/ • Personligt - På djupet /

In the world of Harry Potter

Häromdagen ramlade det ner en avi i brevlådan som berättade att jag hade ett paket att hämta ut på ica. Det är alltid lika roligt att hämta ut paket och det känns som att man får presenter, även fast jag beställer paketen själv. Men den här gången var det inget av mina egna, det var en sådan där blå påse från posten och handstilen tillhörde en av mina kompisar. Nyfiket sprang jag hem och slet upp pappret, och återigen har mina fina vänner fått mig att näsan tappa andan. Det var en födelsedagspresent från Isabelle och Emma, och allt jag kan säga är wow. Vilka vänner jag har <3
 
 
Vad som gömde sig innanför var denna bok. Den illustrerade versionen av den första Harry Potter-boken. Och det är bland det finaste jag har sett. Jag har gått förbi den i affärerna många gånger och en av mina andra kompisar har både ettan och tvåan. Och jag har alltid sagt att någon gång, då ska jag också äga dessa fantastiska skapelser.
 
Det är ingen hemlighet att jag älskar Harry Potter. Jag tänker väldigt ofta på det, just vad det är som får mig att fastna om och om igen, men jag kan verkligen inte hitta tillräckligt bra ord som kan förklara det. Det är något med den här magin över Harry Potter. Den magin som vi själva har tagit fram runt hela den här världen som JK Rowling har skapat. För det är just precis det det är - en egen värld. Det är alldeles för stort för att jag ska kunna greppa det, och det är precis det som fascinerar mig mest. Hur en människa kan skapa något så otroligt och oändligt som bara fortsätter att växa. Hur människor från hela världen förs samman tack vare en berättelse om en pojke och hans vänner. Hur magin lever kvar, trots att det var flera år sedan sista filmen kom ut. För mig är det helt ofattbart och alldeles underbart.
 
Jag håller faktiskt just nu på med att läsa om böckerna. Jag har läst alla böcker, men vissa läste jag när jag var så liten att jag knappt kommer ihåg något. Jag älskar att krypa ner i sängen och låta mig själv uppslukas av den här världen. Att få förtränga verkligheten ett tag och bara leva sig in i magin. Att kunna titta på filmerna om och om och om igen utan att tröttna - för det är verkligen så. Jag är nästan alltid sugen på att titta på Harry Potter. Jag blir glad av att bara tänka tanken på att sätta mig framför skärmen och få följa dessa karaktärer som ligger mig så varmt om hjärtat. Det är alltid lika bra, alltid lika spännande och det är alltid samma känsla som rusar igenom kroppen. Den där känslan av trygghet och värme och kärlek, den där tron på att något så enkelt kan göra en så stor skillnad. Och jag tror att hela den här magiska världen kommer att leva vidare i all framtid, om hundratals år när alla vi är borta. För Harry Potter är så mycket mer än bara en historia.
 
#1 / / My:

Åh vad roligt :D

#2 / / Iza Palm:

Åh, harry potter. Världens bästa böcker i stort sett ! Underbara !

Svar: Jaaa jag håller verkligen med! Världsbäst!
Rebecca Adnell