/ • Resor - Gran Canaria 2017 /

En dröm jag inte visste att jag hade

Bucketlist
 
Nu tänkte jag berätta lite mer ingående om när vi fick se vilda delfiner på Gran Canaria, något jag aldrig ens tänkt tanken på att få uppleva.
 
Det var dagen då vi bokade en båtutflykt. Den största lockvaran var ju att man skulle få se delfiner. Väl på båten blev vi informerade om att det inte fanns några garantier, det var inte alltid man fick se delfinerna. Jag hade verkligen inga höga förhoppningar alls, jag var säker på att det var en sån grej dom lockade med men att det kanske var två av tio som faktiskt lyckades. Hur som helst så åkte båten iväg ut mot det öppna havet och jag tänkte inte så mycket mer på det - jag var glad över att bara få sitta på en båt.
 
 
Efter att vi åkt i nästan en timme hör jag hur personalen börjar prata och ropa, och plötsligt ekar det 'DOLPHINS' i högtalaren. Kaptenen styr mot ett stim av fåglar som ligger och guppar i vattnet en bit bort. Jag var fortfarande väldigt skeptisk, men jag gjorde som alla andra och ställde mig upp. Man vet ju aldrig. Och mycket riktigt fick vi se en och en annan fena bryta igenom vattenytan, och bara där tyckte jag att det var häftigt. Jag hade fått se en delfin i det vilda, hur coolt var inte det?
 
Vi styrde bort mot stimmet och fick se dom på lite närmare håll. Vi höll på så där ett tag, delfinerna höll sig på avstånd. Ibland var det någon som stack iväg från en sida till en annan och då kunde man se dom mycket tydligare. Kaptenen vägrade ge upp och tillslut började vi få turen med oss, några av delfinerna dök upp framför båten och började leka. Jag och Jonas lyckades knycka åt oss en plats i fören och där var det rena rama himmelriket. Vilken extremt sjuk upplevelse. Jag bara stod där och stirrade på när delfin efter delfin dök upp, en efter en. Vid ett tillfälle var det säkert tio till femton delfiner framför oss på en och samma gång.
 
Ni kan kika in på min instagram om ni vill se ett videoklipp också!
 
 
Jag har alltid varit fascinerad av delfiner. Vem är inte det, egentligen? Ända sedan jag såg delfinshowen på Kolmården för första gången som barn har dessa varelser legat mig varmt om hjärtat. Jag tycker det är fascinerande hur sociala dom är, även i det vilda. Hur dom släpper sina lunchplaner och istället simmar upp till båtarna för att leka och ge oss en upplevelse vi sent kommer att glömma. Hur dom kan vara så intelligenta och fantastiska, det är för mig ett mysterium.
 
Den här upplevelsen var något utöver det vanliga. Jag har aldrig ens tänkt tanken på att man kan få se delfiner ute i det vilda - det är väl bara något som sker på film? Ändå kände jag att så fort den första delfinen hoppade upp ur vattnet framför båten att det här var något jag nu kunde stryka från min bucketlist. Jag kan verkligen inte beskriva den känslan med ord. Kaptenen styrde efter delfinerna och så fort dom försvann dröjde det inte länge innan han lyckades lokalisera dom igen och inom någon minut var dom uppe och lekte framför båten igen. Jag är för evigt tacksam till kaptenen som vägrade ge upp, som var fast beslutsam om att ge oss den här upplevelsen och åkte fram och tillbaka tills vi kände oss nöjda. När vi klev på båten berättade dom att dom faktiskt brukade se delfiner nio av tio gånger, men ändå hade jag inte förväntat mig att se en enda. Efter att ha sett tio delfiner på en och samma gång var det bara att ta av sig hatten och ge stor eloge till personalen. They proved me wrong, om man säger så. Och oj vad glad jag är för det.Vilken jädra dag!
 
#1 / / Malin:

Oj vad fina bilder ett upplevelser utöver det vanliga och så avis jag vart ;-)

Svar: Tack! Det var verkligen helt fantastiskt :')
Rebecca Adnell

#2 / / Iza Palm:

Men WOW, vilka bilder. Magiskt att uppleva kan jag tänka mig. Och havet, SÅ otroligt blått. Så häftigt. Jag har aldrig upplevt en solsemester, men detta får mig att känna ett sug. Himla häftigt !!

Svar: Tack snälla Iza! Det var riktigt underbart! Jag hade aldrig upplevt solsemester förrän förra året, och det var verkligen så där wow som man kan tänka sig!
Rebecca Adnell

#3 / / Amanda Jona [SPONTAN]:

Det är ju så underbart att få uppleva djur i sin naturliga miljö! Så fantastiska bilder du fick också! :D

Svar: Tack! :D
Rebecca Adnell

#4 / / Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm:

Det är så vackra djur! Så fint att du fick se de vackra djuren i det vilda!

Svar: Det är det verkligen! Riktigt häftig upplevelse :)
Rebecca Adnell

#5 / / Beatrice Jakobsson - FOTOBLOGG:

Vilka vackra bilder!! :D

Svar: Men åh tack snälla!! :D
Rebecca Adnell