/ • Foto - Adventskalender 2016 /

Min egna adventskalender

 
Något jag ville göra mer i år var att printa ut mina egna bilder. Jag tycker det är något alldeles speciellt med att få hålla fotografier i händerna. Det är en helt annan känsla än att titta på en datorskärm, även fast det också har sina fördelar. Och för ett tag sedan slängde jag ihop en fotobok med mina bilder från min adventskalender  förra året.
 
Nu har den äntligen trillat ner i brevlådan och det är så himla roligt att sitta och bläddra i den. Jag är faktiskt så himla stolt över hela den idén och jag är så nöjd med dom flesta bilderna, och jag blir liksom glad så fort jag ser dom. Jag blir glad över att minnas tillbaka hur jag stressade runt hela förra december för att få klart allting. Jag åkte fram och tillbaka över hela stan för att handla grejer, och jag bråkade med det tråkiga vädret. Jag saknar verkligen att ha den kreativiteten och tiden till att göra ett sånt här projekt. Det hade varit jätteroligt att göra något liknande i år med, men det hade varit helt omöjligt. Jobbet och livet tar upp för mycket tid och jag känner inte att jag skulle kunna lägga ner tillräckligt mycket själ i det. Och vill jag göra något vill jag göra det ordentligt. 
 
Däremot tänkte jag att vi kan prata lite om förra årets bilder. Jag hade tänkt skriva ett inlägg om allting efter att allt var klart, men det blev aldrig av. Jag har ju faktiskt några rätt roliga historier gällande hur dom här bilderna blev till, haha. Ibland hade jag väldigt mycket tur i att allting träffade rätt, att vi faktiskt fick lite snö under några tillfällen. Men ibland fick jag nöja mig med vad vi hade och ibland fick jag liksom trolla fram lite snö i photoshop, haha. Men det var ganska roligt det också. Jag la ner så mycket tid och kärlek på dom här bilderna och det var kul att få sitta och pilla lite extra i photoshop också, få skapa något utöver det vanliga. 
 
 
2; Baby It's Cold Outside / 3; Christmas Stories 
Jag fick möblera om väldigt mycket i hela lägenheten för att få till det. Vi har inte jättemycket ledig yta, vilket var exakt vad jag behövde för många av dom här idéerna. Jag önskade så att jag haft tillgång till en studio där jag fått stöka runt hur mycket jag ville. Jag lyckades till och med göra ett jack i vårt vardagsrumsgolv när jag höll på att flytta bordet, haha. På bilderna ovan står inte alls soffan på det där sättet egentligen och bakom mig på bild två har vi vanligtvis ett enormt stort matbord - som för övrigt är väldigt tungt att flytta själv. Bild nummer två var egentligen tänkt som en referensbild när jag provade idén första gången, men då jag inte alls lyckades lika bra andra gången fick jag köra på bilder från omgång nummer ett. 
 
 
5; 'Tis The Seaso To Be Jolly 
Det här är långt ifrån den tekniskt sätt finaste bilden, men det är ändå en av mina favoriter. Det här var en av dom idéera jag kom på ganska tidigt och jag var så taggad på att förverkliga den planen. Och förstår ni hur fel, men ändå roligt, det var att medvetet stöka ner hela köket? Hur kul det var att hälla mjöl på golvet, mina kläder och mitt ansikte? Hera låg bredvid mig och undrade vad fasiken jag höll på med. Och det allra roligaste var att pappa kom hem precis när jag fotograferat klart. Jag hade inte hunnit städa undan allt mjöl, så han skakade lite på huvudet åt mig och undrade mest vad jag höll på med. Men när jag berättade om idén var han lite mer förstående ;)
 
 
7; Let It Snow
När den här bilden togs var det inte en enda snöfläck på marken och inga snöflingor som singlade från himlen. Ändå behövde jag snö för den här bilden, så jag satte mig ner vid datorn och försökte googla mig fram hur jag kunde skapa snö i photoshop. Efter många om och men fick jag den att se lite vintrigare ut. Vid något tillfälle ska jag lägga upp lite före / efter versioner av dom här bilderna också, det kan vara kul att se! 
 
 
12; Winter Wonderland
Den här bilden tyckte jag blev så himla fin. Ett snötäckt landskap i morgonsolen, det är inte mycket som slår det. Jag letade fram farmors gamla jacka ur garderoben och begav mig ut till Björkvik. Det här var en hektisk dag, i och med att vi äntligen hade massor av snö ville jag passa på att hinna med så mycket som möjligt. Det var många biler jag behövde snö till. Det var en väldigt jobbig morgon också, för ingenting gick som jag ville. Jag hade mött upp solen lite tidigare och när jag väl kom hit hade allting slutat fungera. Min fjärrutlösare hade varit glapp ett tag och nu bestämde den sig för att sluta fungera helt, så jag fick springa fram och tillbaka som en idiot och använda självutlösaren på kameran då man har 10 sekunder på sig.Och eftersom jag inte ville förstöra allt med massa fula skospår fick jag springa runt ganska långt för att hinna. Till råga på allt råkade jag dessutom tappa min telefon i snön och fick total panik. Jag gick tillbaka och kollade i vartenda fotspår och lyckades hitta den tillslut. Eftersom jag hade så många bilder till jag behöve ta den här dagen svängde jag förbi affären och köpte en helt ny fjärrutlösare också, haha. Väldigt krävande morgon, men det var ändå så värt det. Jag fick resultatet jag ville ha. 
 
