En regnig första dag

Jag mådde så himla gott när jag vaknade imorse. Det var lite småkyligt i stugan, men jag gosade ner mig under duntäcket och somnade om. Sedan vaknade jag, och somnade om igen och så höll jag på ett tag innan jag hörde att pappa gick upp. Han tände eld i spisen och sedan spred sig värmen tillräckligt att jag vågade mig upp. Det regnade hela morgonen, men det verkar som att det ska spricka upp och bli bättre resten av veckan.

Vi hade en slö morgon, åt lite frukost och bara satt och myste. Jag blir ofta rastlös hemma när jag sitter still så länge, men här uppe är det en helt annan grej. Jag kan sitta i soffan här och bara titta runt i stugan eller blicka ut över skogen utanför fönstret. Vi ser fjället Skars genom ena rutan, men idag gömde han sig bakom molnen. Men det är ett lugn här uppe som jag aldrig lyckats hitta någon annanstans. Lukten av fjällstuga och brasan i kaminen bidrar till att allting blir så jädra perfekt.
 
 
Vi tog en sväng ner till Funäsdalen och handlade. Lillebror körde och jag satt i baksätet och bara tittade ut genom fönstret. Jag har åkt den där vägen fram och tillbaka tusentals gånger, men jag tröttnar aldrig. Jag älskar att titta på de små stugorna längs vägarna, eller de oändligt långa myrarna som börjar få sin röda höstfärg nu, eller hästarna som går runt och betar. Att åka den sista branta backen ner till Funäs och se vattnet öppna upp sig framför sig, det är kärlek <3

På vägen tillbaka tittade jag ut åt höger en gång och får syn på ett vattenfall nedanför bilen. Jag har som sagt åkt här tusentals gånger, och aldrig någonsin har jag märkt att det ens rinner vatten där nere. Jag hinner säga till grabbarna där framme att jag skulle vilja stanna där någon gång, och det slutar med att vi vänder bilen och åker tillbaka. Det var himla fint, och återigen så rogivande att bara stå där och titta på när vattnet forsar fram över klipporna. Dit skulle jag kunna tänka mig att åka tillbaka och fota lite mer.

 
När vi kom hem packade vi in maten, och sedan satte vi igång med arbete. Det finns alltid något att göra här, alltid stockar att såga och ved att hugga inför den kommande vintern. Stugan är bara bebodd några veckor varje vinter, men det går åt hur mycket som helst. Utan element är vedspisen den enda värmekälla vi har.

Vi turades om att såga och hugga. Den som inte gjorde någonting fick antingen sitta och vila eller springa runt med hunden. Jag blir så glad av att se henne lycklig. Att bara kasta en tennisboll och se att hon springer efter den, inte bara en gång utan flera, är något av ett vanligt fenomen nu för tiden. Hon är gammal och trött vår lilla diva, men än finns det lite energi kvar. Jag tror hon älskar att vara här uppe, där hon får gå in och ut som hon vill och få springa runt på tomten. Just nu ligger hon nöjt mitt på golvet och bara myser.

Jag har bara använt nya objektivet sen vi kom hit. Det är en vääääldigt stor skillnad från mitt 50mm, och det lär nog ta ett tag innan jag lär mig helt hur jag ska använda det. Jag får tänka på ett annat sätt, men det är en rolig utmaning och jag tror att vi kommer att trivas väldigt bra tillsammans när jag väl får haj på det. Och jag är så glad över att inte behöva backa 100m för att få med det jag vill få med i en bild. Men jag längtar efter att få testa det ordentligt när vi åker iväg mer :D