/ · Självporträtt / • Personligt - Vardag /

Under 2017 vill jag...

Jag har aldrig riktigt haft några nyårslöften, för jag vet att det bara är dumt för mig att lova mig själv något jag sällan kan hålla. Det har aldrig varit min grej, och jag tänkte inte ändra på det nu heller. Jag har aldrig ens varit bra på att ha mål för mig själv för jag har alltid tänkt att jag aldrig kommer att klara av dom, och jag har definitivt aldrig berättat för andra. Men det kan också vara del av det nya året, att faktiskt inse att det är okej att misslyckas ibland och det är okej att inte ha allt under kontroll. Det är så man lär sig. Så nu har jag faktiskt tänkt göra en liten lista på olika saker jag vill göra och uppnå under året, och så kan jag gå tillbaka i slutet av 2017 och se hur det gick. Det känns faktiskt som en rolig grej, och om jag skriver ut allt kanske jag känner lite mer press på mig själv att faktiskt försöka klara av dom. Det vore ju lite pinsamt om jag i slutet av året inte kan bocka av en enda sak ;)
 
Jag börjar så här, och under årets gång kanske jag lägger till ännu fler saker!
 
 
- Ta bilen och åka iväg själv med hunden, till fjällen, och bara fota och upptäcka nytt.
 Det här har varit en dröm i många år. När jag besökte Norge första gången såg jag framför mig hur jag en dag skulle komma tillbaka med min hund och åka runt i hela landet - bara jag, hunden, kameran och ett tält. Men nu har jag fått upp ögonen för vårt egna avlånga land och skulle istället vilja börja med några utflykter norrut.
 
- Ut och resa med mina vänner
Behöver väl inte så mycket beskrivning egentligen! Jag vill ut och se hela världen :D
 
- Ta tag i mitt fotograferande
I år vill jag verkligen komma igång med fotograferandet och börja jobba mot min dröm att en dag kunna arbeta enbart som fotograf. Jag behöver få tummen ur ***, sluta vara så feg och ge mig ut och fotografera folk jag inte känner. Jag behöver skapa en stark portfolio att kunna visa upp, men hittills har jag bara skjutit upp det för att jag tycker att det är jobbigt.
 
- Hitta ett nytt jobb som jag verkligen trivs på (existerar dom? haha)
Tveksam till att det faktiskt gör det, men något ska jag nog lyckas hitta där jag faktiskt trivs! Jag trivdes visserligen på förra jobbet också men det var en hel del saker som hade kunnat vara bättre.
 
- Åka in till stan i sommar med Hera 
Jag gjorde ju aldrig det förra året, och det ångrar jag verkligen. Jag vet inte, livet kom väl emellan och andra saker prioriterades. Men nu i sommar, då jädrar ska vi sitta vid vattnet och dela på en glass.
 
- Bli bättre på att fotografera min vardag
Jag är ganska dålig på det. Jag kan ta med kameran överallt, men oftast slutar det med att den står i ett hörn och det är så himla tråkigt. Jag måste sluta vara rädd för att ta upp den när jag är bland folk.
 
- Sluta vara så bekväm
Jag är den mest hemmakära människan jag känner och även fast det kan vara skönt så är det oftast bara jobbigt. Jag kan ställa in hur många planer som helst bara för att jag får ångest över att behöva åka någonstans. När jag väl är ute och gör saker har jag oftast hur roligt som helst, men jag måste bli blättre på att ta det där steget och sluta vara så lat.
 
- Bli bättre på att laga mat
Jag är sämst på att laga mat, för att jag nästan aldrig gör det. Men jag skulle vilja lära mig mer!
 
 
- Få bloggen att växa
Jag har alltid haft en blogg, till och från, men det är inte förrän nu jag verkligen tycker att det är roligt. Det finns inget bättre än att se besökarantalet stiga eller kommentarer trillar in, att få feedback och bara veta att folk bryr sig om att komma tillbaka. Så det är ett av mina största mål, att se till att jag blir ännu bättre och att bloggen får bli ännu större.
 
- Besöka Island
Det här är något jag också har velat göra i flera år. Island har alltid verkat som en sådan exotisk plats, och jag som äskar natur och landskap kan ju inte låta bli att drömma mig bort. Jag och en kompis har pratat lite om att kanske åka hit i år, och jag hoppas verkligen att jag lyckas ta mig hit, på något sätt.
 
- Utmana mig själv
Kräver väl inte heller en större förklaring än så, egentligen. Jag måste pusha mig själv ännu mer mot det jag vill istället för att springa undan och vara rädd för att man kan misslyckas, och det gäller allt från dom minsta sakerna till dom största sakerna.
 
- Bli bättre på att fotografera landskapsbilder
Just landskapsfotografering är min favoritkategori och jag tycker att det inte finns något vackrare, men jag får själv ofta inte till det som jag vill. Så det är definitivt något jag vill bli bättre på.
 
- Printa mina bilder
Jag älskar den digitala världen, men det jag kan sakna allra mest är att samlas vid ett fotoalbum och titta igenom bilder tillsammans. Så jag skulle vilja återuppta det här med fotoalbum. Inte varenda liten bild kanske, men något vill jag nog hitta på. Dessutom är det riktigt kul att hålla dina egna bilder i handen.
 
- Pyssla mer
Jag är en sådan person som mår allra bäst när jag får hålla fingrarna upptagna. Jag har väldigt svårt att koppla av och även fast jag sitter helt ensam i mitt rum framför en film måste jag alltid pilla på någonting, annars blir jag så uttråkad direkt och kan inte titta klart. I julas när jag försökte mig på lite eget julpynt insåg jag hur himla roligt det är, så det vill jag göra ännu mer.
 
- Lära mig spanska
Jag fick verkligen upp ögonen för det spanska språket för ett tag sedan. Jag har alltid gillat det, men de senaste två åren har jag verkligen velat lära mig. Jag tvingade min spanska kollega att lära mig nya ord och meningar varje dag förra vintern. Nu vet jag ju att man inte lär sig ett helt nytt språk på en vecka, men jag skulle åtminstone vilja börja.
 
2017