/ • Personligt - Rebecca fixar /

Organisera livet

Som fotonörd har man ungefär miljoners miljarder foton som ligger en varmare om hjärtat än mycket annat. Två gånger har jag lyckats bli av med alla mina bilder och det är bland det värsta som kan hända, om du frågar mig. Det var många år sedan nu och inga höjdarbilder som försvann, men det var mycket med personlig koppling som hade varit roligt att ha kvar idag. Min första backup-plan var att lägga allt på CD-skivor. Sen gick jag över till externa hårddiskar, vilket både är bättre och lättare. Däremot har jag bilder utspridda på tre stycken, och alla bilderna som ligger på skivor är fortfarande kvar på skivorna. Det känns inte riktigt hållbart i längden, haha. Nu har jag bestämt mig för att ta tag i det här och organisera upp allting, en gång för alla. Det är fortfarande inte helt optimalt, men det kommer hur som helst att bli ett mycket bättre system där jag har bättre koll på allting och får lättare åtkomst till alla bilder. 
 
Det jobbiga är att det kommer ta tiiiiiid. Skivorna är uråldriga och min dator är långt ifrån den snabbaste, haha. Jag får leta långt inne efter tillräckligt med tålamod för det här. Det har aldrig riktigt varit min starka sida, jag vill helst få klart såda här genom att knäppa med fingrarna. Samtidigt tycker jag det är roligt att få organisera upp allting och det kommer kännas så skönt när jag väl blir klar. Kanske jag kan hitta lite roliga bilder långt inne i arkivet ;) 
 
 
Jag var organiserad redan på den tiden! Alla skivor fick ett nummer och så skrev jag upp på lappar exakt vilka mappar som låg på vardera skiva. Himla duktigt av 12-åriga mig om jag får säga det själv. Sen kan vi ju passa på att skratta lite åt mina namnidéer till alla mappar. Idag döper jag dom så kort och deskret jag kan, men uppenbarligen tänkte jag inte likadant för 11 år sedan ;) 'Sjuka bilder' och 'SNÖÖÖ ;D' är ju bara några exempel. Och att flera mappar fick typ samma namn också? Tror nog jag får ändra om lite där också... ;) 
 
 
Dum som jag är tycker jag ju nästan sånt här är lite roligt. Jag vill gärna ha allting så tydligt som möjligt framför mig. Här har jag börjat bocka av alla skivor jag har avklarat. Som ni ser är det sammanlagt 93 stycken, så jag har lite jobb framför mig. Sen tänkte jag faktiskt gå igenom och rensa alla mappar också, för det finns mycket onödiga dubletter och suddiga bilder från typ 2007 och framåt några år, hehe. Det tog många år innan jag faktiskt började rensa bland alla bilder jag tog - förut sparade jag allting. Och jag menar allt. Det är så illa. Hjälp! 
 
#1 / / Jonna:

Åh så roligt att gå igenom alla bilder men förstår att det tar en stund! <3

Svar: Det gör ju det, men du har rätt i att det faktiskt är himla roligt! ♥
Rebecca Adnell

#2 / / Celine:

Måste också göra detta men fortsätter att skjuta upp på det!

Svar: Ja, man gör ju alltid det! Man lär sig aldrig!
Rebecca Adnell

#3 / / Matilda Berlin:

Jag som tycker att mitt organiserande brukar ta lång tid, och jag har nog inte ens en liten touch utav hur många filer du har. Så heja dig! Skickar ett par peppkramar <33

Svar: Haha åh, tack! <3 Det blir så när man skjuter upp problemen alldeles för länge ;)
Rebecca Adnell