Every sunset is an oppertunity

Nu sitter jag här i soffan igen och bläddrar igenom bilderna från Kalmar och Öland, och det slog mig hur glad jag är över dagens teknik. Jag är så glad över att jag på ett sådant enkelt sätt kan spara minnen och se tillbaka på när jag vill. Jag vet inte hur många bilder jag har från när jag var liten - alla egentligen väldigt dåliga och rent av ganska fula, men det är alla minnen som är så värdefulla. Ibland kan jag verkligen känna någon slags tacksamhet över att jag blev intresserad av just fotografi, för det ger mig så mycket glädje på så många sätt. Så mycket lycka.
 
Det är en liten del av varför jag väljer att blogga också. Jag älskar att få dela med mig av mina bilder till er, men också för att jag själv kan gå tillbaka och minnas allt jag har gjort. Jag är väl lite av en nörd på det sättet, men jag tycker om att ha mina minnen samlade. Jag tycker om att skriva ner saker som är viktiga för mig för att jag aldrig ska kunna glömma bort. Jag har haft någon form av blogg eller bilddagbok i många, många år nu, och det är fortfarande lika roligt att kunna gå tillbaka till typ 2007 och se vad jag gjorde då. Vilka jag umgicks med, hur det gick i skolan, hur hästarna mådde, vad jag hittade på - allting. Det är så himla roligt.
 
När jag tittar igenom dom här bilderna känner jag mig både lycklig och lite ledsen på samma gång. Lycklig över att jag fick en sådan fantastisk kväll på en strand så långt hemifrån, och ledsen för att jag längtar tillbaka. När jag upplever någonting sånt här så vill jag alltid uppleva det igen, få känna samma känslor. Och nu vill jag mer än gärna promenera utmed den där stranden igen. Kanske jag ska ta en tripp ner till Öland igen i sommar? ;)
 
 
Jag åkte ju över till Kalmar och plockade upp Emma och Isabelle, och sedan åkte vi tillsammans tillbaka till Öland och Mörbylånga igen. Det kändes lite som att vi var tillbaka på Gotland igen. Det är nog fortfarande bland dom bästa resor jag har gjort, och att det gjordes med mina tre absolut bästa vänner gjorde det inte värre. Jag längtar verkligen tillbaka dit ibland - till den här friheten. Att bara kunna sätta sig i bilen och köra åt vilket håll som helst, veta att jag aldrig hade långt till havet. Att få sjunga så högt att halsen gör ont till töntig musik med mina kompisar. Att bara få släppa allt annat och leva i nuet.
 
Det är det roadtrips gör för mig. En chans att fly undan vardagen och få tänka på annat. Det spelar ingen roll om det är fem timmar bort till Öland, åtta timmar bort till fjällen eller en timme bort till Björkvik. Det är det här med att bryta vardagens mönster och få göra något annat. När vi klev ur bilen igen efter att jag hämtat upp Emma och Isabelle höll solen på att sjunka ner mot horisonten. Vi strosade utmed strandkanten där jag och Isabelle gick och stirrade ner bland stenarna, i hopp om att hitta små glasbitar. Isabelle har haft det som en liten tradition - jag har inte riktigt fått koll på hela historien, men om jag förstått det rätt så har folk slängt ut glasskivor i havet som sedan slipas av saltet i vattnet och forsas upp på stränderna igen. Det är ganska roligt att gå där och leta, och vi lyckades hitta ganska mycket.
 
 
#1 / / Cilla:

Åh vad fina foton! Ska ut på en roadtrip med sonen nästa vecka och på hemfärden tänkte jag mig Kalmar eller över till Öland. Min faster hade hus i kastlösa men hon gick bort för 15 år sedan. Skulle gärna vilja åka tillbaka just dit men ändå rädd att det inte kommer se ut som i mitt minne... men visst är det underbart att få bevara i form av bild när minnet sviker ibland.

Svar: Åh så härligt, hoppas du tar dig dit! Jag känner igen den där känslan så väl - man målar upp en bild i huvudet hur man tror att något ser ut, och sen är det egentligen helt annorlunda i verkligheten. Lite lustigt hur det där funkar.
Rebecca Adnell

#2 / / Lena:

Jag känner igen känslan. Fotografering och bloggning ger så mycket personligen. Att kunna gå tillbaka och titta på bilder, eller läsa vad man tyckte om det som hände. Det är en speciell känsla. Haha hittade min gamla resedagbok och läste igenom saker jag skrev för 5 år sedan då jag besökte London för andra gången, skrev om personerna jag träffade på hotellet, ett hotell som jag bott på sedan dess, flertalet gånger om året. Vem hade anat då att dem personerna jag skrev om skulle vara en så stor del av idag :D

Fantastiska foton förresten! :D

Svar: Åh vad härligt!! Det är verkligen så roligt att kunna gå tillbaka, och som du säger få läsa om vad man tyckte på den tiden och vad som hände då! Och få återuppleva gamla minnen. Det är helt fantastiskt :D
Och tusen tack! :D
Rebecca Adnell

#3 / / Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm:

Det är verkligen fantastiskt hur man kan spara minnen idag. Och blogga är också superkul när man kan gå tillbaka :) Så känner igen det.

Superfina bilder! :D

Svar: Verkligen, det är ett sånt enkelt sätt! Och tack så mycket! :D
Rebecca Adnell

#4 / / Frida G Svensson:

vilka sagolika bilder! vill gå på strandpromenad prick nu!

Svar: Åh tack! :D
Rebecca Adnell

#5 / / Emilia:

Så otroligt vackra bilder! Enligt mig är strandpromenader bland det bästa som finns. :)

Svar: Tack så mycket! Jag håller verkligen med :)
Rebecca Adnell

#6 / / Iza Palm:

Härliga bilder ! Sist jag var på Öland var jag kanske 12 år? Inte varit där sen dess.. Himla fina bilder som sagt !! :D

Svar: Tack! Ja det var ett tag sedan jag var där också. Jäkligt fin plats! :D
Rebecca Adnell

#7 / / Mia Ohlson:

Underbara bilder! Förra sommaren besökte jag också Öland och Gotland och blev kär vid första ögonkastet. Vill också gärna åka tillbaka :)

Svar: Tack! Ja man längtar verkligen tillbaka direkt. Magiska platser!
Rebecca Adnell

Underbara bilder! Och visst är Kalmar & Öland vackert? :) / Kalmarbo

Svar: Tack! Ja det är helt fantastiskt vackert :)
Rebecca Adnell

#9 / / Telly:

Underbara bilder och bra artikel! Jag gillar detta!
OPPERTUNITY -> Opportunity

Svar: Tack!
Rebecca Adnell

#10 / / Anna - Fotograf & Rovfågeltränare:

Jättevackra bilder! Öland är ju en dröm att fota på!

Svar: Tack! Ja det är en helt fantastisk plats!
Rebecca Adnell

#11 / / Maja:

Åh så härliga bilder. Alltså, ljuset på den med väderkvarnen = <333

Svar: Taaack snälla!! :D
Rebecca Adnell