/ • Resor - Gran Canaria 2017 /

And up we go!

Bucketlist
 
En annan rolig sak vi provade på nere på Gran Canaria var parasailing! Det var under vår båttur ena dagen, där vi redan hade haft den mest fantastiska dagen någonsin. Vi visste redan innan att det skulle erbjudas både parasailing, vattenskoterturer och andra aktiviteter, men vi hade inte tänkt vara med på något egentligen. Det var ju bara en rolig upplevelse att få se delfiner och åka båt. Men när en ur personalen går runt och börjar fråga vilka som ska vara med råkade vi istället skriva upp oss. Jag och Jonas säger nej först, men när mamma helt plötsligt tackar ja blev vi ju lite ställda. Om hon kunde, då kunde väl vi... Så vi bokade tre platser.
 
Parasailing har alltid varit en sak jag velat prova på, men jag har alltid tänkt att äsch, det är något jag kan göra i framtiden. Men vadå framtiden, egentligen? Varför inte passa på när chansen finns? Jag var så exalterad och nervös på samma gång att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Båten la till vid klipporna, vi blev upplockade av en annan båt som lämnade över oss till en tredje båt.
 
 
Jag blev bara mer och mer nervös. När vi satte oss på båten där parasailingen skulle hålla till fick vi se par efter par innan oss flyga iväg upp i luften. Det såg häftigt ut, men samtidigt så läskigt. Vi började prata med ett engelskt par som var minst lika nervösa som oss. Dom åkte upp, och vi var på tur. När dom återvänder ner till båten frågar jag exakt hur läskigt det var, och killen lugnar oss lite med att säga att det inte var så farligt. Däremot var vattnet vääääldigt kallt. Ohja, vi hissades ner i vattnet.
 
När det väl var vår tur satte vi oss på plats, jag, mamma och Jonas. Det var roligt att vi kunde åka alla tre samtidigt. Dom spände fast oss och helt plötsligt var vi uppe i luften. Det går inte att beskriva den känslan, när vi bara släpptes från båten och flög högre och högre upp. Jag hade trott att det skulle vara svajigt och gungigt när man väl kom upp i luften, men man satt tvärstilla. Har ni någon gång åkt sittlift? Det var samma känsla, fast ännu stillare. Vi hissades högre och högre upp och utsikten var helt fantastisk. Där skulle man ha haft en liten GoPro - den står faktiskt på min inköpslista, så en vacker dag! Det var en sådan extrem känsla att sitta där uppe och se alla båtar och vattenskotrar nere på ytan, samtidigt som klipporna reste sig höga borta på land. Sedan sjönk vi längre och längre ner tills vi plötsligt nuddade vattenytan - GAAAH vad kallt det var! Vi blev nedsänkta till midjan och drogs i vattnet ett bra tag, och när vi väl trodde att vi skulle upp igen skickade han ner oss för en omgång till. Haha, men det var riktigt jäkla roligt.
 
Väl tillbaka på båten kändes det ganska surrealistiskt att vi varit där uppe bara några sekunder tidigare. Jag kan verkligen rekommendera det här, för det var så himla roligt! Och inte alls läskigt, även fast jag var nervös innan. Får ni chansen att åka parasailing, ta den! En av killarna på båten fotograferade allihopa och det var inte förrän jag kom hem som jag kom att tänka på det. Jag ville ha dom där bilderna. Det blir ju inget roligt blogginlägg utan dom bilderna! (Haha, så skadad att bara tänka på bloggen hela tiden). Så jag kontaktade företaget som anordnade båtturen och mejlade med en jättegullig tjej som fixade så att jag kunde köpa bilderna. Definitivt värt det, vilket minne!
 
#1 / / Anonym:

åh de är så kul ju :D

Svar: Det var verkligen asroligt! :D
Rebecca Adnell

#2 / / Sofie:

Tack snälla, detsamma till dig! :}

#3 / / Iza Palm:

Kul! och häftigt! Kittlade det något i magen? Kan tänka mig att det gjorde det. Såg faktiskt härligt ut !!

Svar: Jo litegrann precis när man åkte upp, men sen satt man så lugnt och stilla :D
Rebecca Adnell

#4 / / Iza Palm:

Härligt, såg sådär härligt kittlande i magen ut nämligen :D