/ • Personligt - Vardag /

Bara några minuter kvar

Den där sista julmagin har lagt sig och jag väntar spänt på morgondagen. Inför varje julafton är det som att jag blir ett barn igen. Dom där förväntningarna man har för morgondagen har ändrats lite med åren. Som liten var man väl mer nyfiken på vilka fantastiska paket man skulle få öppna, men ju äldre jag blir desto mindre betydelsefullt blir det. Jag älskar fortfarande att få julklappar och jag älskar att ge bort saker, men det är numera bara en liten del av julafton. Det är hela den där magiska känslan inför hela dagen. Jag vet att jag ofta pratar om magi i julsammanhang, men för mig är det verkligen magiskt. Hela december och allting runtomkring, jag kan inte förklara det på något bättre sätt. Det är så mycket av allt och det är så underbart.
 
Idag började min lilla julledighet. Gårdages arbetsdag var den absolut roligaste på dom här månaderna jag jobbat. Jag kan inte sätta ord på min extrema glädje. Trots att vi hade fler kunder än någonsin och tempot var det högsta under hela december mådde jag så bra. Vi är elva personer totalt som jobbar i vår lilla butik, men aldrig tidigare har alla varit samlade samtidigt. Igår var vi elva på plats och det var helt klart höjdpunkten på hela december för mig. Jag tycker om mina kollegor så mycket och att vi alla fick spendera en dag tillsammans var så roligt. Alla var nog lite smått stressade och tomma i huvudet av det höga tempot, men ändå hade vi sådan underbar stämning bland oss. Vi gick runt och flinade åt varandra och bara skakade på huvudet samtidigt som räkneverket i butiken snabbt steg mot fyrsiffrigt. Så många kunder på en och samma dag har jag aldrig varit med om tidigare, men oj så häftigt att få uppleva det. Och att få spendera hela dagen med alla mina fantastiska kollegor gjorde den 22 december till en av årets bästa dagar. Så, så lycklig.
 
Idag, som sagt, fick jag vara ledig. Jag var så trött i både huvud och kropp när jag kom hem från jobbet igår, men ändå kändes det lite fel att inte gå till jobbet idag. I stort sett alla andra var på plats även idag och om dygnet hade haft fler timmar hade jag gärna jobbat lite idag med, bara för att få umgås lite mer. Vi har byggt upp en sådan stor förväntan inför hela december och det känns lite sorgligt att det snart är över. Men samtidigt är jag väldigt, väldigt tacksam för att jag faktiskt fick vara ledig idag. Vi har stökat runt som galningar här hemma - bakat kladdkaka, griljerat skinkan, slagit in typ femhundra julklappar, åkt iväg och handlat, rullat köttbullar och lyssnat på julmusik. Den sista lilla touchen inför den stora dagen imorgon, och jag känner mig så redo. Nu på kvällen hängde hela familjen - även farfar som nu kommit ner över jul - i vardagsrummet och körde bingolotto. Uppesittarkvällen har på senare år blivit lite av en tradition, och trots att vi aldrig vinner något och egentligen inte bry oss så värst mycket om det har det blivit en mysig grej. Vänta in julafton tillsammans. Nu ska jag strax sova, morgondagen kommer bli mer än lång men jag är så himla exalterad. Välkommen på riktigt, älskade jul.