En helt ledig dag

Jag har varit ledig nu både onsdag och torsdag, och jisses så skönt det har varit! Kommer fortfarande hem från jobbet med en överfylld hjärna på massor med information. Allting är så nytt och det är mycket man ska lära sig, och därför är det så skönt dom dagarna jag är ledig. Att bara få ligga kvar i sängen ett tag, titta på serier en hel dag och inte behöva bry sig om någonting.
 
I onsdags var vädret helt galet fantastiskt. Solen stod högt på himlen utan ett moln i sikte, och temperaturen steg mer och mer. Jag och Hera tog en cykeltur bort till sjön och njöt av värmen. Det var ett tag sedan vi var ute och cyklade nu och trots allt bara tredje gången vi gör det totalt, så jag var inte helt säker på hur det skulle gå. Visserligen är hon gammal och klok nu för tiden, men Hera kommer alltid att vara Hera. Lite oberäknelig, kan man väl säga ;) Men det gick hur bra som helst - inga krångligheter över huvud taget. Hon sprang på så fint bredvid mig och verkade också tycka det var skönt att få röra lite på sig. Hon har ju typ sämre kondition än vad jag har, men hon kämpade på och oftast var det hon som styrde tempot, och då ville hon springa fort. Pluttisen! Vi började med en liten promenad upp i skogen och Hera skuttade över stockar och rötter och var allmänt lycklig.
 
 
När vi var nöjda med att skutta runt uppe på berget promenerade vi ner igen och cyklade vidare till en klippa precis vid vattnet. Där satte vi oss ett tag - jag i solen och Hera däckade i skuggan. Jag tyckte att det var varmt, men det måste vara ännu jobbigare för henne med den där varma pälsen också. Men medan hon svalkade sig i skuggan satt jag där på klippan och blickade ut över vattnet. Det var så tyst och lugnt och fridfullt, och just i den stunden kändes det som alla problem och jobbiga måsten var som bortblåsta. Det var bara jag och hunden och naturen.
 
Det var länge sedan jag fick komma ut så här. Det behövs egentligen inte så mycket, men en promenad i skogen eller en stund vid vattnet gör så mycket för hela mitt humör. Det var inte så länge sedan jag faktiskt insåg det, men allting känns alltid så mycket lättare när jag får komma ut och andas lite frisk luft och bara rensa huvudet. Att inte behöva tänka på någonting, eller tänka alldeles för mycket. Vilket humör jag än är på känns det alltid lite lättare ute i naturen. Jag måste försöka få in det lite mer regelbundet i veckorna. Jag får en sådan energiboost och får mycket lättare för att orka med resten av veckans måsten. Mer natur och frisk luft åt folket! Det är galet hur mycket det hjälper till i vardagen. Jag hoppas verkligen på att vi får en fin sommar med bra väder - det är lite roligare att vistas utomhus då ;)
 
#1 / / Iza Palm:

Det är så bra att ha sina spots så nära hemma också. Det är verkligen en gudlkant i tillvaron <3

Svar: Det är det verkligen! Så himla härligt att kunna fly till en sådan plats ibland <3
Rebecca Adnell