/ · Självporträtt / • Personligt - Vardag /

Långledigt

I torsdags gick jag på en fyra dagars helg och ni anar inte hur välbehövligt det var. Det har varit mycket den senaste tiden, både jobb och andra saker, och ibland känner jag inte av hur trött jag är förrän jag faktiskt får vila. Nu har jag samlat på mig massor av energi! Under dom här dagarna har jag hängt i stallet, fixat här hemma, myst framför datorn och bara andats. Åh, så skönt det har varit. Senaste jobbveckan har varit ganska intensiv med kort om personal, stora leveranser och mycket kunder. Det märks att vi närmar oss julhandeln nu då det känns som att allt fler personer handlar allt mer varje dag. I torsdags spenderade jag halva eftermiddagen med att röja upp och ställa i ordning nere på lagret, och jädrar vad skönt det kändes efteråt. Jag har ju säkert någon släng av OCD och jag älskar när jag får städa upp och ställa saker på rätt plats. Ordning och reda, då trivs jag bäst. Jag kände mig så glad och nöjd när jag gick därifrån i torsdags kväll och det var verkligen den perfekta början på min långa helg.
 
Jag har faktiskt en ledig dag till innan verkligheten kallar. Jag hade bara tänkt spendera den hemma i mina mjukisbyxor, men nyss såg jag att Jysk hade kampanjpris på vad som såg ut som världens skönaste datorstol. Jag är i stort behov av en ny då jag tror att min kommer att trilla sönder vilken dag som helst och dessutom bara får ont i ryggen av att sitta i den. Och jag spenderar väldigt mycket tid i min datorstol, så nu tänker jag slå på stort och faktiskt lägga pengar på en ordentlig. Så ja, det kanske får bli en liten shoppingrunda imorgon. Men jag måste ju passa på det också när jag väl är ledig - det är väl en bra ursäkt? ;) 
 
 
Jag har bett mamma spara alla reklamblad som trillar ner i brevlådan nu för tiden ↑ Jag har ju berättat om mina extrema julkänslor och jag älskar att sitta och bläddra bland gulliga juldekorationer och fina jultextiler. Allt som har med julen att göra, egentligen. Jag blir genuint lycklig. Jag längtar verkligen tills jag får börja åka runt och julhandla ordentligt. Jag tänker att jag håller mig lite till, för det känns lite tidigt. Jag har varit så nära nu några gånger att börja spela julmusik. Jag vill, men samtidigt vill jag inte att julkänslorna ska blossa upp för tidigt, för då blir det bara jobbigt att behöva vänta så länge. Men snart hörni, snart är det dags.
 
Jag har även tagit tag i min lilla scrapbook med alla våra resor. Minns ni att jag skrev om det en gång förut? Jag har halkat lite efter ett tag nu. Tanken är ju egentligen att jag ska uppdatera den efter varje konsert, men jag glömmer bort och skjuter alltid upp det. Nu sitter jag här med bilder från 7 konserter som ska sorteras, klippas och klistras in. Jag har förberett lite idag, och gör väl klart allt imorgon. Det är så himla roligt att sitta och titta igenom allting och minnas tillbaka. Jag är så otroligt tacksam över att det är så lätt att spara sina minnen idag - för det finns inget mer jag uppskattar än att sitta och bläddra igenom fotoalbum.
 
Tja, annars då? Jag och mamma bakade kanelbullar idag för första gången på vääldigt länge. Lika gott som alltid. Sen har jag försökt sammanfatta alla mina anteckningar från säljkursen jag var på för några veckor sedan. Jag kan bara säga att jag hade extrem skrivkramp under dom dagarna, för herrejädrans vad jag skrev. Jag gick igenom fem hela anteckningsblock, och jag tror inte någon annan ens var i närheten, haha. Nu ska jag bara försöka förstå vad jag själv skrivit och få ner det i lite renare text. Jag kanske lyckas någon gång ;) 
 
 
Nu tänker jag snart krypa ner under täcket, tända ljus och titta på en serie. Jag har köpt hem en ljusslinga som jag hängt upp ovanför sängen - hur mysigt? ↓ Jag har länge varit sugen på det, men tänkt att det inte varit någon idé innan jag fått ordning på allt annat. Tavelliste ska få sig en omgång snart, nu har jag bara ställt upp saker för att de inte ska se så tomt ut. Jag vet inte vad jag vill ha där än, men inspirationen brukar alltid komma tillslut ;)