/ • Photoshop - Före/Efter /

Före / Efter

För muspekaren över bilderna för att se före-versionen! Ni som sitter på mobiler/tablets klickar på bilderna för att se skillnaden :)
 
 
/ • Resor - Kreta 2017 /

Så långt ögat når

Bucketlist
 
Ni vet när man är liten och drömmer sig bort till den där solsemestern alla kompisar får åka på? Alla kommer hem alldeles brunbrända och visar upp massor av bilder från det där kristallklara vattnet vid Medelhavet? Det skiftar mellan blått och grönt och det verkar vara det häftigaste du någonsin sett. Jag har alltid velat uppleva det själv. Att få kliva i vattnet, titta ner och se dina egna fötter. Lika klart som ett dricksglas hemma i Sverige. 
 
I september fick jag faktiskt uppleva det. Jag själv fick äntligen åka ner till det där blågröna havet jag så länge drömt om. Under flera månader innan resa hade jag studerat bild efter bild av vad som såg ut att vara alldeles för bra för att vara sant. Jag satt där och tittade på det klara vattnet, och ändå kunde jag inte tänka mig att det skulle vara så fantastiskt i verkligheten. Men jo, det var det, om inte änu häftigare. Det kändes ganska konstigt att plötsligt stå där i vattnet och faktiskt se mina egna fötter. Det var som taget ur en film - en magisk film man inte riktigt förstår sig på. 
 
 
Efter ett par dagar lånade vi cyklop av smågrabbarna och snorklade runt i vår lilla vik. Jag har snorklat några gånger här hemma i Sverige när jag var mindre, men det var ju ingenting emot det här. Vi såg några småfiskar här och var och vinkade glatt till varandra under ytan. Något som många upplever redan som barn, som många tar för givet, men som vi fick uppleva för första gången. Det går inte ritkigt att sätta ord på den känslan, mer än att det var häftigt. Och jag var så glad att jag kunde få stryka ytterligare en sak från min bucketlist. Jag har badat i kristallklart vatten. 
 
En av dagarna åkte vi ju även ut på en båttur och fick snorkla lite mer ordentligt. Vi flöt runt i vattnet i en hel timme, långt efter att alla andra gått upp. För mig var det helt ofattbart att man faktiskt kunde se lika tydligt under vattnet som ovanför. Jag har liksom vuxit upp med att bada i grumliga Mälaren, så för mig var de här som en helt annan värld. Den där veckan fick mig ännu mer intresserad av att snorkla mer, och till och med prova på att dyka. Jag skulle ju vilja ta dykarcertifikat någon dag. Tänk att få uppleva sådana här klara vatten i en ännu större utsträckning. Läskigt, men häftigt. 
 
Sista dagen innan hemfärd hyrde vi ju en trampbåt, vilket var så jäkla roligt. Vi hade pratat om det hela veckan då vi sett andra glida förbi precis utanför vårt hotell. Jag hade strax innan resan köpt ett vattentätt skal till min mobil - och provat den typ hundra gånger för att försäkra mig om att den inte läcker, haha. Jag tog med den ut på trampbåten och med andan i halsen tog jag ner den under vattenytan och snabbt upp igen. Jodå, den levde! Det gick inte att fota under ytan, gissar att trycket är för starkt, men genom att använda självutlösare kunde jag trycka på knappen ovanför ytan och sen ta ner telefonen innan bilden togs. Det var faktiskt ganska roligt! Tyvärr var det mycket grumligare här än där vi badat tidigare, så bilderna blev inte så fantastiska direkt. Men det var kul att prova på ;) 
 
 
/ • Personligt - Vardag /

Bråka med bloggen

Igår spenderade jag hela första delen av dagen framför datorn. Jag har länge gått i tankarna på att kanske byta headerbild eftersom jag haft samma sedan i våras, och det kändes som att det var dags. Sedan har det varit några småsaker jag velat fixa till också, delvis min arkiv-meny som visade månad för månad - den hade blivit så lång att den inte ens fick plats på skärmen, haha. Jag hade planerat att göra alla ändringar på min andra blogg där jag i lugn och ro skulle kunna fokusera på att göra allting klart, utan att behöva oroa mig för att bloggen ser kaos ut. Well, kortfattat så ändrade jag om i kodmallen på fel blogg och vips så hade jag förstört precis allting på den här och jag fick lite smått panik. Därför fick jag sitta hela dagen för att försöka fixa till det, och saker blir sällan som jag vill under första försöket. 
 
Jag har alltid designat mina egna - och andras - bloggar under åren, allt från headers till kodning. Jag har spenderat tusentals timmar framför tutorials och jag har provat mig fram på alla sätt och vis, vilket har gett mig hyfsad koll på både html och css. Jag brukar faktiskt kunna lösa dom flesta problemen, till slut. Min envishet kan komma till användning ibland! Jag kunde i alla fall få till sakerna som jag ville, och egentligen är det inga stora förändringar alls. Min största utmaning var faktiskt att få allt att se enkelt och normalt ut, då temat jag valde inte alls gick i smak med min stil. Nu har jag i alla fall en ny headerbild och arkivlistan är fixad! Hurra! 
 
 
 
Jag vet inte hur många gånger jag suttit långt in på nätterna och glömt bort både tid och rum när jag försökt fixa min kära blogg. Jag kan bli helt galen ibland när det inte fungerar, men oftast är min envishet starkare än min uppgivenhet. Det mesta har löst sig ändå ;)