/ • Resor - Kreta 2017 /

Margarita's Beach

Haha, det är nästan lite roligt hur lång tid det tagit för mig att få upp alla bilder från Kreta. Tyckte jag var långsam gällande dom andra två resorna, men det här tar alla pris. Jag var så självsäker på att jag skulle få upp allting inom en rimlig tid och inte behöva sitta här, tre månader efter att vi kommit hem, och fortfarande skriva om resan. Men men, bättre sent än aldrig, eller hur? Jag har gjort liknande inlägg på dom två tidigare resorna, så jag tyckte att det var inte mer än rättvist att vårt boende på Kreta skulle få lite uppmärksamhet här på bloggen också.
 
Vi bodde på ett lägenhetshotell i Agia Marina som hette Margarita's Beach. Hotellet låg precis utmed stranden och det klarblåa havet med egna solstolar. En poolbar/restaurang låg längst ut på området, bara två steg från den varma sanden. Det första vi gjorde efter att vi lagt upp våra väskor på rummet och bytt om till mer passande kläder - mjukisbyxor och tjocktröja hörde inte riktigt hemma här - var att gå ner och sätta oss vid restaurangen. Det kändes återigen som att jag var med i en film. Det var för bra för att vara sant. När jag och mamma hade suttit och tittat på hotell hade mitt enda krav varit att vi skulle bo vid havet. För det är alltid min allra största dröm. Havet.
 
Vi var uppdelade i två lägenheter igen - jag och Jonas hade en medan mamma,  pappa och farfar hade en. Vi bodde precis bredvid varandra och även fast det inte var liiika lyxigt som på Gran Canaria där vi hade balkongerna vägg i vägg kunde vi ändå prata över till den andre. Lägenheterna var ganska små, vilket jag till en början kände mig lite besviken över. Vi hade ju blivit helt bortskämda på Corona Blanca, men bara efter någon dag insåg jag att det spelade ju ingen roll? Är man på solsemester hänger man inte på rummet, och det var ändå tillräckligt stort för både mig och Jonas. Vi behövde inte större. Hela området var superfräscht, rummen städades varje dag och personalen var supertrevliga. Receptionisten var jättegullig och hjälpte oss hitta utflykter och personalen nere vid restaurangen var helt underbara. Vi fick ganska bra kontakt med högsta chefen - han lärde sig snabbt att jag aldrig drack annat än apelsinjuice och att pappa aldrig någonsin åt lunch, haha. Det var ett superhärligt gäng och dom fick en att känna sig så välkomna. Helt underbart.
 
 
Utsikten från vår lilla balkong. Så himla lummigt och mysigt litet område - kändes så hemtrevligt! Balkongen rätt fram till vänster var mammas, pappas och farfars. Vi kunde vinka till varandra varje morgon när alla vaknat ;)
 
 
Utsikten åt andra hållet. Älskade att man kunde se bort till dom höga bergen. Älskade dess röda färg varje morgon när solen precis gått upp, eller hur solen sjönk ner bakom dom varje kväll
 
 
Vi skyltade såklart med våra AIK-handdukar hela veckan!
 
 
Till och med den här lilla gången skurades varje morgon. Allting var riktigt rent och fräscht, och det är ju alltid en positiv upplevelse. Även fast man enligt min mening kanske inte nödvändigtvis behöver skura en utomhusgång varje morgon är det ju verkligen uppskattat att dom jobbar så hårt med att hålla hela stället rent. Tummen upp!
 
 
Poolen var ganska liten - eller ja, i alla fall i jämförelse med Gran Canaria sist. Det blir ju lätt så att man jämför väldigt mycket med annat man upplevt, men just poolen spelade ingen roll den här gången. Vi hade ett varmt hav bara några meter längre fram. Jag tror att jag badade i poolen en enda gång under hela veckan, haha. 
 
 
Vår lilla restaurang! Frukost ingick i hotellet, så varje morgon begav vi oss ner hit och plockade allt vi kunde ta. Det fanns mycket att välja på och alltng var faktiskt gott och fräscht. Bra ställe! Vi åt middag här några gånger också, och även det var helt okej. Inget utöver det vanliga, men ändå allt jag letar efter i en liten poolbar liksom. Det behövde inte vara så fancy
 
 
Här åt vi frukost sista morgonen, jag och Jonas. Helt okej utsikt att äta frukost precis vid havet, eller hur? ;) 
 
 
Vår lilla strand. Vi hade en liten stenpir som gick ut i vattnet, som jag står på här. Den piren var ganska bra att ha, precis till vänster om den var sanden som finast. Vi provade att gå rätt ner första dagen, men där var det stenigt och obekvämt. Bara trettio meter till höger var det genast mycket bättre. Sen var den även användbar att gömma grejer bakom när det blåste som värst, och när vågorna slog in kraftigt på vänstra sidan var den högra sidan mycket lugnare. Jag önskar att jag kunde säga att vi hade lyxen att få dom vita, bekväma solstolarna som syns till vänster. Inte riktigt sån lyx hade vi, utan dom bruna i mitten var våra. Men hallå, som om det spelar någon roll egentligen? Jag hade gladeligen kunnat ligga direkt på sanden ;) 
 
#1 / / Felicia:

vilka underbara bilder

Svar: Tack!
Rebecca Adnell