/ • Personligt - Rebecca fixar /

Tillbaka på fötterna

Hela den här veckan har varit ganska tung. Det började med det tråkiga beskedet jag skrev om i söndags, vilket hängde som ett mörkt moln över mig ett par dagar. Och inte nog med det så bröt min förkylning ut och jag vart så risig att jag behövde gå hem från jobbet i tisdags. Jag försökte hålla ut, men det gick inte. Jag spenderade halva onsdagen i sängen och mådde lite bättre på torsdagen, så då gick jag tillbaka till jobbet. Det måste ändå vara ett ganska bra betyg, att jag faktiskt saknar jobbet när jag inte är där. Det kan vara jobbiga dagar med långa rusher och allmänt utmattande, men varje kväll jag går därifrån känner jag mig alltid lika glad ändå. Glad över att jag faktiskt fick det här jobbet, med helt underbara kollegor. Och för mig är det guld värt - att jag faktiskt trivs så bra som jag gör. Jag blir genuint lycklig varje gång jag tänker på det. Livet är himla bra just nu, trots allt.
 
Och nu börjar förkylningen lägga sig ner. Det lär nog dröja några dagar tills jag är helt återställd, men jag är på rätt spår. Idag var jag inne på jobbet några timmar på morgonen, men sen åkte jag hemåt och satte igång med mitt projekt - fixa upp mitt rum. Jag vet att jag skrev om det för länge sedan, men jag har inte haft tid att ta tag i det förrän nu. Nu har jag fredag, lördag och söndag på mig och jag är så taggad! Det finns massor att göra, både stora och små saker, och jag längtar så tills allt är klart. Jag trivs väldigt bra i mitt rum redan nu, men jag har några idéer hur jag kan göra det ännu bättre. Ni kommer att få följa med på den resan också ;) 
 
 
Jag har ganska länge varit inne på dekorplast för att piffa upp saker lite. Jag har beställt en variant till mitt skrivbord, men innan jag gav mig på det ville jag testa först. Så idag köpte jag hem lite dekorplast från Panduro med marmormönster, och tänkte öva på min fönsterbräda. Och alltså... WOW! Jag är så nöjd! Jag älskar att pyssla, dekorera och göra saker själv. Jag kände mig alldeles sprallig när jag plockade upp allt, städade undan i fönstret och förberedde. Nervös var jag också, för hur mycket jag än tycker om att pyssla är jag alltid livrädd att jag ska göra fel och förstöra allt. Men det var därför jag ville börja med något lite mindre än skrivbordet som egentligen är huvudprojektet. 
 
Det var lite pilligt och krångligt och vid ett tillfälle trodde jag att jag hade sabbat allt, men plasten var väldigt förlåtande och det gick faktiskt bra att dra upp och göra om där det blev lite galet. Och det var faktiskt inte lika svårt som jag hade trott. Visserligen underlättade det nog väldigt mycket med en plan och fyrkantig yta. Man ska börja enkelt! ;) Jag är i alla fall hur nöjd som helst med resultatet, jag tyckte det blev riktigt snyggt och hela rummet känns redan lite ljusare. Jag vill försöka minimera alla mörka ytor i mitt rum och nu har jag till och med fått med mamma på idén om att köpa nya dörrar. Tänk, tänk, tänk om jag kunde få bli av med min röda dörr som bara sitter där och förstör helhetskänslan, haha. 
 
 
Före / Efter ↑
Hur snyggt?? Var inte jätteoga runt kanterna på sidan, men där hänger gardinerna för ändå, så det kommer inte att synas ;) 
 
Jag drog också äntligen om nätverkskabeln från router till datorn, som fram tills idag har varit typ femton meter lång och legat ihoptrasslat i en enda hög bakom mitt skrivbord. Jag skruvade upp listen, drog kabeln under, spikade upp den utmed listen med kabelklammers och det känns också så himla skönt - att få lite ordning. Jag ska dra om typ alla kablar i mitt rum och fästa upp dom ordentligt - ni kanske själva har sett att allt ligger i kaos på golvet och jag är så trött på det. Ordning och reda, Rebecca. Skärpning! Jag ska även fästa upp en kabelkorg under skrivbordet för att slippa ha alla sladdar vid fötterna när jag sitter vid datorn. Varken fräscht eller hälsosamt för sladdarna, haha... Nu är jag faktiskt riktigt taggad på att fortsätta - vi ska ha fixardagar här hemma hela helgen! 
 
 
dekorplast / diy
#1 / / Yasmine:

Det blev riktigt snyggt! Ska bli spännande att se hur skrivbordet blir! Var köper du plasten? :)

Svar: Tack! Är supernöjd :D Bilder på skrivbordet kommer upp under kvällen! Marmorplasten kommer faktiskt från Panduro och plasten till skrivbordet köpte jag på Paxlux :)
Rebecca Adnell

#2 / / Meg:

Sjukt snyggt, vilken skillnad!!

Svar: Tack! Blev verkligen jättestor skillnad, och så enkelt! :D
Rebecca Adnell