/ • Foto - Natur /

Oh so pretty

En av mina absoluta favoritsaker med våren (vi är inne på slutet av maj och borde väl egentligen snart säga sommar, men för mig känns det som att våren precis har kommit) är just den här explosionen av växtligheten. Ni vet, när det känns som att allt sker över en natt? När du går utanför dörren en morgon känns allt plötsligt så grönt och ljust och somrigt. Som att hela naturen har vaknat upp ur sin vinterdvala och nu förbereder sig inför sommarens äventyr. Den här tiden på året får mig alltid lika lycklig. Den där förväntan inför årets härligaste månader ligger i luften och man bara vet att varje dag som går är en dag närmare friheten. Sommar för mig är frihet - om jag är ledig eller jobbar spelar ingen roll. Allting är bara lättare. Friare. Lyckligare, på något sätt. Det är svårt att sätta fingret på exakt vad det är. Men varje gång jag går utanför dörren nu för tiden sprudlar glädjen inom mig och alla blommor och löv som slår ut på träden känns som ett enda stort välkomnande. Ja, välkommen du älskade sommar. Jag har saknat dig.
 
/ • Personligt - Nära och kära /

Grattis på födelsedagen, lillebror

Idag är det verkligen ingen speciell dag. Min lilla lillebror fyller hela 20 år. Tjugo år. Vad hände? När blev han så stor? Var han inte typ tolv, alldeles nyss?
 
Min lillebror är inte vilken lillebror som helst, utan han är världens snällaste, coolaste och roligaste person jag någonsin känt. Han är inte bara min lillebror, han är en av mina allra närmsta vänner och en av dom få personerna jag alltid vill umgås med. Jag umgås mer med min lillebror på ett kompissätt än vad jag gör med någon annan person - vi går på bio, käkar lunch, åker iväg på spontana bilrundor och tittar på film och serier tillsammans. Han är en av dom få personerna jag helt och hållet kan slappna av med och typ den personen som får mig att skratta mest. Vi har aldrig varit det syskonparet som bråkat - jag skojar inte, vi bråkar aldrig. Vi har vuxit upp med varandra och alltid fått stötta varandra och hjälpa varandra igenom det ena helvetet efter det andra. Ibland har det bara varit vi två, men vi har alltid klarat det. Så länge jag har den här människan vid min sida kan jag ta mig igenom precis vad som helst, och jag är så lyckligt lottad för att ha just honom som min lillebror. Jag kan inte tänka mig att det finns en bättre lillebror där ute.
 
Det pinar mig att jag jobbar precis hela dagen idag, men jag fick åtminstone träffa och gratta honom nu på morgonen. Go rock the world, my friend. Du förtjänar precis allt och lite till och jag är så glad över att ha dig i mitt liv ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Svensk sommar - det är nu det börjar

Svensk sommar. Vad tänker man när man hör orden svensk sommar? För mig är det den här berg- och dalbanan mellan kallt och varmt. Soligt och regnigt. Vindstilla och blåsigt. Förra veckan, och bara nu i helgen, var vädret så där alldeles strålande och underbart som fick en att förstå varför man älskar detta avlånga land. Idag däremot pryds himlen av ett tjockt, grått molntäcke och trädtopparna svajar utanför mitt fönster. Den inbjudande sommaridyllen vi fick njuta av för några dagar sedan är som bortblåst. Men det är väl så det ska vara, eller? Svensk sommar, som sagt... ;)
 
Idag är jag helt ledig utan några som helst måsten (förutom att jag egentligen bör städa mitt rum, men vi får se hur långt jag kommer med det...) och jag hade väl tänkt spendera större delen av dagen framför datorn och ta tag i några bilder som ska få sig en vända i photoshop. Jag ligger lite efter, känns det som. Jag har ändå lite att visa från förra veckan. Helgen spenderades ju som sagt i min mosters lägenhet och det var verkligen så energigivande som jag hade hoppats på. Jag behöver den där ensamheten ibland, att bara få gå runt och lyssna på för hög musik och bara bry mig om mig själv.
 
Nu när vi sörjer att värmen har försvunnit kan jag istället bjuda på några bilder från förra veckan när jag tog med Hera ut i skogen den där riktigt varma dagen! Kom tillbaka snart, snälla sol?