka och jag fick panik över hur klockan tickade iväg och jag fortfarande inte hade en bild. Första december hade jag en ungefärlig idé, men fick prova mig fram ett par gånger innan jag blev nöjd. Tredje decembers bild var egentligen bara en testbild, men då jag inte fick till det alls andra gången valde jag att köra på den första jag tog. Bilder som den femte, åttonde och tolfte var uttänkta sedan innan, medan till exempel tionde och fjortonde var helt spontana. Jag tycker att man kan se vilka jag verkligen har lagt ner tid på och vilka som vart lite mer flabbiga, men det gör inget.
 
Men trots att jag inte är hundra procent nöjd med precis varje bild så är jag så nöjd med mig själv för att jag gjorde det. Jag har nämnt det förut, men jag är verkligen expert på att skjuta upp eller släppa saker helt om jag tycker att det blir för jobbigt. Jag tror att det var ganska bra att jag skrev ut överallt att jag verkligen skulle publicera en bild varje dag, för då fick jag den pressen på mig att jag verkligen ville leva upp till det och leverera det jag lovat. Jag är så stolt över att jag bet ihop även när det inte var roligt. Jag hade gärna haft lite mer snö för att kunna ta ännu mer bilder utomhus, och vissa bilder blev inte riktigt som jag velat trots att jag bestämt mig innan. En ordentlig studio med bra rekvisita hade kanske varit att föredra? ;)
 
Min absoluta favorit är nummer nitton, All I want for Christmas is you. Det var en av dom första idéerna jag kom på, och det var den bilden jag ville göra mest av allt. Jag hade en sådan tydlig bild i huvudet från första början, och den blev precis som jag tänkt mig. Där märkte jag verkligen vilken skillnad det var, att ha en bild planerad och bestämd innan mot att bara ge sig ut och hoppas på det bästa. Jag är så otroligt nöjd med den här bilden och det var den som fick mest beröm, och det gör mig så glad <3
 
Vilken var DIN favorit? Jag slänger upp min favorit i repris :D
/ • Personligt - Vardag /

Hälsning från Uppsala

Hej på er från Uppsala! Nu är vi alla fyra samlade och vi har det så bra. Vi gör ingenting egentligen, vi åker och handlar och sedan ligger vi bara i soffan och tittar på film och lyssnar på musik. Men det är bland det bästa jag vet, att umgås med dessa tre personer och bara få ta det lugnt. Imorgon är det nyår och det känns ju heeeelt galet, vad det här året har gått fort. Det är ju ofta så, jag hinner precis lära mig att skriva rätt år och sedan är det dags att programmera om hjärnan igen, haha…

Som sagt, vi har varit ute och promenerat lite. Igår gick vi hela vägen till affären för att få kilometerantalet att stiga. Av någon anledning börjar vi alltid spela Pokémon när vi umgås, trots att jag inte öppnat spelet på flera veckor annars. Vi har delat ut julklappar och julklappshögen var typ större än den var hos oss på julafton, hehe.. Och igår satt vi och spelade ett Harry Potter spel, vilket är passande när tre av fyra av oss är lite av HP-nördar. Jag kan långt ifrån alla svar, men det är roligt ändå att testa sig själv ;)
 

Slapp i mellandagarna

Det är något mysigt över mellandagarna tycker jag. Ett slags lugn som lägger sig efter julen, då all stress försvinner och alla bara andas ut. All stress inför juldagarna bara försvinner, allting är klart och allting är över och ändå ligger lite av den där magin kvar. Samtidigt byggs förväntan upp inför det nya året. Jag har aldrig varit mycket för att fira nyår egentligen, men det är ändå en härlig känsla av att ett nytt år börjar. Det blir lite som att man får ta nya tag. Åtminstone inbillar man sig det, fast egentligen spelar det väl ingen roll när man bestämmer sig för att börja på något nytt. Men det blir lite lättare att göra det i samband med det nya året.
 
Imorse var jag ute och myste med min lilla lurvboll. Jag älskar när vintern kommer tillsammans med den tjocka pälsen. Hur mysigt är det inte att begrava händerna i allt fluff? Solen sken och luften var ganska mild när jag skruttade runt lite på ridvolten. Alla mina ridkompisar är bortresta just idag, och då jag ska iväg ikväll fick det bli en dagstur. Det var ganska skönt att faktiskt kunna se något när man rider också, vanligtvis är det ju kolsvart.. ;) Nej men vi hade det mysigt idag, ponnyn och jag <3
 
 
Om bara ett litet tag ska jag ta min extremt tunga väska och bege mig till bussen. Jag ska nämligen åka upp till Uppsala idag och fira nyår med mina bästa kompisar. Det är ju inte alltid vi lyckas få till en träff med alla fyra då vi alla är utspridda i halva landet, så det blir lite extra roligt när det faktiskt går. Och det känns roligt att få börja det nya året med mina absoluta favoritmänniskor!
 
Jag kommer att ta med mig både kameran och datorn upp, men jag vet inte hur mycket jag kommer att kunna uppdatera. Ni har väl lärt er hur jag fungerar nu - jag lovar en sak och sen blir det inte riktigt så. Därför tänkte jag att jag inte ens lovar någon uppdatering de närmsta dagarna, utan vi får se hur det blir. Något ska jag säkert kunna klämma in, men det är inte helt omöjligt att jag fastnar i allt annat.
 
På tal om absolut ingenting, har ni sett världens sötaste juldekoration jag köpte för ett tag sedan? Jag har helt missat att visa den, och jag tycker att det behövs för att den är SÅ HIMLA SÖT! Jag kände att det här inlägget behövde en bild till, och då tänkte jag att snögubben kunde få ta plats här i bloggen. Som jag skrev förut så är jag ju så svag för gulliga julsaker, så nu har jag ytterligare en sak till samlingen... ;)