/ • Foto - Natur /

En promenad genom huvudstaden

Idag har jag varit inne på möte i stan. När det var klart bestämde jag mig för att ta en promenad igenom stan, istället för att åka hem direkt och sätta mig här. Så jag strosade utmed Strandvägen, förbi Grand Hotell och vidare bort mot Drottninggatan. Jag gillar verkligen Stockholm. Jag gillar vattnet som rinner igenom alla stadsdelar. Jag gillar alla byggnaders olika färger. Jag gillar hur allting hänger ihop. Jag lärde mig faktiskt inte att hitta i stan förrän för några år sedan. Varje gång i grundskolan vi skulle åka in fick jag alltid förlita mig på mina klasskompisar. Jag hade inte kunnat hitta från Gamla Stan till Sergels Torg (för er som inte är stockholmare så är det en rak gata mellan dessa två...). Jag kunde ingenting. Men sedan började jag åka in lite oftare, fika med kompisar och framför allt jobba. Jag har nu jobbat både på Östermalm, Kungsholmen, en del runt Södermalm. Jag minns fortfarande första gången jag gick från Gamla stan, klev upp på lejonbacken och såg Grand Hotell. Jag hade då iiiiingen aning om att det var så nära...
 
Men nu hittar jag ändå ganska bra, och Stockholm blev allmänt mycket roligare när jag lärde mig hur allting hängde ihop. Det är roligare när man vet hur man ska gå om man vill ta sig från en punkt till en annan. Man känner sig mer hemma. När jag var mindre så var Stockholm för mig ganska avskräckande, det var för stort och förvirrande. Nu förstår jag ju att det egentligen inte är så himla stort.
 
Det är väldigt lätt att bli hemmablind. Man ser saker vardagligen och till slut tar man dessa för givet. Det är enkelt att drömma sig bort till exotiska städer runt omkring i världen och många skakar på huvudet åt alla turister som väljer att åka just hit. Men vet ni vad? Jag förstår att man vill åka hit. Stockholm är vackert. Även en gråmulen dag som denna där alla lyftkranar reser sig i skyn så är Stockholm en fin stad. Jag älskar att strosa runt på de små gatorna i Gamla stan och jag älskar att sitta på en av alla hundratals bänkar utmed vattnet. Det finns så mycket att titta på. Staden är alltid i rörelse. Jag känner mig aldrig ensam. Stockholm är mitt hem och jag försöker verkligen att uppskatta det så mycket jag kan.
 
#1 / / Mia Ohlson:

Så fina kort😍. Stockholm är en sådan fin stad. Känner nu att jag är där alldeles förlite.

Svar: Tack snälla! Ja den är verkligen underskattad tycker jag. Så vackert!
Rebecca Adnell

#2 / / AngelicasVärld:

Ja visst är den vacker vår fina huvudstad...ÄLSKAR stockholm!!

Önskar dig en fantastisk fredag!

Svar: Tack detsamma! :D
Rebecca Adnell

#3 / / Anna Holm:

Vackra bilder!

Svar: Tusen tack!
Rebecca Adnell