Dalsnibba

Dalsnibba är ett fjäll som ligger ovanför Geirangerfjorden, högsta punkten är ca 1500 meter över havet. Förra gången vi var här hela familjen stod vi nedanför och blickade upp över den imponerande höjden, men ingen av oss ville åka upp till toppen då. Trång grusväg utan räcken, nej tack... I år hade vi bestämt oss att göra det redan innan, och vi blev ganska lättade när vi såg att dom rustat upp vägen. Då kändes det lite lättare.
 
Och jag är SÅ glad att vi åkte upp! Alltså wow, vilken utsikt! Jag kan verkligen inte få fram i ord vilken känsla det var att stå där uppe. Det pirrade så där nervöst i magen när bilen sakta rullade uppåt, och det var så spännande ju högre upp vi kom. Jag är inte jätte höjdrädd, men jag har ändå respekt för höjder och samtidigt som jag tycker att det är fascinerande så ilar det lite i magen till och från. Men jag gillar även att utmana mig själv, så att få åka upp hit var nog det bästa vi hade kunnat gjort. När vi parkerade bilen på topppen och tittade sig omkring så kändes det som att jag kunde se precis allting.
 
 
Vi stod kvar vid räcket ganska länge och bara tittade. Jag tror alla tre var lika tagna, det gick liksom inte att beskriva vad vi såg med vanliga ord. Det hade behövts något mer i den stunden. Hela parkeringsytan där uppe var asfalterad, men de sista meterna fram till räcket var gjort av ihåligt galler, vilket gjorde att du kunde se hur det stupade rakt nedanför dina fötter - lite som att sväva i luften. Det tog faktiskt ett tag innan jag och Jonas vågade oss ut, och när vi väl gjorde det så halvt kastade vi oss ut för att få tag i räcket. Det kändes säkrare att hålla i sig, haha ;)
 
Sedan började vi utforska lite. Vi gick bakåt en bit för att kunna komma runt räcket, och så gick vi neråt lite för att få se ännu mer. Där var det verkligen så att man satte ner fötterna extremt långsamt för att inte råka snubbla eller halka. Vi var visserligen ganska långt ifrån kanten, men ändå.
 
Det var verkligen så maffigt att stå där uppe och titta ner på fjorden. När jag väl stod där nere kändes allting så stort, men här uppfrån såg det ut som en miniatyrpool. Vi hade åkt upp en bra bit men det var mer än dubbelt så långt ner till fjorden sen. Riktigt häftigt. Får ni chansen att åka hit någon gång, åk upp på Dalsnibba. Det må kosta en slant men jag lovar er att det är värt varenda krona.
 
#1 / / Tilda Barkselius:

Men vilka vackra bilder!

Svar: Åh tack snälla, vad glad jag blir!
Rebecca Adnell

#2 / / linah:

vackert!

Svar: Tack! Det är himmelskt fint där borta :')
Rebecca Adnell