/ · Självporträtt / • Personligt - Vardag /

Let the magic begin

Första december. Jag sog upp ögonen 07.30 och bokstavligen hoppade ur sängen. Tiden är kommen, december är äntligen här. Jag har nog aldrig längtat så mycket efter något som jag längtat efter december i år. Det känns på något sätt ännu mer speciellt i år. Jag brukar alltid vara taggad på julen, men i år vet jag inte vad som har hänt. Hela kroppen bara skriker efter den där julmagin som är så stark i år. Jag älskar det och känner mig fullkomligt överlycklig. Som om ingenting någonsin kan vara ledsamt längre. Som att allting kommer att ordna sig. Jag sitter i skrivande stund vid mitt skrivbord med Måns Zelmerlöw som sjunger Winter Wonderland i högtalarna. Det var det första jag gjorde imorse - drog igång julmusiken. Alltså åh, vad allting känns bra idag.
 
Jag har inte riktigt velat släppa på spärrarna innan. Vi började julpynta butiken i mitten på november, och redan då ville jag dra igång allt. Jag ville slänga upp julgardiner och börja lyssna på julmusik, men det kändes samtidigt lite för tidigt. Jag ville inte tjuvstarta, för det är trots allt i december det gäller. Jag var lite rädd att om jag började för tidigt skulle det inte kännas lika speciellt. Och eftersom jag nu har tvingat mig själv att vänta känns det som att idag är världens bästa dag. Dagen jag gått och väntat på så länge. Dagen då jag får börja släppa ut mina julkänslor och bara må bra. Det är något med hela känslan runt jul som får mig så glad, men jag har aldrig lyckats sätta fingret på vad det faktiskt är. Allt känns bara så lugnt och tryggt - som att man får gå in i sin lilla julbubbla och bara fokusera på det, och för en gångs skull släppa alla problem runt omkring. Det kan liksom vänta. Nu vill jag fokusera på julen. Jag får faktiskt starta december väldigt bra - ikväll efter jobbet ska jag bege mig till Horse Show med Mika och på lördag och söndag ska jag julshoppa med Erica. Vi har gjort det till en liten tradition nu att vi träffas på Mall of Scandinavia och njuter av julen tillsammans, men i år dubblar vi det och kör en hel helg för att få in lite mys i Gamla Stan också. Jag längtar så himla mycket, för jag tror hon är den enda som verkligen delar min galna julhysteri. Alla andra kompisar skakar på huvudet åt mig, men Erica är lika taggad. Vilket gör mig ännu mer taggad.
 
Eftersom jag vaknade så tidigt imorse - och utvilad dessutom - städade jag igenom hela mitt rum. I veckan har vi tvättat upp lakan, filtar och kuddfodral så att jag idag skulle vara redo att inviga julen ordentligt. Sängen har fått sina julkläder på och ikväll när jag kommer hem har förhoppningsvis min kära mamma gjort julfint i mitt fönster. Hon började med köket redan igår, och det var så magiskt att få komma upp imorse och mötas av adventsljusstaken i fönstret. Åh, välkommen du kära december ♥
 
 
december / jul / julkänsla
#1 / / Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm:

Åh, vad mysigt!! Jag blev verkligen sugen på att julfixa hemma nu :D

Svar: Jaa, det känns verkligen SÅ härligt just nu! Hoppas du får tid att fixa hos dig snart :D
Rebecca Adnell

#2 / / Madde:

Tack för titten å kommentaren 😀❤
Så mysigt du gjort... älska juletiden!!

Svar: Tack snälla! ❤
Rebecca Adnell

#3 / / Matilda Berlin:

Jag ÄLSKAR verkligen sängkläderna!! Så himla mysigt!! <3

Svar: Taack! Blev också helt kär när jag såg dom, kunde liksom inte låta bli! :D <3
Rebecca Adnell

#4 / / Lina:

Åhh gud så underbart!

Svar: Men jaaa! :D
Rebecca Adnell

#5 / / Tess:

Så mysigt det ser ut! :)

Svar: Det är det verklige! :')
Rebecca Adnell

#6 / / Lena:

MEN vad mysigt det där såg ut. Jag har inte hunnit med att julpynta alls. Första året i egen lägenhet och har inga julsaker alls. Måste köpa!

Svar: Åh vad roligt med egen lägenhet ändå! Hoppas du hittar massa fint du kan pynta med :D
Rebecca Adnell