/ • Foto - Natur / • Personligt - Vardag /

Tjuvstart på julen, ett försök till amerikanska pannkakor och en solnedgång

Vet ni vad jag gjorde häromdagen? Jag köpte hem en chokladtomte. Jag gick förbi dom inne i affären och kunde inte låta bli. Dom är så löjligt onödiga och dyra, och chokladen är inte ens speciellt god, men det hör liksom till. Vanligtvis brukar jag hålla mig ifrån julsakerna till december, men det har blivit lite tjuvstart i år. Jag lyssnade på julmusik för ett tag sedan och mamma har redan börjat ställa fram adventsljusstakarna. Vi hade ställt fram dom på fredag ändå, men lite tidigare än vanligt blev det. Men det är okej, jag känner att jag behöver det. Jag behöver ha någonting att se fram emot, och bara tanken av att det snart är juletider får mig på bättre humör.
 
 
 
Imorse när brorsan gick upp så ropade han ut mig i köket. Han hade då fått för sig att vi skulle prova att göra amerikanska pannkakor. Jag har aldrig ätit det i hela mitt liv, och ännu minde gjort dom själva. Jonas rörde ihop smeten - han är ju faktiskt den utbildade kocken av oss två ;) - och sedan slängde vi ner dom i stekpannan. Dom blev små som plättar, men dom höll ändå ihop och blev tjockare än vanliga pannkakor vilket ändå måste väl ändå räknas? Dom blev tyvärr lite torra, men vi dränkte dom i smör och slängde på både vaniljsocker och vanligt strösocker.
 
Och det gick att äta! Extremt mättande och inte lika gott som vanliga pannkakor (säger pannkaksnörden) men helt klart godkänt för att vara första gången. Man måste väl våga prova lite här i livet? Jag skulle aldrig få för mig att göra det själv, men det är det som är roligt med Jonas - han kommer med massa konstiga idéer som han vill prova och vi lyckas alltid på ett eller annat sätt. Sedan dansade vi runt i köket till Avicii ett tag innan vi gick in till våra rum. Om någon såg oss skulle vi garanterat skickas in på psykhem, haha...
 
 
Sedan, från ingenstans, så dök solen upp ute på himlen! Det var ändå dags att gå ut med Hera, så jag slängde på mig kameran och tog hunden i andra handen och skuttade iväg. Den höll precis på att gå ner, men bara själva faktumet ATT den syntes gjorde mig glad. Det är ganska fascinerande hur lite det krävs ibland, men bara lite sol kan få humöret att förändras på en sekund. Så fort jag klev utanför dörren och kände solstrålarna träffa ansiktet så kändes allt så mycket lättare.
 
Vi hade en mysig liten stund även fast solen inte var uppe så länge. Hera fick leka modell som vanligt och sedan sprang hon runt och lekte med en pinne. Hon var också lite extra glad idag, knasbollen <3 Nu måste jag skynda mig, jag ska vidare till stallet, men fler bilder kommer senare!
 
#1 / / Amanda Jona [SPONTAN]:

Gillade verkligen det här inlägget, så mysig inblick i "vardagen" liksom! :)

Svar: Tack, kul att höra! :D
Rebecca Adnell