En ordentlig fixardag

Jag var precis på väg att börja inlägget med ett "hallå där", men sen insåg jag att jag gör det väldigt ofta. Så det får bli ett vanligt hej istället!
 
Imorse vaknade jag upp heltäppt i näsan med följd av cirka trettiofem nysattacker. Ändå klev jag upp vid sju och satte igång att städa rummet - det var verkligen dags. Hera fäller ju fortfarande litegrann och på bara några dagar bildas det dröser av hundhår. Det är nackdelen med att ha en ändå relativt långhårig hund, haha. Jag hade även lyckats kasta ut kläder precis överallt och det var bara allmänt stökigt. Det känns alltid så skönt när jag får det gjort. Så fort jag går in i rummet så känns allt så mycket lättare. Det kanske är därför man borde städa oftare...? ;)
 
Efter det så möblerade jag om halva lägenheten för att kunna ta dagens bild, och det var inte förrän efteråt jag kände hur trött jag var. Jag är nog inte helt frisk, men ändå har jag haft en sådan dag då jag vill göra saker. Det händer inte alltför ofta, så jag vill ändå passa på när jag är på det humöret.
 
 
Min finaste lilla diva som aldrig protesterar. Hon låg så snällt och fint på vardagsrumsgolvet idag, och trots lite gnäll så stannade hon kvar där. Att man blir gammal och klok har verkligen stämt in så bra på henne, för hela tiden överraskar hon mig med att hon är så himla duktig. Hon är långt ifrån perfekt i alla lägen, men just när jag behöver hennes hjälp med något så ställer hon alltid upp. Hon finner sig i alla situationer och köper läget, vad som än händer. Det är så himla underbart <3
 
Efter middagen somnade jag till i soffan i några minuter, men icke sa nicke! Jag tog fram pepparkaksdeg från kylen redan imorse och hade tänkt bara under dagen, men det var så mycket annat som kom i vägen. Trots att jag kände mig lite halvdålig körde jag igång ändå, och det är ju ändå inte så ansträngande att kavla lite deg. Jag stod där med julmusik i bakgrunden och hade Heras stirrande valpögon som sällskap. Nu funderar jag på att gå och dekorera pepparkakorna med kristyr. Hmm...