/ • Personligt - Vardag /

Det här med torra händer...

- detta inlägg är ett samarbete med svenskt kosttillskott -
 
 
Jag är inte en sådan person som använder tiotals olika krämer och produkter till min kropp varje dag. Dels för att jag är lat och inte orkar, och dels för att jag inte riktigt känner att jag behöver eller ens har rätt kunskap för att veta vad som gör vad, eller vad jag skulle behöva. Jag smörjer in mig med bodylotion ibland, tvättar ansiktet på kvällarna och unnar mig en ansiktsmask typ en gång i halvåret för att det känns lite fräscht. Mycket mer än så blir det inte, i alla fall inte dagligen.
 
Däremot så är ett av mina allra största problem på vintrarna att mina händer blir så torra. Den kalla luften suger ut all naturlig fukt och båda händerna blir som russin efter tre minuter i duschen. Jag hade faktiskt det problemet för några vintrar sedan - jag kunde inte ens duscha utan att händerna skrynklade ihop och det gjorde ont. Det slutade med att jag fick duscha med plasthandskar för att undvika att blöta ner händerna, vilket inte var jättepraktiskt egentligen. De vintrarna jag har jobbat utomhus har knogarna varit så nariga och spruckna att det svidit konstant och bara kliat. Den här vintern har jag inte haft lika jobbiga problem, men dom är fortfarande alldeles för torra. Det hjälper ju inte att mina händer aldrig får vänja sig vid en temperatur. Så fort jag är utomhus så åker vantarna av och på stup i kvarten, och det kan jag inte heller riktigt komma undan. Det bara blir så när jag står och fotograferar och vantarna blir alldeles för klumpiga att ha på sig när jag ska trycka på dom små knapparna. Likadant när jag står i stallet och fixar med hästen - det är oftast alldeles för kallt för att gå utan vantar, men samtidigt måste jag ta av dom för att komma åt bättre. Händerna får aldrig vila. Jag vet att jag är långt ifrån den enda som har dom här problemen just på vintern, och att det egentligen bara är att bita ihop och göra det bästa utav situationen.
 
Handkräm är något jag använder flitigt - flera gånger per dag. Jag kan inte leva utan det under vinterhalvåret, då tror jag faktiskt att mina händer skulle ruttna ihop totalt ;) Det jobbiga med handkräm är just att hitta rätt. Vissa fungerar superbra, men du kan även råka på en nitlott och köpa en som bara kladdar ihop och inte alls gör det den ska. Nu har jag fått äran att prova på en handkräm från Svenskt Kosttillskott, vilket är superkul! Jag hoppas att den ska göra underverk för mina stackars händer.
 
 
Förra veckan fick jag hem denna gulliga lilla tub, en handkräm från märket Rosenserien. En ekologisk handkräm på 100ml som innehåller vegetabiliska oljor och örter. Ärligt talat säger inte det mig så där jättemycket förutom att det är bra med ekologiskt, jag som verkligen inte kan någonting om sådant här, haha...
 
Mitt första intryck var att tuben var fin. Det är ganska roligt egentligen hur mycket man går efter utseendet på saker. Det är ju roligare att äga saker som ser fina ut, eller hur? Det spelar ingen roll om det är en stor tavla eller en liten kräm. Jag gillar dom små detaljerna i guld och helheten ger bara ett intryck av lyx. Och alla vill vi väl ha lite lyx i vardagen ;) Jag tycker även att den doftar helt gudomligt. Det är så många barndomsminnen som kommer tillbaka när jag öppnar locket, för jag tycker att den luktar som lite finare tvål. Min mormor har alltid köpt fasta tvålar med olika dofter under åren, och dom luktar så gott.
 
Svenskt Kosttillskott bad om ett ärligt omdöme, och min spontana känsla så här efter att ha använt handkrämen i cirka en vecka är att jag gillar den. På baksidan av tuben står det att den lätt absorberas av huden och att den är mycket dryg, och jag är beredd på att hålla med båda påståenden. Mitt vanligaste misstag är att jag alltid tar för mycket handkräm, och då spelar det ingen roll vilken produkt du använder - det blir bara kladdigt och äckligt. Men när jag väl kommer ihåg att endast ta litegrann, ja då torkar den faktiskt in ganska snabbt. Det känns lite klibbigt i några sekunder efteråt, men å andra sidan - vilken handkräm gör inte det? Det är trots allt en kräm. Några sekunder kan jag definitivt leva med om man jämför med vissa andra handkrämer som tar flera minuter innan jag ens kan ta i någonting. Mina händer blir både lena och mjuka och luktar gott, och vad mer kan man kräva egentligen? Min allra största dröm, jag som har problem med torra händer, är ju att det ska uppfinnas en handkräm som appliceras utan att det över huvud taget märks, haha, men det är väl att ta i lite. Handkrämen från Rosenserien är i alla fall en av dom bättre jag har använt och trots att jag alltid tycker att 100ml känns så lite så räcker den nog ett bra tag ändå, för det räcker med att ta väldigt lite. Mina lena händer godkänner - tummen upp från mig, helt klart!
 
samarbete
#1 / / Iza Palm:

Jag använder mig av en som heter Online Balans, hand och nagelkräm, den är helt klart min favorit. Den blir inte heller sådär klibbig och obehaglig. Finns på typ ica eller liknande. Denna har jag inte sett innan, eller hört talas om. Man kanske ska testa :) Är ofta ganska torr om huden rent generellt, även om benen. Nästan värst, förutom händerna.. ! Helt galet.

Svar: Jag hade inte heller hört talas om den förut! Kul att testa på nytt :) Tack för dina tips! Det är så jobbigt med torr hud, är också ganska torr överallt. Men händerna lider värst, helt klart, haha..
Rebecca Adnell