/ • Personligt - Vardag /

The big blue ocean

- Inlägget är ett samarbete med Poster Store - 
 
 
En av dom bästa sakerna jag vet är att få studera vackra landskapsbilder. Att det är min favoritgenre inom fotografeing är nog ingen större hemlighet. Jag minns första gången jag var på en riktig fotoutställning - det var under gymnasietiden, på Fotomässan om jag kommer ihåg rätt. Där fanns en liten sektion med fantastiska bilder tagna i vinterlandskap och jag blev som frälst. Jag har alltid älskat natur, men det var där och då jag verkligen visste att det var min största dröm. Att få åka världen runt och få knäppa kort på vår fantastiska planet och alla dess hemlighter. 
 
Jag har alltid haft en stark koppling till naturen, och det är där jag trivs som allra bäst. Jag har spenderat varje sommar i hela mitt 22-åriga liv uppe i Härjedalens fjällskogar. Jag har skuttat över bäckar och duckat för dom vita björkarnas lågt hängande grenar. Jag har vandrat upp och ner för diverse fjäll. Och på senare år har jag även börjat uppskatta naturen här hemma. Fjällen kommer alltid vara mitt number one, men jag har insett att det ena inte måste utesluta det andra. Jag kan, i mitt stilla försök att dämpa längtan norrut, uppskatta friluftslivet här nere i huvudstaden också. En av mina favoritplatser är - som ni alla säkert redan vet - Björkvik. Det finns få platser jag känner mig så avslappnad på som just där. Ni vet, när man verkligen kan andas ut och släppa allting annat - om än så bara för några minuter. För mig är det så viktigt att hitta dom här små stunderna för mig själv där jag kan slappna av och samtidigt hämta ny energi. Det tog väldigt lång tid för mig att inse det, både att jag faktiskt behöver stanna upp och andas ibland, och att den bästa platsen för mig att göra det var ute i naturen, helst vid vattnet. 
 
Finns det något mer spännande än att få hämta ut ett paket på posten, och sedan slita upp förpackningen och se vad som gömmer sig inuti? :D 
 
Det är också något som har kommit upp på senare år. Det har väl egentligen alltid funnits där, men som så många andra saker har jag inte insett det förrän nu, för bara ett par år sedan. Havet. Det är så enkelt. Det är havet som ger mig kraft. Vart jag än är och vart jag än åker dras jag alltid till havet. Och anledningen till det här inlägget drar oss tillbaka till början, det här med att få studera landskapsbilder. Jag har nämligen fått två posters hemskickade av Poster Store, som är just på havet. Jag blev helt kär från första ögonblicket och kunde i det ögonblicket inte förstå varför jag inte haft bilder på havet tidigare, eftersom det ligger mig så varmt om hjärtat. Hur har jag missat den idén? Nu pryder dom min vägg så fint och varje gång min blick landar där sprudlar det av glädje i kroppen. Det är något visst med att få betrakta fysiska fotografier.
 
I dagens samälle är allting digitalt, och det finns väldigt många fördelar med det. Den största nackdelen enligt mig är att man inte alls behandlar fotografier på samma sätt. Finns det något mysigare än att samlas i soffan och bläddra igenom fotoalbum med dina nära och kära? I stort sett alla har en kamera i fickan idag och det fotograferas mer än någonsin, och ändå är det så mycket som förblir digitalt. Misstförstå mig inte - jag älskar möjligheten med digitala bilder och att få visa upp mina bilder här på bloggen är helt oväderligt för mig, men jag kan ändå inte skaka känslan av att faktiskt hålla en bild i mina händer. Hur mycket jag än kan uppskatta att bläddra igenom landskapsbilder i webbläsaren finns det inget som går upp emot att få stå framför ett fotografi och verkligen betrakta den på riktigt. Det är två helt olika upplevelser. Jag röstar för att folk ska fortsätta skriva ut sina bilder, eller köpa hem andras. Dessutom tycker jag det piffar upp rummet så himla mycket genom att ha lite fotografier här och var.
 
 
Så från och med nu kan jag vakna med havet och somna med havet. En liten färgklick i mitt annars ganska svartvita rum. Den där klara, blåa färgen som alltid får mig på bättre humör. Jag kan till och med låtsas som att jag hör ljudet av vågorna som svallar in över strandkanten. Det är lustigt hur en sådan liten sak kan göra så mycket. Jag halvt skuttade hem från affären med paketet under armen och kunde inte vänta tills jag fick rulla upp bilderna och se dom på riktigt. För som sagt, det såg vackert ut på min lilla datorskärm - men hur fint skulle det inte vara att hålla dom i handen? Nu är dom sitter där på väggen känner jag mig mer än nöjd. Mitt älskade hav <3  
 
Känner ni också för att pryda era väggar med vackra bilder? Jag har fått äran att ge ut en rabattkod som just nu ger er 15% på alla deras posters om ni anger koden rebeccaadnell. I deras sortimnt finns även ramar i olika storlekar och färger som säkert gör sig fantastskt fint tillsammans med bilderna. Så, in och ta er en titt! Mer fotografier till våra väggar!