 
 16; It Isn't Always Jolly (1) / 17; It Isn't Always Jolly (2)
Dom här bilderna blev jag också ganska nöjd med, just eftersom jag gillade idén så mycket. Jag tog dom här samma dag som den ovan, men lite senare på eftermiddagen. Jag flängde verkligen runt hela den dagen, och jag hade varit så kluven hela tiden på hur jag ville göra det. Men samma dag åkte jag runt och letade efter en pulka - jag ville ha en svart, enkel, men det fanns ju såklart inte. Eftersom jag vart fast med en grön ville jag ha något att lägga på som kunde täcka lite. Jag köpte pulkan på Nacka Forum, åkte hem och åt lunch och sedan bestämde jag mig för att jag var tvungen att åka iväg och köpa någon typ av pläd. När jag väl har fått en idé går det inte att släppa. Och jag hade bestämt mig att jag behövde den. Så jag satte mig och åkte iväg till Kungens Kurva - tjugo minuter åt helt fel håll från där jag tänkt fota - och sprang in på Rusta och köpte en. Det sjuka var att i efterhand visade det sig att mormor hade haft en liknande jag bara kunnat få låna, haha. Oh well...
 
Själva fotograferingen var också krånglig. Som sagt, hela den dagen var krånglig. Jag släpade med mig hund, pulka och kameraväska. Fick promenera säkert tio minuter från bilen tills jag kom fram till en bra plats. Inser då att jag glömt stativet i bilen, men jag vägrar gå tillbaka och hämta den. Bygger istället upp ett eget med hjälp av alla väskor jag hade, vilket faktiskt funkade bra. Sedan var det inte världens lättaste att få Hera att faktiskt lägga sig i pulkan heller ;) Den var alldeles för mycket för liten för henne, och i början var hon väldigt skeptisk. Men snäll som hon är försökte hon och efter lite övertalning gick det faktiskt. Oj, vad hon fick stå ut med mycket under den här månaden, men hon är så himla snäll och ställer upp på precis allt <3 
 
 
19; All I Want For Christmas Is You
Den här bilden är min absoluta favorit från hela projektet. Det här var också en av idéera jag hade sedan start, och jag såg så tydligt i mitt huvud hur jag ville ha det. Jag, på knä framför en snögubbe i en allé, snö överallt och solen i bakgrunden. Jag fick varken sol eller snö överallt - när den här bilden togs hade det börjat töa och allting var sunkligt och slaskigt. Men jag tänkte inte ge upp min idé ändå, så jag åkte iväg till min lilla allé, sprang runt och rullade snöbollar tills svetten rann och plockade bort grenar och annat fult som fastnat i snön. Sedan fick jag plocka fram magin i photoshop för att få det som jag ville, men det var det så värt. Det blev verkligen exakt som jag tänkt mig, och jag är verkligen så så nöjd
 
 
23; One More Sleep
Det här är också en av mina favoriter, faktiskt. Jag gillar hela bilden. Jag tror faktiskt jag tog den här samma dag som 12/16/17, fast senare på kvällen. Jag behövde mycket snö till den här bilden och fick stressa fram alla bilder jag ville ta, eftersom jag inte visste hur länge snön skulle stanna. Jag gick länge och funderade på om jag skulle ha en skål med gröt, för det är ändå det vi ställer fram till tomten här i Sverige. Men å andra sidan var kakor och mjölk ett enklare alternativ, och ändå något som skulle fungera. Så jag plockade ner ett kakpaket och en flaska mjölk tillsammans med marsallerna och en väldigt dålig tändare. Jag fick kämpa där ett tag, haha. Men som dom flesta gånger var det värt allt besvär, för i slutändan hade jag faktiskt roligt och det blev så himla bra
 
 
24; Merry Christmas
Sista bilden. Jag hade ingen riktigt klar plan från början vad jag ville göra med dagens bild. Jag hade några små idéer här och var, men det var inte förrän mormor erbjöd sig att låna ut deras hus till min kalender som den riktiga idén började forma sig. Den öppna spisen var klockren, och så kvällen innan julafton släpade jag med mig massor av paket och rekvisita över till mormors hus där Ville redan tänt brasan åt mig. Sedan fick jag stöka runt där nere tills jag blev nöjd, och det var en sådan lättnad när jag åkte därifrån. Allting var över. Även fast det hade varit riktigt roligt kunde jag inte påstå att det alltid hade varit en dans på rosor. Men jag är ändå så himla stolt över mig själv som faktiskt klarade av det - jag nådde målet. Och jag var dessutom väldigt nöjd. 
#1 / / Nora Bååth:

Gud vilka underbara bilder!! Älskade framsidan

Svar: Tack snälla Nora! ♥
Rebecca Adnell

#2 / / MALINDENISE:

Gud vilka mysiga vintriga bilder! :D!!

Svar: Tack snälla! :D
Rebecca Adnell

#3 / / Jeanette:

Men åh vilka härliga bilder! Älskar verkligen den juliga känslan i dom :)

Svar: Taaaack söta du! ♥
Rebecca Adnell

#4 / / Pauline Hurtig:

men åh så fint! :D

Svar: Tack så mycket! :D
Rebecca Adnell

#5 / / Amanda Jona [FOTOGRAF]:

Alltså alla dessa bilder är ju bara SÅ fantastiska! Så kul att ha dem i tryck kan jag tänka mig :)

Svar: Men tack snälla! :)
Rebecca Adnell

#6 / / Jessica:

Vilka underbara bilder! :D

Svar: Men tack så mycket! :D
Rebecca Adnell