/ • Personligt - Vardag /

En helg i Uppsala

Igår satte jag mig på tåget till min kompis i Uppsala. Det blev en kort visit då jag åkte hem redan idag, men gud så skönt det är att komma bort lite. Ibland behöver man bara ett miljöombyte, och jag är så glad att jag har Erica bara en dryg timme bort. Dessutom är Uppsala en väääldigt mysig stad och jag trivs mer och mer varje gång jag åker dit. Den här gången fick jag även se precis hur nära dom har till skogar, ängar och hela det kitet. Det var i stort sett bara att gå utanför dörren och promenera några minuter åt ena hållet och så var du framme. Det saknar jag här hos mig. Visst, jag har det ganska nära naturen men jag måste åka bil eller promenera rätt långt för att ta mig till närmsta ordentliga skog. Det är lite synd!
 
Halloween i ära hade Erica köpt en pumpa. Jag har aldrig någonsin karvat en pumpa - jag har inte ens varit med och sett på när någon annan gjort det - så det var roligt att få vara med! Däremot gjorde Erica och hennes kille allt jobb, men jag satt bredvid och spelade upp musik så jag vill tro att jag var lite delaktig ändå ;) I slutändan hade dom skapat världens lyckligaste pumpa!
 
Vi var ute på en liten promenad igårkväll, men annars har vi bara legat i soffan - som för övrigt är alldeles för bekväm - och kollat på diverse filmer. Idag var jag tvungen att åka hem rätt tidigt då brorsan spelade final i DM ikväll, och jag är ändå glad att jag gjordet det för jäklar vilken match det var. Huddinge inledde galant, det blev lite nervös i mitten och tillslut sprang vi iväg igen och killarna är numera Distriktsmästare! Så jädra stolt!
 
Erica döpte honom till Fred! Söt, eller hur? :D
Uppsala bjöd på en mysig solnedgång, något jag inte sett på väldigt länge! ♥
/ · Heras Resa / • Personligt - Hera /

Heras resa: Världens lyckligaste hund

- gamla bilder -
 
Vissa av er kanske kommer ihåg att jag i våras började lägga upp inlägg om Hera och hennes resa, från första dagen vi bestämde att vi skulle skaffa en hund. Jag hade ärligt talat helt glömt bort det, men jag har ju så många bilder på lager som jag fortfarande vill visa! Jag bestämde mig för att göra det här delvis för att det är roligt att dela med mig av berättelsen om den lilla vovven ni får se här så ofta, men mestadels för mig själv och för att jag ska kunna gå tillbaka och minnas. Vill ni läsa alla tidigare inlägg kan ni hitta dom HÄR!
 
Okej, förra inlägget handlade om att hennes öron började inta sin rätta position, vilket skedde runt slutet på sommaren. Dessa bilder är från november samma år, alltså 2008, förmodligen ett av hennes första snöfall. Här var hon bara 6 månader gammal, men jisses vad hon växte snabbt! Jag saknar verkligen hennes mörka färg - ju äldre hon blev desto ljusare blev pälsen. Hon är lika vacker oavsett såklart, men det var riktigt fint.
 
Vi kan ju passa på att uppskatta det faktumet att man utvecklas - dessa bilder är tagna mitt på ljusa dagen och av någon anledning hade jag ISO 800... Oklart varför, men trots att bilderna är galet brusiga är jag så glad över att jag har dom. Det är så fint att kunna titta tillbaka och minnas. Och dom här visar verkligen hur Hera alltid har varit, dom har fångat hennes spralliga sida. Hon har alltid varit en sån hund som utstrålar en sådan lycka, och det smittar av sig.
 
För att vara en stor och skräckinjagande schäfer har hon haft ett hjärta av guld. Som jag nämnt tidigare så har hon haft lite olika problem med andra hundar, men människor älskar hon. Otroligt social, otroligt snäll och hängiven. Som bilderna visar har hon alltid haft så mycket energi, och bland det bästa hon visste (innan hon blev sjuk och lat, hehe) är att leka i snön. Det här var hennes första år med snö, och sedan dess var det kört. Nästan varje år när den första snön lägger sig på marken brukade vi springa ut med henne, och lyckan i hennes ögon går inte att beskriva. Hon älskar att tumla fram i snön och hoppa efter snöbollar, för att senare dyka in i en snödriva och begrava nosen under ytan. Hon är likadan på hösten - lövhögar är roliga att springa runt i! 
 
Sen kan vi även konstatera hur himla liten Jonas är här! Vad kan han ha varit, 11 år? Sötnöt ;)
 
/ • Photoshop - Före/Efter /

Före / Efter

Jag tänkte försöka lägga upp sådana här inlägg lite oftare! Någon eller några gånger i månaden och helt enkelt visa några bilder jag lagt upp sedan förra gången. Hojta till om det är någon speciell bild ni skulle vilja se någon gång ♥
 
Jag verkligen älskar att konstant utveckla min redigeringsstil. Jag har haft så många olika stilar och sätt genom åren men jag har aldrig någonsin känt mig helt nöjd, förrän nu. Jag lär mig nya grejer i stort sett varje dag och det är så otroligt givande att bara sitta och leka runt - ibland med samma bild om och om igen tills du plötsligt fått fram något magiskt.
 
Första bilden är RAW-filen direkt ur kameran och andra bilden är det färdiredigerade resultatet