/ • Personligt - Vardag /

En ny tid

Förra veckan slog det mig att sommaren verkligen är på väg att ta slut nu. Vi går idag in i september, och trots att det brukar vara en varm månad nu för tiden är det ändå en höstmånad i mina ögon. Det blir allt kallare på morgnarna och mörkret kommer tidigare för varje kväll. Jag ser tecken efter tecken på att den glada och avslappnade årstiden är förbi. Och egentligen är det konstigt, för jag borde inte vara redo för hösten. Jag har inte haft mycket till sommar och sol, då jag jobbat ganska mycket den senaste tiden. Jag har inte riktigt fått njuta av värmen - fast å andra sidan, har vi haft någon värme? Jag tycker att jag själv borde känna mig missnöjd med att sommaren återigen inte blev som jag tänkt, men jag gör inte det. Jag känner mig färdig. Jag känner mig redo. 
 
Jag har aldrig haft något emot hösten. Det är faktiskt en väldigt mysig årstid - jag får äntligen gå runt i mysiga tröjor igen istället för att svettas så fort jag lyfter armen. Jag får tända värmeljus. Jag ser fram emot att få gå runt i skogen bland dom gula löven och vänta in vintern. Det är ganska fint, när man tänker efter, det här med att välkomna en ny årstid. Det är lite som att du upplever allting på nytt, varje år. Det är lika spännande varje gång. 
 
Två favoriter från förra hösten! Se så mysigt!
 
Jag tror att jag är mer okej med att sommaren är över i och med att jag vet att jag får en sista ordentlig sommarvecka på Kreta om en vecka. För jag är verkligen helt okej med att hösten är på väg - mer okej än vad jag brukar vara. Som jag sa så gillar jag hösten, men jag brukar alltid känna mig ledsen så fort sommaren är över. För det är ändå någonting med just sommaren som är så fritt och ledigt och avslappnande. Det finns inte lika många måsten och allting bara känns lite lättare. Men i år så ser jag nästan fram emot hösten. Jag ser fram emot att någonting nytt händer, att få gå in i en ny period i mitt liv. För om man tänker på det så ser mitt liv helt annorlunda ut idag än vad det gjorde för ett år sedan, och det kanske är därför det känns lite spännande. Det kanske är därför det faktiskt är som att uppleva allt på nytt. Mycket kan förändras på ett år och jag tror inte att någon känner att ens liv ser exakt likadant ut två år i rad, för det är alltid något som förändras. 
 
Jag börjar verkligen känna av i både kropp och huvud att hösten är på väg. Jag går runt med en stark känsla av att vilja fixa i ordning saker, typ som att städa upp lite efter sommaren. Jag vill rusta upp mitt rum, jag vill förändra lite saker och jag vill ställa allt till rätta. Jag vill ta tag i dom här småsakerna jag skjutit upp i flera månader, för att det inte har känts viktigt. Jag vill få vardagen lite mer organiserad, och det känns roligt. Jag vill komma igång med det vardagliga livet igen. Jag vill börja ta tag i mina fotoalbum, jag vill börja läsa mer igen. Jag vill hitta den där stabiliteten igen som jag alltid tappar lite under sommaren. Och det tycker jag är okej, jag känner att jag inte behöver ha stenkoll på allt under sommarmånaderna utan saker får komma lite som dom vill. Det är ganska skönt att få släppa taget ibland, men det är också skönt att hitta tillbaka till det normala, att återgå till vardagen. Och det är precis det jag ska göra nu - jag ska lägga fokus på att plocka upp alla småbitar jag släppt överallt dom senaste månaderna. Och det känns faktiskt så himla bra. 
 
#1 / / Sara Ekman:

Hoppas på en fin och solig höst :)

Svar: Det får vi verkligen hoppas på! :)
Rebecca Adnell