En lång men rolig dag

Vet ni vad jag och mina kompisar har gjort idag? Vi har varit på Boda Borg!
 
Just nu sitter jag vid skrivbordet med Friends på i bakgrunden och halvt sover. Imorse styrde jag och tre kompisar bilen ner till Oxelösund och Boda Borg. Jag hade aldrig varit där tidigare och egentligen aldrig ens hört talas om det. Jag hakade bara på, som vanligt ;) Det enda jag visste var att det var "typ fångarna på fortet-ish", haha. Jag kan ärligt talat säga att det var bland det roligaste jag gjort i hela mitt liv. Vissa rum var helt omöjliga att genomföra, men oj vad roligt vi hade. Vi höll igång nästan hela dagen och när vi gick därifrån hade jag skrapat upp knäna och fått blåsor på händerna, ramlat pladask på rygg som nu börjar göra lite ont och av någon anledning blivit öm under ena foten. Hela kroppen har väl tagit lite stryk egentligen, men det har helt klart varit värt det. Så himla roligt och jag vill åka tillbaka direkt! Det var kul att få leka barn igen och bara hoppa runt överallt. Fantastiskt mysig dag med mina fina vänner.
 
Jag har egentligen bara en tråkig mobilbild från dagen och jag har inte hunnit redigera fler av bilderna som ligger på lager. Fullt upp hela dagarna, men jag ville ändå kika in och säga hej. Hoppas ni haft en bra helg ♥
 

Open Water

Hej hörni! Mer Kreta-bilder! Wohoo!
 
Som jag skrev i tidigare inlägg om Kreta så var vår lilla tågutflykt ganska spontan. Det var den här båtturen också, även fast vi pratat om det ganska mycket. Det enda jag visste innan vi kom hit var att jag ville åka båt. Efter vår galet underbara båttur på Gran Canaria i mars ville jag göra det igen. Det är ingen utflykt att det absolut bästa jag vet är att åka båt, och därför ville jag hitta något liknande som sist. Jag plockade på mig broschyrer om båtutflykter också och hittade några som såg riktigt intressanta ut, men dåliga som vi var så skjöt vi upp det hela tiden. Vi hade väl i stort sett bestämt oss att vi skulle åka båt på torsdagen, men onsdagen försvann och vi hann aldrig boka något. Jag och Sofie hade spanat ut en tur vi tyckte verkade helt underbar, men det skulle vi ha bokat dagen innan. Torsdagsmorgonen kom och jag var helt säker på att det inte skulle bli av. Men när jag går ut på balkongen får jag höra att Sofie är inne och pratar med receptionen, så jag springer ner och hoppar in i diskussionen. Efter lite dividering fram och tillbaka bokar den snälla receptionisten in oss på en liten kortare tur - vi skulle vara ute i två timmar och även få snorkla. Jag hade gärna åkt iväg på en längre tur, men det fanns ingen möjlighet till det eftersom vi var så sent ute. Och egentligen var inte det hela världen - jag skulle få åka båt och det räcker gott och väl!
 
Vi samlade ihop gänget och någon dryg timme senare var vi på väg. Vi promenerade kanske femton minuter från hotellet innan vi svängde ner mot havet och avgångsplatsen. Vi anmälde oss och satt sedan och pratade med en av tjejerna som jobbade där innan vi fick kliva på båten. Jag och Filip fick häftigaste platserna längst fram, men insåg efter en ganska lång stund att det satt en guide bak i båten och berättade om öns historia. Vi hörde nästan ingenting från där vi satt, så vi missade i stort sett allting han sa. Båten åkte ut till ön Thodorou som låg strax utanför Agia Marina. Vi hade suttit och spanat in den hela veckan från våra solstolar på stranden och drömt oss bort. Tyvärr fick vi höra att man inte får gå i land på ön, utan det sker bara en enda gång per år. Varför vet jag inte - som sagt, jag missade det mesta av vad guiden sa ;) 
 
 
Jag hann dock springa bak när jag insåg att han satt där och visade upp olika saker - blad annat en bläckfisk, haha. Han skickade runt lite olika saker till oss som satt omkring honom och berättade historia och information. Jag har ärligt talat ingen aning om vad allt var, men helt enkelt saker som finns nere i havet. Typ snäckor, svamp och massa annat... ;) Vi åkte ett helt varv runt den lilla ön innan vi la till vid en liten vik. Guiden gick igenom snorkel och cyklop innan han släppte iväg oss. Jag har inte snorklat sedan jag var liten och klängde på pappas axel hemma i det svenska havet, så det var en riktigt häftig upplevelse. Jag drog på mig ett par simfötter och plaskade runt hur länge som helst. Tyvärr var det inte jättemycket att se, men några färgglada fiskar dök upp med jämna mellanrum. Jag tyckte bara det var så häftigt, hela upplevelsen. Och det här med klart vatten. Jag vet att jag skrivit det tidigare, men alltså wow. Det är så häftigt! Det är bara sådant man ser på film - det där klargröna vattnet i Medelhavet. Det gick faktiskt att se. Jag såg allting. Ord kan inte beskiva hur häftigt det var.
 
Vi låg i längst av alla - förvånande? När jag var liten var jag alltid den som låg kvar längst och den som vägrade gå upp. Jag säger ju det, jag måste vara något slags vattendjur längst inne. Jag trivs bäst i vatten. Guiden ropade upp oss tillslut och vi åkte några hundra meter bara innan vi stannade igen. Nu fick vi hoppa i en gång till och kika på ett planvrak som låg på botten. Det var ganska häftigt det med. 
 
Väl uppe på båten igen var det tyvärr dags att åka tillbaka. Jag hade inte haft något emot att stanna kvar en timme till, eller typ en månad till, haha. Men samtidigt räckte det och jag var så nöjd. Jag hade fått min lilla båttur. Nu fanns det verkligen ingenting att klaga på. Solens strålar värmde och jag var så där barnsligt lycklig. Ibland krävs det verkligen inte mycket för att man ska må bra. 
 
3

Höstfärger är det bästa jag vet

I söndags, efter allt fix och stök i rummet, tog jag hunden och bilen och åkte iväg en sväng. Hösten har verkligen rasslat igång nu och alla träd är så där galet vackra med sina röda och gula löv. Det är så fint att det nästan hugger i hjärtat, och hittills har jag inte haft möjlighet att gå ut något. Jag får njuta på väg till och från jobbet, men det räcker ju inte. Jag var lite orolig över att jag inte skulle få till en enda liten höstfotografering, men i söndags när jag var klar med det mesta sken solen på himlen. Så fort jag kom ut dök molnen upp dock, men det gjorde inte så mycket. Hera fick springa fritt på åkrarna och det värmer så i hjärtat att se henne så lycklig. Och jag blir så glad över att det faktiskt går. Hon ka få gå lös nu, lite då och då, när vi är ensamma. Det tror jag vi båda mår bra av. Jag har massor av bilder att visa er, och jag ska sätta mig ner och gå igenom allt - så fort jag hittar en minut att andas på. Det är lite fullt upp fortfarande ;)
 
Tillsvidare bjuder jag på en liten sneak peek!
 
1