/ · Självporträtt / • Personligt - Vardag /

Frustration över något jag inte kan greppa

Jisses, nu var det länge sedan ni fick något livstecken från mig. Förlåt, förlåt, förlåt. Dagarna har bara sprungit iväg och varje gång jag tänkt blogga har det varit något som kommit ivägen. Den där energin och drivkraften har varit på vift ett tag nu, och jag börjar tröttna lite på det.
 
Dom senaste två veckorna har det känts som att någonting är off. Det är något som ligger och stör, men jag kan inte riktigt greppa vad det är. Jag är generellt en väldigt känslig person och mitt inre humör kan gå från väldigt bra till väldigt dåligt på kort tid, utan någon större anledning. Det är dom där småsakerna som byggs på och tillslut går över styr. Jag har mått väldigt, väldigt bra den senaste tiden - mycket bättre än vad jag har gjort på länge. Och jag mår fortfarande bra, jag är fortfarande lycklig. Men det är väl det som gör att jag inte riktigt vet vad jag ska göra, för även fast jag trivs väldigt bra med mitt liv nu för tiden är det något som ligger och gnager. Förändringar sker, folk försvinner ur mitt liv en efter en och jag känner en sådan stark frustration över saker jag inte kan kontrollera. Jag känner mig otillräcklig, jag vill vara mer än vad jag är och jag blir arg på mig själv för att jag inte försöker bättre när jag vet att jag kan. Det blir som en enda ond cirkel, för ju mer jag klankar ner på mig själv desto mer frustrerad blir jag över att saker och ting inte går min väg. Det är en konstig känsla och en knepig situation, och trots att jag har befunnit mig i den här sitsen tidigare har jag aldrig lärt mig hur jag ska ta mig ur den. Jag vet att det bara är att blicka framåt och tillslut blir allt bättre, men det hjälper ändå inte den känslan av att inte räcka till just nu. Det är många tankar och känslor jag måste ta tag i, men det är bara enklare att skjuta upp det.
 
Dom senaste månaderna har allting gått i stadig takt uppåt, saker har fallit på plats och jag har mått så himla bra. Jag har varit omringad av fantastiska människor och jag har uppskattat allting så mycket mer än vad jag tidigare gjort. Jag känner fortfarande exakt likadant, jag är fortfarande lika tacksam över allt jag har och hur jag förändrats till det bättre i år, men ibland är det lätt att tappa greppet om allt det där och sjunka ner lite. Och det är verkligen ingen stor grej egentligen, men det är ändå tillräckligt för at få lite obalans i vardagen. Jag blir trött och seg och får väldigt svårt för att ta tag i även dom enklaste sakerna.
 
Typ så här trött. Hela tiden
 
Exakt två veckor sedan var det jag bloggade här sist, och det är väl egentligen ingenting världen går under för, men jag var så nöjd med att jag lyckats hålla igång bloggen så bra det sista året. Men jag får väl erkänna för mig själv att jag fått prioritera bort den ett tag nu sedan jag började jobba. Det var enkelt för mig förra året som gick hemma varje dag, jag kunde spendera flera timmar med att planera och fota till bloggen. Tiden och energin räcker inte riktigt till när man jobbar 10-19, och dessutom ska försöka få in stall, vänner och så simpla saker som typ att äta middag utöver det. Det är lite tråkigt, för jag mår verkligen bra över att få spendera tid med att fota och visa upp. Jag hoppas att jag snart lyckas hitta en bra balans mellan bloggen och tja, typ livet. Det är fortfarande mycket nytt som ska in i huvudet gällande jobbet. Fast det går mycket bättre nu, och jag känner mig allmänt säkrare. Men allting är fortfarande ganska läskigt, egentligen.
 
Okej, vad har hänt den senaste tiden då alltså? Jag har ju varit ganska dålig på att blogga rent allmänt, och insåg häromdagen att jag fortfarande har fjällenbilder kvar att visa. Jag ska ta tag i det också, tillslut.
 
Ensam i lägenheten - När jag kom hem från fjällen bytte jag av med mamma som åkte upp några dagar senare, så jag och lillebror hade lägenheten för oss själva i nästan två veckor. Det har blivit lite av en tradition dom senaste åren då ingen av oss kunnat följa med upp på somrarna. Vi hänger mycket mer med varandra, vi lagar mat tillsammans och tittar på tv-serier. Det blir lite av en annan gemenskap när det bara är han och jag, och faktum är ju att min lillebror är en av dom personerna jag allra helst umgås med om jag får välja ;)
• Fotboll - Det är ingen hemlighet att jag hejar på AIK, men det tråkiga är att jag inte har varit på en enda fotbollsmatch på säkert flera år. Jag var galet insatt i det för många år sedan - jag gick på varenda match, jag sprang på träningar och kunde varenda nummer och namn på alla spelarna i laget. Men Jonas drog med mig på en match på Friends, och oj så härligt det var. Det kändes lite som att få komma hem igen.
• After Work - Två av mina kollegor slutade för ett par veckor sedan, och för att tacka av dom gick vi ut en lördag efter att butiken stängt. Vi var 7 pers som gick ut och käkade lite middag, innan fem av oss gick vidare till E-Types vikingabar i Gamla Stan. Alltså, jag är ju aldrig någonsin ute på varken klubbar eller pubar, så jag har ju ingen koll på någonting. Jag följer efter alla andra, haha. Vi gick runt på lite fler olika ställen under kvällen och jag är verkligen så glad över att jag följde med, för vi hade det så himla mysigt. Jag har ju aldrig riktigt varit på en After Work tidigare, så därför kändes det lite extra roligt
• Bokat resa - You heard me! I september bär det av till soliga, varma och underbara Kreta! Jag åker med familjen och farfar, och ni anar inte hur härligt det ska bli. Första gången jag åkte utomlands på riktigt (räknar inte med England, Irland och Norge ;)) var ju förra året, och nu åker vi iväg på andra resan bara i år. Det känns nästan lite skämmigt, haha. Men mamma fyller 50 i september så vi alla tyckte att vi var värda det här. Vi bor i lägenhetshotell med en liten pool, PRECIS VID STRANDEN! Det är ju världens drömscenario för mig. Åh, vad jag längtar.
• Hästvakt - Mika, som precis fått hem sin nya ståtliga häst Lalle, åkte bort över helgen på Way out West. Jag fick äran att ta hand om lilla Lallis torsdag-söndag, och åh så mysigt det var! Han är en väldigt trevlig häst och betydligt - och då menar jag verkligen betydligt - större än min lilla skruttponny, haha. Allting gick superbra och det var verkligen roligt, trots tidiga morgnar och sena kvällar.
• Husvakt - I skrivande stund sitter jag faktiskt i soffan hos min mormor. Hon och hennes man är uppe i fjällen och jag fick frågan om jag ville vara "husvakt" igen. Självklart hoppade jag på det, och nu har jag varit här i en dryg vecka. Lika skönt som alltid att få vara helt ensam, och trots att jag jobbat ganska mycket nu är det ändå härligt att komma hem på kvällen, slänga sig i soffan och kolla på serier. Det är helt lugnt runt omkring, det är helt tyst. Så härligt