The most fascinating place on earth

Redan innan vi åkte till Gran Canaria förra året hade jag ett mål, en plats jag verkligen ville besöka. Resten kvittade liksom, men till den här platsen skulle jag ta mig till. Jag hade suttit och googlat och bläddrat bland hundratals bilder och drömt mig bort. En av dagarna förra året promenerade jag, Jonas och pappa bort hit och jag kände att jag stod mitt i en dröm. Ingenting kunde väl se ut så här på riktigt, eller?
 
 
Sanddynorna i Maspalomas, längst ner på den lilla ön. Jag ville tillbaka hit i år igen, utforska lite mer. Förra året hade vi en lång promenad från San Agustin till Playa del Ingles först, men nu när vi bodde mycket närmare tänkte jag att det skulle bli lättare för mig att gå lite längre, bort till dom högre sanddynorna. Så en av dagarna när vi tagit oss ner till strandpromenaden för en glass och en svalkande dricka tvingade jag med familjen bort. Vi var ju ändå så nära, och vi hade sagt redan innan att vi skulle gå tillbaka. Vad jag inte hade räknat med innan var ju min förkylning som tyvärr satte lite stopp - jag orkade inte alls lika mycket. Alla vet väl hur jobbigt det är att gå i djup sand, när man tar ett steg framåt och samtidigt glider två steg bakåt. Jag kan tycka att det är ganska roligt - när man är frisk. Men precis som resten av veckan knuffade jag undan alla känslor och gick på. Pappa och Jonas hoppade runt överallt och stojade och hade sig, och det gjorde ju allting lite lättare.
 
Och när vi väl tagit oss upp på en av dom högre dynorna, som vi hade markerat ut nere från marken, så var det värt det. Vi hade en fantastisk utsikt över den resterande sandöknen och havet sträckte sig så blått och vackert längst bort. Det är verkligen så det känns - att gå i en öken. Jag tänker mig att jag står i Saharaöknen och det ända som avslöjar mig är vattnet som syns i horisonten. Det är en häftig känsla att stå där och vart du än tittar ser du bara sand. Jag känner mig så liten, allting är så stort. Det är branta sandbackar som går upp och ner överallt och som bara väntar på att få ta emot folk som inte kan låta bli att kasta sig utför.
 
Det finns många häftiga platser där ute i världen som jag ännu inte besökt, men ändå tycker jag att den här platsen är så himla fantastisk. Det är något så fascinerande och magiskt över dessa böljande sanddynor och jag önskar så innerligt att jag hade haft mer tid till att gå ännu längre in, utforska ännu mer. Men jag tror inte att det där var sista gången jag satte min fot på Gran Canaria, så jag får säkert möjligheten längre fram i livet. För det är verkligen en helt otrolig plats, och det är så så vackert
 
 
#1 / / Bokstund:

Galet vackert!

Svar: Det är det verkligen!
Rebecca Adnell

#2 / / Ida:

Men gud vad härligt!!

Svar: Verkligen helt underbart!
Rebecca Adnell

#3 / / MALIN:

Det ser såååå fint och underbart ut! Kram

Svar: Taack! Det var det verkligen! Kram
Rebecca Adnell

#4 / / Amanda:

Så vackra bilder! :)

Svar: Tusen tack! :)
Rebecca Adnell

#5 / / Tilda Barkselius:

Åh så vackert!

Svar: Helt otroligt vackert är det!
Rebecca Adnell

#6 / / Amanda Jona [SPONTAN]:

Men alltså WOW! Vilket magiskt landskap!

Svar: Helt underbart!
Rebecca Adnell

#7 / / Mie Jensen:

Alltså wow! Tänk att vår planet kan vara så fantastiskt vacker!

Svar: Men eller hur! Heeelt otroligt!
Rebecca Adnell

#8 / / Hanna:

Åh vilka fina bilder! Älskar stränder och varm sand! Magiskt!

Svar: Men gulle, tack snälla! :D Helt fantastiskt ställe verkligen!
Rebecca Adnell