/ • Personligt - Vardag /

Ball of light

Nu är hösten här, på riktigt. Mörkret lägger sig tidigare för varje kväll. Innan semesten var det fortfarande ljust på himlen när jag slutade jobbet på kvällen, men igår när vi stängde dörrarna klockan 19 hade det börjat skymma. Tiden går så himla fort nu, och innan vi vet ordet av det kommer det att vara mörkt klockan fyra på eftermiddagen. Jag vet inte om jag längtar efter det, eller om jag fruktar det, haha... Kanske lite skräckblandad förtjusning över det hela. 
 
Att mörkret kommer hör ju samman med att årstiderna förändras. Vinterhalvåret står och väntar runt hörnet och det är på sitt sätt ändå lite mysigt. Jag längtar inte efter snöblasket eller det faktumet att jag aldrig kommer få se dagsljuset förrän våren kommer igen, men det är bara att göra det bästa av situationen. Idag tände jag alla värmeljus jag har i mitt rum och gosade in mig i min mysiga tjocktröja framför datorn och fixade med bilder och gjorde i ordning några blogginlägg. Det var ganska mysigt, att få sitta här i mörkret och känna doften av ljusen. Jag är okej med att hösten är här. Jag känner mig nästan lite taggad. Ny årstid, nya möjligheter, nya tag. Jag har fortfarande väldigt mycket att se fram emot och spännande saker händer i livet just nu. 
 
 
Det kommande halvåret då mörkret utan tvekan kommer att dominera får man istället glädjas åt dom små sakerna. Som den här lilla ljusbollen jag håller i på bilden ovan. Det är i själva verket en ihoprullad ljusslinga, men jag tycker att den kan få representera livets ljusglimtar. Ta vara på det som finns. Glädjs åt dom små sakerna. Gör det bästa av allt du möter. Trots att sommaren har tagit slut är jag inne i en väldigt positiv fas i mitt liv där jag mår riktigt jäkla bra, och jag tänker göra mitt yttersta för att njuta av det. Det är så mycket jag ser fram emot, dels den här lilla ljusslingan. Det är bara en liten del av mitt projekt i att piffa upp mitt rum igen. Igår kväll satt jag och klickade hem en himla massa saker och jag tror det kommer bli så bra!
 
Idag fick jag ha en ordentlig hemmadag, vilket jag inte kan minnas när jag hade det senast. Det har varit mycket jobb och generellt mycket fläng den senaste tiden, men idag gick jag bara utanför dörren för att käka lunch med brorsan. Resterande timmar har gått åt till att packa upp, tvätta, redigera bilder och självklart titta på serier. Kommande dagar väntar jobb, stall, mer packning och på lördag morgon bär det av till London <3 
#1 / / Hanna:

Jag älskar alla årstider och nu har jag vant mig vid att det är mörkare både på kvällarna och på morgnarna.

Svar: Ja, man vänjer sig faktiskt ganska snabbt! :)
Rebecca Adnell