/ • Resor - Cypern 2018 /

En snabb hälsning

Hej på er! 
Sorry att det är så tomt här, men jag befinner mig just nu på Cypern utan dator, så det får bli en tom vecka det här. När jag kommer hem har jag massor att visa er både härifrån och från fjällen! 
 
Vi har det i alla fall hur bra som helst. Runt 30 grader varje dag, klart och varmt i havet och vår balkong vetter ut mot poolområdet och horisonten sträcker sig lång utmed vattnet. Vi har faktiskt inte gjort någonting annat än att sola, bada i havet och äta mat - lite lugnare än vanligt, men samtidigt är det så underbart. Jag trivs i den här värmen så länge jag inte behöver göra något ;) Igår provade vi poolen för första gången och den var ju löjligt varm och skön, men jag föredrar havet ändå, haha. Här nedan får ni se en bild från balkongen :D 
 
(null)
 
/ · Fjällen / • Foto - Natur / • Resor - Övrigt /

Hemma i Stockholm i mindre än 24 timmar

Alltså gaaah vad den här bilresan hem har varit seg! Det tog inte längre än vanligt och ändå kändes det som att jag aldrig kom fram. Jag var lite tröttare än vanligt och om det beror på att vi började dagen med en ganska lång promenad eller om jag har en liten förkylning som ligger och lurar i kroppen låter jag vara osagt, men någonting var det. Det gick bra den första biten, men efter att jag kommit ungefär halvvägs kändes allting bara segt och tråkigt. Sedan öppnade sig himlen och spöregnet öste ner ett tag, vilket inte bidrog till det roliga. Jag har tyvärr blivit van vid att köra i dåligt väder - men det är lika tråkigt ändå.
 
Nu sitter jag i alla fall hemma vid min dator igen och tänkte försöka dra iväg ett inlägg i alla fall innan jag stupar i säng. Hemresan gick trots allt bra, det var bara ovanligt segt. Eftersom att jag har mindre än ett dygn på mig att organisera om och packa igen innan vi åker till flygplatsen så packade jag upp precis allting så fort jag kom hem och slängde in tvätt i tvättmaskinen. Det är väl egentligen ingen brådska, men jag ville inte ha dom väskorna ståendes när vi kommer hem från Cypern, så det kändes lika bra att bara bli av med det. Och det går ju oftast ganska snabbt - man bara drar sig för att packa upp för att det är så tråkigt, haha. 
 
Om vi bara stannar kvar på fjällentemat lite längre så är jag så himla nöjd med våran vecka. Fem dagar blev det ju - lite kortare än jag hade velat, men ändå bättre än ingenting alls. Vi har haft det så otrolgit mysigt, Hera och jag, och jag känner mig bara glad. Glad över att få leva. Glad över att få bo här och glad över att ha haft tillgång till den här stugan under hela min uppväxt. Bara glad, helt enkelt. Jag har verkligen så mycket fler bilder att visa er och så mycket mer att skriva, men jag är rädd att det får vänta tills efter Cypern. Risken finns att det är lite dött här på bloggen den kommande veckan då jag inte tänkte ta med mig datorn, men tänk bara hur mycket material jag kommer att komma hem med! Då har vi både inlägg från fjällen och Cypern att se fram emot!
 
 
Den här platsen ligger strax innan Funäsdalen, eller strax efter om man är på väg hem. Det är också en sådan plats jag så ofta velat stanna vid och nu passade jag på att ta det som sista stopp innan hemresan började. Jag gick dock inte så långt, men nästa gång tänker jag gå bort längre utmed älven och bara se vart jag hamnar.
 
 
 
Väg 84 var ju avstängd tidigare i år på grund av alla skogsbränder som härjade där uppe i närheten av Kårböle. Nu hade vägen öppnat upp igen och redan på vägen upp fick jag se det här. Jag hade inte förstått att det faktiskt brunnit utmed vägen förrän min kompis visade filmer från när hon åkt exakt samma väg några veckor tidigare. Och även då kunde jag nog inte riktigt förstå hur illa det varit, även fast jag sett både bilder och filmer från många håll. Det var en helt annan känsla att faktiskt åka igenom dom där döda partierna själv och se hur mycket som blivit förstört. Och om jag tycker det där är mycket så är det ändå ingenting om man jämför med hur stora partier som brunnit som inte är synliga från bilvägen. Det var bruna träd och svart mark så långt ögat kunde nå i båda riktningarna och på vissa ställen kunde man se hur det fortsatte långt upp i skogarna. Och det var en sådan extrem kontrast att komma från grönskan två bilder upp för att sedan befinna sig mitt bland det där. Usch, säger jag bara.

Sista dagen i paradiset

Jag känner att jag har använt en liknande rubrik förut, men det här är verkligen paradiset och det här är min sista dag. Redan när jag öppnade ögonen imorse möttes jag av en blöt fönsterruta och regnet har hållit i sig så gott som hela dagen. Lite tråkigt, så här sista dagen, men samtidigt har det inte gjort så jättemycket. Jag har haft en mysig stugdag med en väldigt seg start - jag kollade några avsnitt av Outlander på ipaden, läste, skrev och bara myste. Jag har inte behövt elda på morgnarna någonting tidigare i veckan, men idag kändes det kallare och regnet ute gjorde sitt också. Så det tog ett tag innan jag kände mig varm. Men som sagt, det var ganska skönt och ändå välbehövligt att bara ta det lugnt. Och trots att det inte blev någon utflykt idag känner jag mig nöjd - dom två platserna jag verkligen ville gå till har jag nu bockat av. Det blev lite uppehåll under dagen och då smet jag ut och högg lite ved. Sen började det såklart regna igen, men då var jag redan blöt och faktiskt så tyckte jag att det var lite mysigt att stå där ute. Det var lagom duggren och veden behövde huggas. Efter den här långa sommare med extrem värme var regnet ganska välkommet. 
 
Jag åkte ner och handlade lite mat, men annars har jag inte lämnat tomten. Det känns alltid lite vemodigt att åka hem, och egentligen hade jag velat stanna några dagar till. Det har inte varit några som helst problem att vara ensam, snarare har det varit helt underbart. Jag var ju lite rädd för att känna mig ensam. Jag visste inte hur det skulle gå, men nejdå. Ensamheten har varit skönt och Hera har gett mig det sociala jag behövt. Sedan har jag ju haft konstant kontakt med kompisar och familj på mobilen, så jag hann aldrig känna mig ensam ;) Imorgon bär det av hemåt, men jag har inte bråttom. Vanligtvis vill man försöka komma iväg så tidigt som möjligt, men ingenting viktigt väntar på mig där hemma imorgon, så jag åker nog inte förrän fram på dagen. En sista förmiddag här, liksom. Hela fredagen ska jag bara tvätta och packa, för på fredag kväll går ju flyget till Cypern! Det känns ganska overkligt och jag har fortfarande inte hunnit förstå det, men om ett par dagar ligger jag där vid stranden och njuter. Det gör att det känns lite lättare att åka härifrån, även fast jag gärna hade stannat. Åka hem-ångesten är inte lika grov den här gången. Och jag har sååå mycket mer att berätta och sååå många mer bilder att visa! Det lär få vänta till efter Cypern dock, eftersom jag inte har mycket ledig tid över mellan resorna. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge, eller hur? ;) Kram på er så länge! ♥