/ • Personligt - Rebecca fixar /

Dag 2

Stöket fortsätter! Jag satte igång direkt när jag kom hem från stallet vid 11 idag, och har hållit igång hela dagen. Som jag har längtat efter det här - att äntligen ha tid till att fixa allt. Senaste månaderna har varit helt galna och har jag inte jobbat har jag alltid haft något annat inplanerat. Det här var första helgen på väldigt länge jag faktiskt inte haft några planer alls. Och det var välbehövligt! Det har varit skönt att bara få fokuserat på mitt lilla rum och allting som måste göras.
 
Jag stannade till och köpte grundfärg och en tavellist som ska upp på väggen, och när jag kom hem letade jag fram penseln och körde. Jag tycker det är så galet roligt att måla! Att måla en hel vägg skulle nog inte vara min grej, men att få stå och pilla och fixa med mindre saker tycker jag om. Jag och pappa gjorde ju om våra köksluckor förut och det var typ bland det roligaste någonsin. Jag gillar att ha ett projekt framför mig och jag älskar känslan när allting är klart, den där känslan av att ha ådstakommit något. Det spelar ingen roll om jag ska måla om hela köket eller skruva en liten hylla - känslan är densamma. Och jag behövde verkligen det här nu. Att bara få släppa alla tankar och gå bananas. Låta händerna ta över det hårda arbetet så att hjärnan får vila lite. Det är faktiskt ett ganska bra sätt att få mig själv att slappna av - jag begraver mig i ett projekt och hittar något annat att fokusera på.
 
Nåja, tillbaka till det viktiga. Jag började måla hyllorna och tavelhyllan ovanför datorn. Tanken är att det ska bli helt vitt, och eventuellt åker det på lite dekorplast på toppen av hyllorna. Jag har kört en omgång grundfärg och är lite kluven till om jag ska köra vidare på det och hoppas att det räcker, eller egentligen hitta en bättre färg som kommer att ge bättre resultat. Men det är ju det här med tålamod - när jag väl kommit igång med något vill jag göra klart det direkt. Jag vill inte behöva pausa det hela och åka iväg och köpa ny färg. Men det visar sig imorgon, jag får bara gå på känslan och hoppas på det bästa ;)
 
Kaos på kaos... Det är grejer överallt!
 
Sen tog jag tag i det andra stora projektet, nämligen mitt skrivbord. Skrev jag det igår? Att jag tänker sätta dekorplast på den övre skivan. Resten får förbli vitt. Det var ju inte jättelänge sedan jag målade om skrivbordet, då från svart till vitt, och det blev så snyggt! Ett riktigt upplyft för hela rummet och allt kändes fräschare och ljusare. Tyvärr varade det inte jättelänge, ytan blev ganska snabbt sliten och ful och det kändes inte lika roligt längre. Och istället för att köpa nytt tänkte jag att jag testar dekorplast. Jag trivs ändå med skrivbordet i sig och därför drar jag mig för att byta ut det. Så länge jag kan rusta upp det själv här hemma spelar det väl ändå ingen större roll, tänker jag ;)
 
Jag plockade upp plasten som stått i vår garderob i ett par veckor nu. Som sagt, det här med att hitta tid har inte varit det lättaste. Jag måttade upp och klippte bort överflödiga delar, och sedan satte jag mig ner och väntade på pappa, haha. Jag ville slipa ner allt det ojämna först och pappa hade lånat hem en handslip från jobbet. Så himla smidigt och enkelt och det blev riktigt bra! Nu står skrivbordet i mitten av rummet och jag sitter här med min bärbara dator då den stationära är urkopplad och undanställd för tillfället. Hela mitt rum är lite av ett bombnedslag men jag orkade inte göra mer ikväll. Fortsättning följer... ;)
 
En liten sneak peek på dekorplasten. Och här ser ni även hur sliten ovansidan blivit. Inte fint! Men det kommer garanterat bli snyggt när jag är klar, om allt går som jag vill ;)
Så här ser det ut just nu... Kanske inte jättevackert, men det känns skönt att äntligen vara igång!
#1 / / awfotograf:

Tack snälla :)