/ • Resor - Gran Canaria 2017 /

Catamaran

En av dagarna när vi lyckades ta oss ner till strandpromenaden berättade pappa att han hade sett reklam om en båttur. "Det stod något om en båt och delfiner" sa han när vi satt på en uteservering och njöt av dricka och glassar. Vi satt och pratade lite om det och konstaterade att det hade varit roligt att göra en utflykt, och delfiner hade ju inte varit helt fel att få se heller. Så på vägen tillbaka stannade vi till vid båset pappa hade sett reklamen vid och vi fångades upp av en fantastisk säljare som dessutom kunde lite svenska. Det är så fascinerande egentligen, hur dom bara pratar på och lyckas få en så intresserad att man bara inte kan låta bli. Jag önskar att jag hade den övertalningstekniken ;)
 
Det slutade med att vi bokade fem platser - jag, Jonas, mamma, pappa och farfar - redan till dagen efter. Och när vi väl bestämt att vi skulle göra det och när vi satt och bläddrade igenom broschyren var alla så himla taggade att vi inte kunde prata om något annat. Vilket ämne vi än tog upp slutade det med att vi gled tillbaka på båten. Vi skulle åka med en Catamaran - jag har ingen koll på båtar över huvud taget, men pappa var glad över det. Vi vågade ju knappast hoppas på att få se delfiner, för hur troligt var det egentligen? Det var väl säkert bara en lockvara som skulle få fler folk att vilja åka med.
 
Vi blev upplockade dagen efter vid ett av hotellen i närheten av vårat. Bussresan var väl lagom rolig då vi fick vänta in folk som inte var där i tid på flera av stoppen och sedan kändes det som att vi aldrig skulle komma fram. Alla i min familj är väl ganska skeptiska, rent allmänt till allting i livet, och vi var säkra på att vi hade blivit grundlurade. Vi sa det hela morgonen, att vi inte tänkte fira förrän vi satt där på båten och var säkra på att vi skulle få komma iväg, haha. Äh, riktigt så illa var det väl inte men när man sitter där på bussen och är uttråkad så är det lättare att fantisera om att allting annat också kommer gå åt pipsvängen. Vi är så positiva! ;)
 
Men fram kom vi tillslut, till Puerto de Mogán. Det var en fantastiskt mysig liten hamn med klarblått vatten, hundratals båtar och fina blommor utmed gångarna. Så där puttinuttigt och gulligt, men jag gillar sånt. Det bidrar så mycket till att allt känns så hemtrevligt på något sätt. Vi letade upp båten och precis när vi gick på fick vi ställa upp för en bild, och efter båtturen fick man köpa ett kort med bilden klistrad inuti (↑). Klart att vi gjorde det ;) Så fort båten började puttra ut ur hamnen kände jag hur glädjen sprudlade i hela kroppen. Det finns ingenting jag gillar bättre än att åka båt, att få vara nära vattnet och havet. Jag har en extremt stark kärlek till havet och jag måste ha varit något slags vattendjur i mitt tidigare liv. Vi hade verkligen ingen aning om hur upplägget såg ut eller hur dagen skulle utvecklas, men jag kände mig så nöjd när vi åkte bort från ön och ut mot horisonten. Bara det hade varit tillräckligt för mig - att få sitta där och titta ut över det blänkande, blåa havet. Solen stod högt på himlen och molnen höll sig över land - ute på havet kunde inte vädret ha varit bättre.
 
Det var ett gäng på 3-4 personer på båten som körde, stod i baren och gick runt och såg till att alla hade det bra, men det var en av dom här människorna som verkligen stack ut. Jag tror att han hette Patrick och han måste ha varit den härligaste människan jag någonsin mött. Han pratade med allt och alla, hade alltid någonting att berätta och såg hela tiden till att alla hade en dricka i handen. Det var öppen bar och mot slutet räckte det inte med att folk gick fram och beställde själv, utan han fyllde på glas efter glas och sprang runt och delade ut. "Don't forget to drink!" var det enda han sa tillslut.
 
Dom ropade ut i högtalaren att vårt första mål var att leta upp lite delfiner. Dom sa att det inte var någon garanti, men 9/10 gånger brukar man faktiskt få se dom. Jag var inte så värst hoppfull ändå, men vi styrde ut mot öppet hav ändå och samtidigt som jag kände att det hade varit en dröm att få se delfiner i det fria, så skulle jag vara nöjd ändå. Jag fick åka båt, bara det gjorde hela min semester. När vi åkt ett bra tag utåt fick vi plötsligt se en klunga av fåglar på vattenytan en bit bort, och helt plötsligt ekar "DOLPHINS!" i högtalaren. Det tog ett tag innan jag såg någonting, men efter ett tag såg jag en och annan fena dyka upp. Jag har skrivit ett separat inlägg om det, läs här! Men delfiner fick vi se i stora mängder och det var bland det häftigaste jag någonsin upplevt. Alltså wow, vilda delfiner? Det gick ju inte ens att föreställa sig den känslan, och det var definitivt något jag aldrig trott att jag skulle få vara med om.
 
