En mysig fredagskväll

Åh, jag blir så glad när jag loggar in på bloggen och ser att jag fått lite kommentarer. Det är så larvigt, men det lyser upp hela min dag. Det är så roligt att folk faktiskt går in här och vill läsa det jag skriver. Tack hörni! <3
 
Jag har haft en mysig dag här hemma. Jag har ställt tillbaka allt på skrivbordet och det känns så himla bra! Hela rummet blev mycket ljusare och positivare på något sätt, och det kan behövas inför den mörka vintertiden. Nästa vecka åker bokhyllan ut också, sen måste jag ta mig till Kungens Kurva för att köpa en ny. Wohoo! Jag blir så taggad av sådant här!
 
Jag har egentligen inte så mycket att skriva, jag ville mest bara slänga iväg en liten hälsning. Jag och Jonas ska ha en mysig kväll här hemma då mamma och pappa är borta - om Jonas vill vakna såklart. Just nu sover han så sött ;) Jag sitter här och tittar vidare på How I Met Your Mother!
 
Jag har ju endast målat utsidan på skrivbordet, och här har jag glömt att stänga luckan efter att jag ställde in datorn, som ni ser. Så fint det blir, eller hur? Jag får komma ihåg att stänga den innan nästa bild, oops... ;)
 
Finns det något mysigare än att få lägga sig i en nybäddad säng där lakanen fortfarande doftar tvättmedel? Och jag tycker det är så larvigt roligt att leka med min nya fjärrkontroll till kameran. Jag är så full av inspiration och idéer just nu!

Jag är klar!

Vet ni vad? Mitt skrivbord är klart...
 
Det blev både så mycket bättre och så mycket sämre än vad jag trott. Jag hade verkligen inga förväntningar, jag visste inte ens om det skulle gå att måla från svart till vitt på ett snyggt sätt. Jag kan inte påstå att jag är uppvuxen med en pensel i handen, jag har väl hjälpt till att måla en vägg någon gång och för ett tag sedan målade ju jag och pappa om våra köksluckor, så jag är verkligen inget proffs. Jag använde mig av Chalk Paint från Annie Sloan och jag tycker att det blev väldigt snyggt. Enkelt allt måla med, krävdes inget förarbete alls utan det var bara att torka av och köra på. Vi hade lite målartvätt kvar här hemma, så jag använde det, men egentligen hade det räckt med att torka av med en fuktig trasa.
 
 
Det största problemet med den här färgen var att den torkade så snabbt. Jag fick hela tiden vara med överallt, arbeta fort för att täcka alla ytor och för att få snygga penseldrag som sträckte sig från ena kanten till den andra. Jag började med alla lådor och gick på själva stommen sist. Det var inte förrän på slutet jag riktigt förstod hur jag skulle använda färgen, så det var ju lite typiskt. På ovansidan var det extra svårt. Jag stod och funderade och diskuterade och dividerade med mig själv hur jag skulle lösa det på bästa sätt för att täcka hela ytan och samtidigt undvika fula drag och bli tvungen att måla där färgen redan höll på att torka. Det slutade med att under första strykningen delade jag upp ytan i två delar - jag målade ena halvan, lät den torka och gick sedan på andra halvan. Det var inte världens bästa idé, för att trots en strykning till så syns det fortfarande skarvar i mitten av skrivbordet nu. Jag har även en hel del andra skavanker här och var, men vet ni vad? Det gör inget.
 
Mitt mål med det här var att få ett vitt skrivbord. Det var redan väldigt slitet och avskavt innan, och jag var inte ute efter perfektion. Det hade absolut kunnat bli så mycket finare om jag hade vetat vad jag höll på med eller om någon kunnigare hade gjort det, men jag gillar det som det är. Jag har gjort det alldeles själv, och jag är nöjd. Jag har ett vitt skrivbord! Vad mer kan jag be om? :D Det har dessutom varit väldigt roligt att få måla och göra allt själv. Väldigt svårt, men åh så kul! Nu vill jag måla mer!

Ta mig tillbaka

 
Jag har ju fortfarande massor av bilder från Norge att visa er! Jag blir så glad när jag går igenom bilderna. Ovanstående foton är från när vi stannade på några platser utmed vägen. Vid den lilla älven stannade vi sist vi var här och jag var bara tvungen att svänga av i år med. Jag visste vad som väntade oss längre fram, vilka vyer vi skulle få uppleva, men ändå var det något så magiskt med dom här platserna. Jag ville stanna en längre tid överallt, jag ville packa min väska och bara promenera iväg, jag ville få utforska och uppleva ännu mer.
 
Norges natur är verkligen helt fantastisk. Jag är så glad att jag har fått uppleva dessa små resor, och jag ser ännu mer fram emot fler. Min dröm är ju att någon gång bara ta bilen och åka igenom hela landet, att få stanna på platser som tilltalar mig och få fånga allt på bild. Det finns så mycket mer än vad jag har sett hittills, och jag blir alldeles sprallig i kroppen av tanken på att bara åka iväg. Bara jag och hunden. Det är en sorts frihet jag längtar efter, det är inga måsten och inga planer. Jag vill bara åka iväg och se vart resan tar mig.