/ • Personligt - Rebecca fixar /

Finishing touches

Tjolahopp! Nu har det varit tyst här ett tag. Jobbet och livet tar över lite, som vanligt. Och så har jag dessutom inte haft stationära datorn inkopplad på ett tag vilket har resulterat i att redigeringen av alla bilder fått vänta. Vardagsbilder fungerar att köra på lilla macen, men resten lämnar jag till den ordentliga skärmen ;)
 
Idag har jag däremot varit helt ledig! Heeeeeelt ledig, och så lycklig. Det var ett tag sedan jag var ledig mitt i veckan och idag har jag bara strosat runt själv här hemma och fixat och donat. Mitt rum har ju varit lite halvfärdigt i snart två veckor då jag inte velat ställa i ordning saker innan allt var klart. Och det får nog vänta någon dag till, jag ska köpa hem lite smågrejer från jobbet nästa gång jag är där. Fixa dom där sista småsakerna innan allt känns toppen. Men det börjar kännas bra redan nu, faktiskt. Det är så roligt att se hur allt går framåt och hur mycket fräschare det känns redan.
 
 
Jag gick upp ganska tidigt imorse, och sedan dess har jag hållit igång. Jag målade mina små hyllor en omgång till för att få bort dom sista flammiga svarta fläckarna. Nu sitter dom på väggen igen och är redo att pyntas! Jag dekorerade min lilla hurts med dekorplast - det störde mig alldeles för mycket att toppen av den var svart när allt annat i rummet nu är ljust. Jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag älskar det eller inte. Jag vart lite skeptisk redan när jag plockade upp plasten - jag älskar grått, men den kändes nästan lite röd. Lite för varm grå färg för min smak egentligen. Fast ibland när jag tittar på det tycker jag det är skitsnyggt. Så ja, jag vet inte riktigt. Men jag tror att jag kommer vänja mig om ett tag. Just nu ser det snyggt ut igen ;)
 
Jag drog även över samma plast på toppen av mitt lilla sängbord. Där känner jag mig mycket mer tveksam. Jag ville ändå testa för att se hur det skulle bli, men någonting klickar inte. Jag låter det vara i någon dag, men om känslan sitter kvar plockar jag bort det och antingen låter det vara vitt eller kör en liten bit av samma dekorplast som skrivbordet.
 
 
 Hurtsen gillar jag och den får vara som den är nu. Jag gillar att det bryter med lite grått då allt rumt omkring blivit vitt. Jag var lite rädd för att allt skulle kännas för vitt nu när hyllorna ovanför blivit vita, men jag tror det kommer fungera. Jag har så mycket saker i olika färger ståendes på hyllorna, så det bryter lite där med. Men det är sängbordet jag är lite tveksam över. Eller ska jag kanske klistra på samma dekorplast på lådan? Gah, jag vet verkligen inte. Jag får nog prova mig lite fram tills något känns rätt. Jag gillar idén om att översta biten sticker ut, men samtidigt känns det inte helt rätt. Vad tycker ni? ↑
 
Och sist men inte minst så tittar Hera in och hälsar till er! Hon har hängt i min säng i stort sett hela dagen, tillsammans med alla andra prylar. Hon är så rolig på det sättet, för det spelar ingen roll att hela sängen är upptagen av saker - hon ska ligga där ändå. Hon ska prompt vara med. Men det är mysigt att ha hennes sällskap. Hon har alltid bott i min säng och det är där hon hör hemma. Jag blev så ledsen där för något år sedan när hon blev sjuk. Under hela hennes liv har min säng varit hennes trygga plats, men nu orkade hon inte hoppa upp själv längre, vilket ledde till att hon aldrig låg där. Men nu är hon tillbaka igen, pigg och glad och på sin rätta plats - i min säng. Lilla divan ♥
 
Och när jag ändå hade skrivbordet fritt från saker - det är en perfekt arbetsyta när det är helt tomt - passade jag på att skära upp all marmorplast jag köpte hem. Mitt frenetiska dekorplastanvändande började ju med att jag gjorde om min fönsterbräda. Det vart ju så himla snyggt och mamma tyckte att vi skulle göra likadant i resten av lägenheten, så jag köpte hem ännu fler rullar. Så nu är allting förberett, så vid tillfälle ger jag mig på resterande fönsterbrädor. Yay! Det blir så snyggt!