/ • Personligt - Vardag /

Hur gick det för mina planer?

I början av året skrev jag ett inlägg om vad jag ville göra under 2017. Inga direkta nyårslöften, för dom har jag aldrig lyckats hålla, utan mer bara drömmar och mål jag skulle vilja uppnå. Jag tänkte att vi kunde ta en titt på hur det har gått...? ;)
 
Plan: Ta bilen och åka iväg själv med hunden, till fjällen, och bara fota och upptäcka nytt.
Slutsats: Nej, det gick inte så bra med den idén. Det är en dröm jag haft väldigt länge, och det var faktiskt ganska nära på att jag lyckades klämma in det. Men just i den vevan gick jag upp på 80% på mitt jobb och det innebar fler arbetsdagar i veckan, så jag var tvungen att stryka den tanken. Men drömmen lever vidare in i 2018, då jäklar! Då ska jag komma iväg! 
 
Plan: Ut och resa med mina vänner
Slutsats: Ja och nej. Nej, för att vi aldrig kom iväg på det jag hade i åtanke när jag skrev det här. Jag har ju berättat tidigare att jag och två kompisar vill ge oss ut på en långresa, och först hade vi planerat att åka nu i höstas. Men på grund av många anledningar var vi tvungna att skjuta upp den idén. Men jag har ju varit ute och rest lite ändå - London ett par vändor har jag hunnit med! Och det är inte fy skam det heller.
 
Plan: Ta tag i mitt fotograferande
Slutsats: Här kan vi väl vara ganska överrens om att nej, det har jag inte lyckats med. Fast jag ser det inte som ett misslyckande heller, för jag valde att fokusera på annat. I början av året hade jag inget annat framför mig och då kände jag att jag lika gärna kunde ta tag i fotandet, men sedan när jag fick annat jobb ville jag hellre lägga tid på det. Så det gör mig faktiskt ingenting. Kameran och intresset kommer alltid att hänga kvar, och jag är helt okej med att skjuta på den drömmen ett tag. Jag känner mig nöjd som det är. 
 
Plan: - Hitta ett nytt jobb som jag verkligen trivs på (existerar dom? haha)
Slutsats: Eh, JA! Dom existerar faktiskt. På riktigt. Jag skrev ju ett superlångt inlägg i slutet på förra året om hela min jobbupplevelse under 2017. Men för att ta det kortfattat igen - jag har hittat ett jobb jag verkligen trivs på. Bättre än vad jag någonsin hade kunnat tro och hoppas på, och jag känner mig så innerligt tacksam till att jag fick den här chansen. Så tacksam och lycklig. Hela min arbetslivserfarenhet har inte alltid varit jätte positiv, men nu prickade jag rätt. Allt känns rätt. 
 
Plan: Åka in till stan i sommar med Hera 
Slutsats: Det här är något jag verkligen har lite ångest över att jag aldrig gjorde. Två somrar i rad nu har jag velat göra det, bara åka in och strosa utmed vattnet tillsammans. Det skulle vara så lätt för mig att skylla på jobbet igen, men faktum är att jag var ändå ledig väldigt mycket i somras. Jag hade definitivt haft tid, men livet kom emellan igen. Men jag säger som tidigare, hoppet lever än! Jag gör ett nytt försök nästa sommar ;) 
 
Plan: Bli bättre på att fotografera min vardag
Slutsats: Ja och nej. Inte lika mycket som jag hade tänkt, egentligen. Jag ville börja ta med kameran typ överallt, men å andra sidan har det inte blivit så mycket 'överallt'. Jag har inte rört mig så mycket från jobbet och hemmet, och när jag väl åkt iväg på något spännande har kameran fått följa med. Så jag har inte blivit sämre, men kanske inte så mycket bättre heller. Vi lämnar det lite oklart och så får alla bilda sig en egen uppfattning, haha. 
 
Plan: Sluta vara så bekväm
Slutsats: Ja! Herregud, jag är som en helt annan person om man bara jämför med ett år tillbaka. Under 2017 har jag vuxit så mycket inombords och flängt runt mer än någonsin tidigare. Ni kanske minns att jag skrev om det tidigare i höstas? Att jag nu gör så mycket att jag knappt har tid att andas ibland? Men det är så himla roligt, och jag trivs verkligen med det livet. Det är roligt att vara upptagen. Jag har klättrat ur det där bekväma skalet jag så länge bott i och jag mår verkligen så mycket bättre av det. 
 
Plan: Bli bättre på att laga mat
Slutsats: Här tycker jag ändå att jag får en tumme upp. Jag har knappast blivit en professionell kock, men lite har jag ändå utvecklats. Jag bodde ju ensam hemma hos min mormor i somras och då provade jag faktiskt på att laga lite olika saker. Så definitivt ett steg i rätt riktning! Jag har det ganska bra ändå, för det finns alltid mat färdig när jag kommer hem efter jobbet. Jag har aldrig riktigt behövt laga min egna mat, förutom när jag bor själv ibland, och därför har jag aldrig riktigt fått in vanan. Men jag är på väg!
 
