/ · Fjällen / • Foto - Natur / • Resor - Övrigt /

Hemma i Stockholm i mindre än 24 timmar

Alltså gaaah vad den här bilresan hem har varit seg! Det tog inte längre än vanligt och ändå kändes det som att jag aldrig kom fram. Jag var lite tröttare än vanligt och om det beror på att vi började dagen med en ganska lång promenad eller om jag har en liten förkylning som ligger och lurar i kroppen låter jag vara osagt, men någonting var det. Det gick bra den första biten, men efter att jag kommit ungefär halvvägs kändes allting bara segt och tråkigt. Sedan öppnade sig himlen och spöregnet öste ner ett tag, vilket inte bidrog till det roliga. Jag har tyvärr blivit van vid att köra i dåligt väder - men det är lika tråkigt ändå.
 
Nu sitter jag i alla fall hemma vid min dator igen och tänkte försöka dra iväg ett inlägg i alla fall innan jag stupar i säng. Hemresan gick trots allt bra, det var bara ovanligt segt. Eftersom att jag har mindre än ett dygn på mig att organisera om och packa igen innan vi åker till flygplatsen så packade jag upp precis allting så fort jag kom hem och slängde in tvätt i tvättmaskinen. Det är väl egentligen ingen brådska, men jag ville inte ha dom väskorna ståendes när vi kommer hem från Cypern, så det kändes lika bra att bara bli av med det. Och det går ju oftast ganska snabbt - man bara drar sig för att packa upp för att det är så tråkigt, haha. 
 
Om vi bara stannar kvar på fjällentemat lite längre så är jag så himla nöjd med våran vecka. Fem dagar blev det ju - lite kortare än jag hade velat, men ändå bättre än ingenting alls. Vi har haft det så otrolgit mysigt, Hera och jag, och jag känner mig bara glad. Glad över att få leva. Glad över att få bo här och glad över att ha haft tillgång till den här stugan under hela min uppväxt. Bara glad, helt enkelt. Jag har verkligen så mycket fler bilder att visa er och så mycket mer att skriva, men jag är rädd att det får vänta tills efter Cypern. Risken finns att det är lite dött här på bloggen den kommande veckan då jag inte tänkte ta med mig datorn, men tänk bara hur mycket material jag kommer att komma hem med! Då har vi både inlägg från fjällen och Cypern att se fram emot!
 
 
Den här platsen ligger strax innan Funäsdalen, eller strax efter om man är på väg hem. Det är också en sådan plats jag så ofta velat stanna vid och nu passade jag på att ta det som sista stopp innan hemresan började. Jag gick dock inte så långt, men nästa gång tänker jag gå bort längre utmed älven och bara se vart jag hamnar.
 
 
 
Väg 84 var ju avstängd tidigare i år på grund av alla skogsbränder som härjade där uppe i närheten av Kårböle. Nu hade vägen öppnat upp igen och redan på vägen upp fick jag se det här. Jag hade inte förstått att det faktiskt brunnit utmed vägen förrän min kompis visade filmer från när hon åkt exakt samma väg några veckor tidigare. Och även då kunde jag nog inte riktigt förstå hur illa det varit, även fast jag sett både bilder och filmer från många håll. Det var en helt annan känsla att faktiskt åka igenom dom där döda partierna själv och se hur mycket som blivit förstört. Och om jag tycker det där är mycket så är det ändå ingenting om man jämför med hur stora partier som brunnit som inte är synliga från bilvägen. Det var bruna träd och svart mark så långt ögat kunde nå i båda riktningarna och på vissa ställen kunde man se hur det fortsatte långt upp i skogarna. Och det var en sådan extrem kontrast att komma från grönskan två bilder upp för att sedan befinna sig mitt bland det där. Usch, säger jag bara.
#1 / / Tess:

Vilka drömplatser du besökt!
Och krya på dig, inge kul med de där förkylningarna.. Kram

Svar: Tack snälla! Ja, det har verkligen varit magiskt. Kram!
Rebecca Adnell

Åååh, så vackra bilder! Hua för förkylning... jag känner också att jag har något som gror i kroppen.. hoppas det försvinner :) Krya på oss!

Svar: Taack! Den försvann för mig, hoppas du också klarade dig! :)
Rebecca Adnell

#3 / / Josefin Nilsson:

Men wow vad vacker natur, fantastiska bilder! :)

Svar: Tack snälla! :)
Rebecca Adnell

#4 / / Josäfin Andersson :

wow vad fina bilder :D

Svar: Tack :D
Rebecca Adnell