/ • Personligt - Rebecca fixar /

Dag 3 - nu börjar det likna något!

Heeeela dag har gått åt att fortsätta i mitt lilla rum. Jag drog igång på förmiddagen med att måla hyllorna ett varv till. Fick bli en omgång grundfärg till, men jag har bestämt mig att jag köper hem någon typ av lackfärg imorgon och kör ett sista varv. Det blev inte riktigt bra, och pappa avrådde mig från att bara köra med grundfärg. Det blir sällan bra, tydligen. Det heter väl grundfärg av en anledning, liksom... ;) Så det får bli ett varv till så att dom blir helt vita - nu lyser det svarta igenom lite fortfarande. Men det kommer att bli superbra när allt blir klart.
 
Sen gav jag mig på skrivbordet. Jag hade ju skurit ut dekorplasten och förberett allt igår, så idag torkade jag av det en sista gång och med hjärtat i halsgropen började vi klistra på. Mamma hjälpte till på andra sidan för att styra och fixa, vilket underlättade en hel del. Fönsterbrädan gick bra att fixa själv, men med tanke på att skrivbordet är tre gånger så brett var det skönt att ha någon som hjälpte till. Och lite som moraliskt stöd också, haha. Jag älskar som sagt att fixa och dona och renovera diverse objekt, men jag får sådan prestationsångest och noja över att jag kommer att sabba allt. Jag måste nog jobba med det här att tro på sig själv ;) Men vi lyckades bra tillsammans, jag tog det extremt långsamt och noga och när det väl satt på plats var jag tilll och med lite förvånad över hur bra det hade blivit. Inte en enda luftbubbla och allting hamade rätt och rakt från början. Och nu är jag såååå kär! Marmorplasten på fönsterbrädan är glansig och glatt, vilket känns helt självklart för en fönsterbräda. Men den här plasten på skrivbordet, som föreställer trä, känns faktiskt lite som trä. Den har en sträv yta som gör att det hela känns mer trovärdigt. Det känns som att kvalitén är ganska hög och jag hoppas verkligen att den håller. Att den tål lite slit hit och dit och inte går sönder och förstörs på en gång. För jag är verkligen helt förälskad - jag tycker det blev så jäkla snyggt. Det är fortfarande vitt, men det är ändå något som bryter. Och det är så mycket fräschare än tidigare. Som jag börjar trivas här inne igen!
 
Nästa stora steg är att byta ut tavlorna ovanför sängen, och tanken var att vi skulle gjort klart det idag med. Men sen insåg vi att vi inte alls hade rätt verktyg för att få till det ordentligt, så vi skjuter upp det tills imorgon. Sen är det bara några smådetaljer kvar innan allt jag planerat är klart. Jag längtar verkligen efter att få visa upp före/efter bilder på allt - hela rummet har verkligen fått sig ett lyft.
 
Som sagt, så här såg det ut igår kväll efter slipning...
 
Så här såg det ut när jag testade att lägga på den, mest för att se hur det skulle se ut
 
 
Och så här ser det ut nu! Huuuur snyggt? Hallå? Det var lite svårare med den här stora delen än lilla fönsterbrädan, och jag var mycket mer nervös nu. Men det vart ju riiiiktigt bra tillslut och jag är verkligen så nöjd! Och till och med lite stolt att jag faktiskt klarade av det utan några problem
 
#1 / / Malin Lundström:

Så himla kul att pyssla och fixa och göra om hemma. :)

Svar: Ja det är verkligen jättekul, och det känns så fräscht och bra efteråt! :)
Rebecca Adnell

#2 / / FeliciaO - Everyday / Fashion / Modeling:

Så fint:)

Svar: Tack! :)
Rebecca Adnell

#3 / / Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm:

Snyggt det blev :D

Svar: Eller hur? Tack! :D
Rebecca Adnell

#4 / / Yasmine:

Det blev ju verkligen hur snyggt som helst!!

Svar: Eller hur! Tack! :D
Rebecca Adnell