/ • Personligt - Rebecca fixar /

Nu händer det

Det var ett tag sedan jag uppdaterade om renoveringen, men arbetet fortsätter! Vi började ju riva tapeten i hallen för ett par veckor sedan och efter det fick vi in ny soffa och mysiga kuddar och filtar. Jag, framför allt, har fortsatt kämpa på med tapeten under mina lediga dagar. Första lagret åker av riktigt enkelt, men sen har vi fått stå och kämpa med vatten och skrapa av resten. Men det har faktiskt varit ganska roligt. Tror att alla har skakat på huvudet åt mig när jag berättat hur taggad jag var på att åka hem från jobbet och riva tapet. Men det är roligt att göra något, och framför allt när jag vet att det kommer att leda till något så mycket bättre. Jag visste att ju snabbare jag fick ner den gamla tapeten, desto snabbare kunde vi få upp en ny. Vi har rivit bort allt gammalt och gjort klart så gott vi kan, men nu har vi lejt bort resten. Målaren kommer redan imorgon för att börja fixa grunden och sedan hjälper han oss med nya tapeten, målning av tak och dörrkarmar och så ska vi även hitta någon som kan lägga golv i samma veva. Jag är sååå taggad på att allt ska bli klart - äntligen kanske jag också kan få bo i en lägenhet med en hall jag inte vill spy på... ;) 
 
Samtidigt känns det lite tråkigt att vårt jobb börjar ta slut. Jag har haft roligt med att riva tapet och det har alltid funnits något att göra. Men å andra sidan så drar mitt jobbschema igång lite mer ordentligt igen efter några slappare veckor och då kommer det inte finnas lika mycket tid till att stå och stöka. Och egentligen, det finns alltid något att göra i vår lägenhet, och även fast hallen blir klar så är vi långt ifrån färdiga. Det är fortfarande mycket som ska bytas ut, målas om och fixas till. Men mest av allt längtar jag nästan tills att allt är klart och jag får visa upp före- och efterbilder. Det kommer att bli en stor förvandling i hela lägenheten och det känns så bra. Äntligen. 
 
 
Senaste dagarna har vi fokuserat på att få bort dom sista tapetbitarna, riva loss allting som sitter löst - på vissa ställen har vi ju kommit ner hela vägen till betongen. Det var inget snack om att behålla något av alla tapetlager - det var måånga lager - för när vi väl började riva följde allt med ganska snabbt. Så vår stackars målare har lite pilligt jobb framför sig, men det var därför vi ville ha proffessionell hjälp. Vi hade säkert klarat det, men det går dubbelt så snabbt och blir så mycket snyggare om vi tar hjälp av någon som vet vad han håller på med. Det har även gått en telefonkabel dragen i hela hallen bort till vardagsrummet - utmed alla golvlister och runt alla dörrkarmar. Den har jag suttit och slitit loss i omgångar - för den följde inte med snällt, vill jag lova. 
 
 
Ni kan förstå varför jag är exalterad över golvbyte i hallen, va? Det är inget charmigt golv. Det är gult och rött och prickigt och verkligen sticker i ögonen för mig som vill ha allting stilrent i typ grått och vitt. Golvet i sig är det faktiskt inget fel på - väldigt slitstarkt i och med att det hållit i så, så många år, men färgen? Jag säger nej tack. Det faller mig verkligen inte i smaken. Och lilla voffi, som alltid ska vara med. Första gången vi började riva all tapet låg hon mitt på hallgolvet, begravd under tapet. Jag skojar inte ens. Hon är så himla trygg och obrydd. Hon är nöjd så länge hon får vara med.
 
 
Just nu står det soppåsar och bråte lite överallt här i lägenheten, men inte ens det stör mig just nu. Jag ogillar annars att ha onödiga saker i vägen, men det här är bara ett tecken på att det faktiskt händer något. Vi har ju pratat ganska länge om att göra någonting åt vår gamla lägenhet, men det har tagit ett tag innan det faktiskt hände något. Nu är vi på väg. Hallen är på gång. Om köket smids det planer varje dag. Ett nytt soffbord är beställt och vi har troligtvis bestämt vad för typ av bokhylla vi vill ha. Det är en bra bit kvar innan vi är i mål - men vi är på gång, och det är så roligt. Kan jag bara få jobba med att renovera lägenheter, tack? 
#1 / / NICOLE:

Så roligt att få hänga med lite och ÅH så roligt att göra om :D Tänk resultatet sen *.*

Svar: Kul att höra! Ja det är verkligen superroligt, och jag är sååå taggad på att se resultatet! :D
Rebecca Adnell