/ • Personligt - Vardag /

Ett litet ljus i mörkret

Jäklar alltså vilket tempo vi hade på jobbet igår. Det har verkligen trappat upp mer och mer nu den senaste tiden, men igår tyckte jag det slog till ordentlig. Ett väldigt högt tryck, men samtidigt så himla roligt! Människor är stressade och uppe i varv men alla är samtidigt så glada. Det är en trevlig stämning i butiken trots att kunderna knappt tar sig fram på den trånga butiksytan. Man möts nästan alltid av ett leende. Glada hälsningar. God jul-önskningar. Jag blir själv så glad av det och vet egentligen inte om jag smittar av mig på kunderna eller tvärtom, men vad det än är så älskar jag det. Jag verkar inte vara den enda som påverkas av julstämningen runt omkring. Allting känns tusen gånger roligare.
 
Jag har alltid älskat december, men det är något visst med i år. Jag har extra mycket julkänslor. Jag trivs extra bra. Jag är så innerligt lycklig. Jag vet att jag förmodligen skrivit samma sak dom senaste inläggen, men jag kan inte få nog. Jag är inte van vid att må så här bra och därför är det så stort för mig. Jag sitter här framför dator nu och tänker tillbaka på dom senaste dagarna med ett leende på läpparna. Livet är bara så himla bra och nu är det inte många dagar kvar till julafton. Helt ofattbart vad tiden går snabbt.
 
 
En av dom absolut bästa sakerna med hela vintern är att få tända värmeljus. Det är min favoritsyssla under den mörka perioden. Släcka taklampan och låta tiotals ljus istället lysa upp rummet. Att se i ögonvrå hur ljusen stilla flammar och känna doften av mitt pepparkaksljus, det är oslagbart. Krypa ner i sängen och slötitta på en film. Jag kan ofta ha ganska svårt att slappna av, men jag har lärt mig tricket med värmeljus. Det blir på något sätt som att jag stänger av allting runtomkring. När taklampan ersätts av levande ljus går jag automatiskt ner i varv och min hjärna tillåter kroppen att andas ut och släppa på alla måsten. Jag skulle kunna sitta och titta in i lågorna i all oändlighet, för det är verkligen så avkopplande. Det är nästan det jag saknar mest under sommarhalvåret - det är lite för ljust för att tända värmeljus.
 
Jag går ju alltid lite bananas när julen kommer. I år har jag införskaffat mig ännu fler juliga ljuslyktor och ljushållare. Jag kan verkligen inte sluta. Det är så jag investerar mina pengar på vintern - ljus. Det kan tänkas onödigt att köpa fem nya ljuslyktor när jag redan har femton stycken vanliga, men det är ju jul. Jag är verkligen den personen som vill byta ut allting till något juligt i december. Gardiner, påslakan, foton, dekorationer. Vanligtvis är jag ganska hård på att saker och ting ska vara simpla och stilrena, men i juletider får det gärna vara rött och plottrigt. Jag skulle inte vilja ha det på något annat sätt.