När vi väl åkt runt bland delfinerna vände vi om och åkte tillbaka mot ön igen. Solen gassade och brände och livet kunde inte ha varit bättre än så. Det var länge sedan jag hade känt mig så uppriktigt lycklig. Som sagt, får jag vara på, i, eller i närheten av vatten så känns allt annat så obetydligt. Och att vi lyckades se delfiner gjorde hela resan dubbelt så bra. Efter ett tag gick en av killarna runt och frågade om det var några som ville åka parasailing eller vattenskoter. På något sätt slutade det med att jag, mamma och Jonas signade upp oss för parasailing. Jag har skrivit ett eget inlägg om det också - här, men WOW vad glad jag är att vi gjorde det! Också något av det häftigaste jag gjort hittills!
 
Efter att vi blivit skjutsade tillbaka till båten efter parasailingen - vi hade lagt till en bit utanför klipporna vid kanten på ön där alla aktiviteter höll till - ville jag bada. Vattnet var alldeles klarblått och det såg för inbjudande ut för att låta bli, så jag lyckades lura med mig Jonas. Precis när vi stod vid kanten och skulle hoppa i kommer Patrick - vi kallar honom för det i alla fall, men han kanske hette något helt annat - och frågar om vi ska ha dricka. "We're gonna swim, but have one ready for me for when I get up!" svarar Jonas. "No no, you need a beer before you jump! Wait here!" svarar han med extrem betoning på wait here. Han springer iväg och kommer tillbaka med en öl till Jonas, och sen hoppar vi i. Då kommer han tillbaka med ytterligare ett glas i handen, lägger sig raklång på båten och sträcker ner den till Jonas som gör sitt bästa för att inte dras med i dom starka vågorna. Haha, alltså det var ingen fara alls, men strömmarna var ganska starka och utan att vi märkte det var vi på några sekunder flera meter ifrån båten. Och där fick Jonas försöka simma med en hand och ett ölglas i den andra. "Don't forget to drink!" ropade han hela tiden. Vi fick även ner pappa i vattnet efter lite tjat, och lyckades även övertala en dansk kille om att det faktiskt inte var så kallt. Lite ljög vi väl, för ganska kallt var det, men man vänjer sig ju alltid efter ett tag ;)
 
När vi var alldeles för trötta av att försöka simma emot vågorna klev vi upp och satte oss och njöt av solen lite innan vi brummade tillbaka in till hamnen. Det här var utan tvekan det härligaste jag har gjort på väldigt länge, och den där själva semesterkänslan blev så mycket starkare av den där utflykten. Att ligga vid poolen, all ära, men att faktiskt få komma ut och göra någonting och se andra saker gjorde hela veckan. Vi hade fått åka båt, se delfiner och åka parasailing - allt inom loppet av några timmar. Kan det bli bättre än så? Just där, den där dagen och i det ögonblicket var det som en dröm som gick i uppfyllelse. Jag insåg att det är det livet handlar om, för mig. Det är sånt där jag vill göra - jag vill besöka nya länder och åka på utflykter, uppleva knäppa och galna och helt underbara saker.
 
Om ni någon gång befinner er på Gran Canaria kan jag varmt rekommendera det här. Den här båtutflykten var definitivt höjdpunkten på hela veckan, och nu i efterhand känner jag mig bara så lycklig över att jag får chansen att göra såna här grejer. Tack till alla på båten för en fantastisk dag, något jag kommer att bära med mig väldigt länge!
 
 
#1 / / Linda - The pink grapefruit:

Underbara bilder! Nu längtar man till sommaren :)

Svar: Taack! Ja det gör verkligen jag också! :)
Rebecca Adnell

#2 / / Beatrice:

Underbara bilder!!

Svar: Tack så mycket! :D
Rebecca Adnell

#3 / / Iza Palm:

Bilderna på delfinerna, wow! Ser nästan inte helt äkta ut, så knivskarpt och havet liksom. Riktigt bra bild. Och de andra med, låter verkligen som ni hade det toppen!!

Svar: Tack snälla! Det var riktigt häftigt :D
Rebecca Adnell

#4 / / acinorev.blogg.se:

Vilka underbara bilder! :) Kram! ♡

Svar: Tack så mycket! Kram <3
Rebecca Adnell

#5 / / Matilda:

Wow vilka underbara bilder!!

Svar: Men åh tack snälla!! :D
Rebecca Adnell