/ • Foto - Natur / • Resor - Kreta 2017 /

Open Water

Hej hörni! Mer Kreta-bilder! Wohoo!
 
Som jag skrev i tidigare inlägg om Kreta så var vår lilla tågutflykt ganska spontan. Det var den här båtturen också, även fast vi pratat om det ganska mycket. Det enda jag visste innan vi kom hit var att jag ville åka båt. Efter vår galet underbara båttur på Gran Canaria i mars ville jag göra det igen. Det är ingen utflykt att det absolut bästa jag vet är att åka båt, och därför ville jag hitta något liknande som sist. Jag plockade på mig broschyrer om båtutflykter också och hittade några som såg riktigt intressanta ut, men dåliga som vi var så skjöt vi upp det hela tiden. Vi hade väl i stort sett bestämt oss att vi skulle åka båt på torsdagen, men onsdagen försvann och vi hann aldrig boka något. Jag och Sofie hade spanat ut en tur vi tyckte verkade helt underbar, men det skulle vi ha bokat dagen innan. Torsdagsmorgonen kom och jag var helt säker på att det inte skulle bli av. Men när jag går ut på balkongen får jag höra att Sofie är inne och pratar med receptionen, så jag springer ner och hoppar in i diskussionen. Efter lite dividering fram och tillbaka bokar den snälla receptionisten in oss på en liten kortare tur - vi skulle vara ute i två timmar och även få snorkla. Jag hade gärna åkt iväg på en längre tur, men det fanns ingen möjlighet till det eftersom vi var så sent ute. Och egentligen var inte det hela världen - jag skulle få åka båt och det räcker gott och väl!
 
Vi samlade ihop gänget och någon dryg timme senare var vi på väg. Vi promenerade kanske femton minuter från hotellet innan vi svängde ner mot havet och avgångsplatsen. Vi anmälde oss och satt sedan och pratade med en av tjejerna som jobbade där innan vi fick kliva på båten. Jag och Filip fick häftigaste platserna längst fram, men insåg efter en ganska lång stund att det satt en guide bak i båten och berättade om öns historia. Vi hörde nästan ingenting från där vi satt, så vi missade i stort sett allting han sa. Båten åkte ut till ön Thodorou som låg strax utanför Agia Marina. Vi hade suttit och spanat in den hela veckan från våra solstolar på stranden och drömt oss bort. Tyvärr fick vi höra att man inte får gå i land på ön, utan det sker bara en enda gång per år. Varför vet jag inte - som sagt, jag missade det mesta av vad guiden sa ;) 
 
 
Jag hann dock springa bak när jag insåg att han satt där och visade upp olika saker - blad annat en bläckfisk, haha. Han skickade runt lite olika saker till oss som satt omkring honom och berättade historia och information. Jag har ärligt talat ingen aning om vad allt var, men helt enkelt saker som finns nere i havet. Typ snäckor, svamp och massa annat... ;) Vi åkte ett helt varv runt den lilla ön innan vi la till vid en liten vik. Guiden gick igenom snorkel och cyklop innan han släppte iväg oss. Jag har inte snorklat sedan jag var liten och klängde på pappas axel hemma i det svenska havet, så det var en riktigt häftig upplevelse. Jag drog på mig ett par simfötter och plaskade runt hur länge som helst. Tyvärr var det inte jättemycket att se, men några färgglada fiskar dök upp med jämna mellanrum. Jag tyckte bara det var så häftigt, hela upplevelsen. Och det här med klart vatten. Jag vet att jag skrivit det tidigare, men alltså wow. Det är så häftigt! Det är bara sådant man ser på film - det där klargröna vattnet i Medelhavet. Det gick faktiskt att se. Jag såg allting. Ord kan inte beskiva hur häftigt det var.
 
Vi låg i längst av alla - förvånande? När jag var liten var jag alltid den som låg kvar längst och den som vägrade gå upp. Jag säger ju det, jag måste vara något slags vattendjur längst inne. Jag trivs bäst i vatten. Guiden ropade upp oss tillslut och vi åkte några hundra meter bara innan vi stannade igen. Nu fick vi hoppa i en gång till och kika på ett planvrak som låg på botten. Det var ganska häftigt det med. 
 
Väl uppe på båten igen var det tyvärr dags att åka tillbaka. Jag hade inte haft något emot att stanna kvar en timme till, eller typ en månad till, haha. Men samtidigt räckte det och jag var så nöjd. Jag hade fått min lilla båttur. Nu fanns det verkligen ingenting att klaga på. Solens strålar värmde och jag var så där barnsligt lycklig. Ibland krävs det verkligen inte mycket för att man ska må bra. 
 
#1 / / Selma:

Gud vilka härliga bilder 😍😍

Svar: Taaack! :D
Rebecca Adnell

#2 / / Marias Memoarer:

åh så härligt vattnet ser ut! Och roliga djur som fiskats upp från vattnet!

Svar: Det var verkligen helt underbart!
Rebecca Adnell

#3 / / Josäfin Andersson :

Sååå härliga bilder!! :D

Svar: Taaack! :D
Rebecca Adnell

#4 / / Camilla Persson:

Åh fina Kreta har tappat räkningen hur många gånger jag varit dit nu, jättefina bilder 😌✨

Svar: Tack! Verkligen superhärlig plats :)
Rebecca Adnell

#5 / / Anna:

Vad härliga bilder! Vattnet alltså, så himla overkligt! WOW!
Vill tillbaka - var på Karpathos för typ tre år sedan! Får nog spara pengarna o dra iväg någonstans snart, får panik hahah

Svar: Åh, taack! Och ja jag förstår det, jag ville tillbaka så fort jag klev på planet. Sån fantastisk plast!
Rebecca Adnell

#6 / / Sandra Natalie Svanholt:

Vad använder du för kamera? Oerhört vackra bilder 📸☀️🌍

Svar: Tack snälla! Jag har en Nikon D610 :)
Rebecca Adnell