/ · England / • Resor - Irland/England 2016 /

The making of Harry Potter

Bucketlist
 
Det finns mycket som inspirerar och berör mig, men det finns inget som är så stort som Harry Potter. Jag är som många andra uppvuxen i hela den här Harry Potter-eran. Jag har fått böckerna lästa för mig när jag var liten och jag har suttit spänt i biosalongen och väntat på premiären. Därför är det här förmodligen en av dom häftigaste jag någonsin varit med om; Warner Bros Studios Tour; The making of Harry Potter i London. Det här var andra gången jag var där, men jag var lika uppspelt för det. Om du inte har varit där och inte vill få något avslöjat för dig, scrolla förbi det här inlägget då jag kommer både skriva massor och visa bilder :D
 
Precis innanför ingången hänger det tiotals bilder uppe på väggarna. Redan här inne byggs stämningen upp och innan du går in och börjar själva turen får du gå förbi Harrys lilla sovrum under trappan ;)
Det här tycker jag är det häftigaste på hela turen. Efter en kort filmsnutt får du kliva in igenom dörren till the Great Hall. Och det är precis lika häftigt som man kan tro! Och i år hade dom även ställt dit sorteringshatten, så coolt! Runt omkring har du kläder som skådespelarna använt under inspelningarna.
Mirror of Erised! Bästa Spell <3
Jag kan ju säga att vi var ganska så sorgsna när vi gick förbi Snapes lilla krypin. Det är så hemskt att dessa skådespelare jag vuxit upp med att se på tv-skärmen inte finns längre. Och det slår extra hårt när det är mina Harry Potter-hjältar. Vila i frid Alan Rickman ♥
Det här är så häftigt! Här har vi en liten del av Weasley hemmet. Det finns olika knappar du kan trycka på för att se stekpannan diska sig själv, kniven skära upp mat och halsduken stickas. Precis som hemma hos Molly ♥
Det här var höjdpunkten, utan tvekan. Nytt för den här gången var Hogwarts Express, tåget som tar eleverna från London till skolan. Det är en sådan himla nerd-alert på mig just nu, men att faktiskt få gå in där och gå i den där smala gången där den klassiska repliken "Anything off the trolley, dear?" utspelar sig var helt galet. Ännu häftigare hade varit om man faktiskt fått gå in i kupéerna och sätta sig, men det kanske kommer om ett par år ;)
Att få ta en liten promenad igenom Diagon Alley och gå förbi Gringotts, Ollivanders och Weasley's Wizard Wheezes - yup, det var coolt!
 
Under varje bild har jag velat skriva att det där var höjdpunkten, men jag tror inget slår det här. Precis när du tror att du är klar med turen så kommer du in i ett sista rum, och vad som öppnar upp sig framför dina ögon är för mäktigt för att kunna smälta. Första gången jag var här hade jag ingen aning om att den här vyn väntade, och jag tror minsann att jag tappade andan.
 
Det är hela Hogwarts, i miniatyr. Det här har faktiskt använts i inspelningarna för att kunna få bra material på slottet, och sedan har skådespelarna och dylikt redigerats in. Alltså, det må vara häftigt att se på bild men ingenting slår känslan av att stå där i verkligheten. Om ni får chansen att åka dit, snälla gör det. Jag kan inte ge tillräckligt mycket lovord för den här turen om du är en Harry Potter-nörd som mig. Du behöver inte ens vara en nörd, jag tror att alla skulle uppskatta det här. Just den här sista delen av slottet, det är helt makalöst. Ni ska se alla små detaljer, alla små pelare i fönstrena och alla små linjer i strukturen. Det går inte att förklara. Det är så illa att jag vill ta med mig den här miniatyren hem. Jag skulle kunna rensa ut hela mitt rum och bara ha Hogwarts här inne. Wow.
 
Det finns så mycket mer av den här turen, men jag valde ut dom bästa bilderna för att inlägget inte skulle bli arton mil lång. Det blev ganska långt ändå, men jag kände att jag var tvungen att dela med mig av det här. Det kanske är någon där ute som aldrig fått chansen att åka dit. Det kanske är någon som funderar på att åka dit, och då har jag bara en sak att säga till er: GÖR DET!