/ • Personligt - Vardag /

Är jag den enda som är glad över snön?

Jag vet att det här snökaoset medför problem i både kollektivtrafiken och biltrafiken, och att jag troligtvis kommer att fastna med pendeltåget någonstans idag. Men jag kan inte låta bli att le ändå. Jag kan inte hjälpa att jag blir lycklig, för nu äntligen har vi fått vår efterlängtade vinter. Den må vara sen, men nu är det vitt. Nu är det snö. Det är så jäkla vackert ute och helst av allt skulle jag bara vilja gå ut och sätta mig i skogen och njuta av det här. Det spelar ingen roll att det blåser och är kallt, för jag är så överdrivet exalterad att det äntligen snöar ordentligt :D
 
/ · Stallet / • Foto - Djur /

I den snötäckta drömmen

Vilken underbar dag jag hade igår. Snön låg på marken, solen sken och det var kallt i luften. Jag spenderade flera timmar i stallet med Mika och Lalle och vi hade det så mysigt. En dag utan några måsten, och tankar om den jobbiga vardagen som bara försvinner. Det är inte ofta jag verkligen kan släppa allt annat och därför uppskattar jag dom stunderna så mycket. Det här något med att få umgås med hästar som är som balsam för själen. Jag får alldeles för lite av det nu för tiden och det är så mycket som har förändrats. Både Mika och Jenny har försvunnit från mitt stall, och vi har liksom suttit ihop i flera år. Det är verkligen tomt utan dom och dessutom jobbar jag så mycket nu att jag knappt själv hinner med min egna ponny. Och ändå har jag honom bara en gång i veckan. Det gör ont i hjärtat att inte kunna ge honom den tid och uppskattning han förtjänar. Och det här med att bara få hänga i stallet med kompisar går inte riktigt så bra hos oss längre då nästan alla mina kompisar på ett eller annat sätt har försvunnit därifrån. Men därför är det himla skönt att fortfarande ha Mika och Lalle i närheten, och på Runsten dessutom. Jag bara älskar att vara där. Jag älskar att det alltid är så mycket folk och rörelse. Jag älskar att dom har en kafeteria i anslutning till ridhuset där jag och Mika satt idag och tittade på hästarna som befann sig på andra sidan fönstret. Det är så bra på så många sätt. Jag behövde lite hästterapi idag, och både Mika och Lalle hjälpte till på bästa sätt. Tack bästa ni, vad glad jag är att ha er i mitt liv ♥ Jag och Mika har ju hängt ihop i så många år och att inte ha henne i samma stall som mig längre känns väldigt konstigt, men samtidigt är det skönt att få komma till en annan plats med mindre drama. Att bara få må bra och ha roligt. Jag har verkligen saknat det.
 
Jag lyckades även ha med mig kameran idag, egentlige av en ren slump. Jag åkte direkt från mosters lägenhet och jag orkade inte ta med den upp när jag åkte hem och bytte om, så den låg kvar. Vi promenerade bort till ridvolten och solen tittade fram till och från och gav oss ett helt drömmigt scenario. Det var länge sedan jag fotade något annat än mig själv och hunden, och jag hade nästan glömt hur roligt det var. Jag har maaassor av bilder att visa, men jag börjar med en liten sneak peek som vanligt :) 
 
/ • Personligt - Vardag /

Helgen från helvetet

Jiiiiiiisses vad jag är helt slut nu! Det här var femte arbetsdagen i rad och det i sig är ingen big deal, men fem arbetsdagar i rad med en enorm förkylning tar på krafterna. Jag började känna av halsen lite redan förra helgen, och sedan har jag stått där och varit så hes att det ibland varit svårt att prata. Jag trodde att jag hade nått botten för ett par dagar sedan, men det fortsatte bara bli värre. Jag borde förmodligen ha stannat hemma och vilat, men jag är alldeles för dum. Jag kämpar på även när jag inte borde. Men jag har ju faktiskt överlevt och trots att det har varit jobbigt har jag ju faktiskt haft ganska kul. Både lördag och söndag var ganska lugna och tillsammans med fantastiska kollegor är det faktiskt inte så farligt. Vissa arbetsdagar är bara så där extra bra. Jag är omringad av så fina människor. Imorgon är jag i alla fall ledig och då blir det mycket vila! Förutom förkylningen har Heras sår också blivit värre. Det ser riktigt illa ut och jag som är så extra nojig när det kommer till djuren tänker alltid det värsta. Lutar åt att det blir en tur till veterinären igen imorgon, bara för att kolla. Tycker så synd om henne, mitt lilla hjärta.
 
Någonting att se fram emot är däremot den kommande veckan. Just nu sitter jag faktiskt i min mosters lägenhet. Helt ensam, endast med sällskap av Friends som rullar i bakgrunden på tvn. Jag ska vara här hela nästa vecka och det känns så skönt. Jag är så beroende av att få vara ensam ibland, att bara få bry mig om mig själv. Det känns lite fel i och med att jag egentligen vill vara hemma och ha ögonen på Hera dygnet runt, men jag måste släppa det lite. Jag vet att hon inte kommer att bli magiskt bättre av att jag sitter och stirrar på henne, haha. Jag har ju lånat den här lägenheten många gånger tidigare och jag trivs så himla bra här. Det ska bli skönt att bara få andas ut lite, lyssna på hög musik och ta många, många bad. Något jag verkligen saknar hemma hos oss är ett badkar, så jag tänker utnyttja det flitigt under veckan. Lycka! Jag känner mig faktiskt ganska glad just nu. Trots att jag egentligen mår jättedåligt har jag haft en bra helg. Hoppas ni haft det också! ♥