 
Plan: Få bloggen att växa
Slutsats: Ni anar inte hur mycket jag vill svara ja på den här frågan. Jag kände att jag var på god väg där i början av året, jag la ner så mycket tid och kärlek i mina inägg, men så fort jag började jobba på Kjell & Company dog allting ut och jag hade plötsligt inte tid för något annat. Det svider lite i hjärtat, för den här bloggen har blivit så värdefull för mig på så många sätt. Men jag känner ändå att jag är på väg att hitta tillbaka nu efter min långa sommar och höst med tråkiga inlägg. Jag börjar kunna balansera både vardag och jobb lite bättre och det lämnar mer tid till bloggen också, vilket känns superkul. Jag börjar hitta den där gnistan igen.
 
Plan: Besöka Island
Slutsats: Näe, det blev tyvärr inte av. Island har alltid varit ett av mina drömland och jag pratade lite med en kompis om att vi skulle ta oss dit, men ni vet hur det är. Livet kommer emellan ;) 
 
Plan: Utmana mig själv
Slutsats: Om jag har! Hela 2017 var en enda stor utmaning på så många sätt. Jag har utmanat mig själv så gott som varje dag och det har gett mig så mycket. Jag hoppade på ett jobb jag aldrig trodde att jag skulle klara av, men nu står jag här sju månader senare och stormtrivs. Jag satte ner foten i våras när jag kände att jag blev dåligt behandlad, något jag väldigt sällan gjort tidigare. Jag har pushat mig själv i sociala sammanhang och blivit mycket bättre på att våga prata med folk, ta lite mer plats och faktiskt våga tro på att alla inte ogillar mig. Jag har fortfarande en sådan lång väg att gå gällande den sociala biten och det här med att inte vara rädd för allt, men jäklar vad långt jag har kommit på ett år och jag är ändå så förbaskat stolt över mig själv.
 
Plan: Bli bättre på att fotografera landskapsbilder
Slutsats: Jag tror inte jag har fotograferat en enda ordentlig landskapsbild sedan jag var uppe i fjällen i somras. Det är det absolut roligaste jag vet - att fota natur. Det bästa jag vet är att studera landskapsbilder, men jag känner inte att jag har utvecklats så mycket mer sedan jag skrev ner den här meningen för ganska precis ett år sedan. Jag har inte riktigt gett mig själv chansen att utvecklas heller. Som sagt, annat kom i vägen :) 
 
Plan: Printa mina bilder
Slutsats: Mer än tidigare, i alla fall! Jag har fortsatt med mina scrapbooks om våra galna konsertresor, jag har börjat fylla ett litet fotoalbum med bilder på mina närmsta vänner och så beställde jag ju faktiskt den där fotoboken med mina adventsbilder i. Jag ääälskar att få hålla mina egna foton i handen. Det är så mycket roligare än att titta på en datorskärm.
 
Plan: Pyssla mer
Slutsats: Ja men absolut! Jag har ju under nästan hela året fixat om i mitt rum - allt från att spika upp kablar utmed golvlisterna och måla om hyllor till att fästa dekorplast på flera ytor i rummet för att fräscha upp det lite. Det har varit så roligt att faktiskt känna att jag klarar av det helt själv. Allting kanske inte blir pefekt, men det är liksom halva charmen. Bara vetskapen att jag faktiskt har gjort det mesta själv gör att jag uppskattar allt ännu mer. Jag hoppas kunna fortsätta och hitta på ännu fler projekt i år - stora som små. Då mår jag som allra bäst, när jag får hålla händerna fulla och arbeta med något. 
 
Plan: Lära mig spanska
Slutsats: Alltså, haha... Jag signade upp på någon sådan där nybörjar-grej via en app under första halvan av året, men jag tappade det ganska snabbt. Räknas det att jag lärde mig hela Despacito utantill? Utan att förstå ett enda ord av det jag sjunger, men jag kan faktiskt det mesta ändå. Bättre än inget? Man får vara glad för det lilla, typ? ;) 
 
 
Som jag skrev i inlägget när jag publicerade dessa mål så har jag aldrig varit en sådan person som har nyårslöften. Jag är så dålig på att hålla sådant och ser ingen poäng med att lova mig själv saker jag vet att jag kommer bryta. Däremot är jag glad över att jag skrev ner några mål och drömmar, för det känns ganska bra att få gå igenom allt nu. Det är roligt att se hur tankarna gick för ett år sedan, gentemot hur det är nu. Några av sakerna på listan lyckades jag pricka av, och andra inte. Men jag täker inte deppa över att jag inte lyckades få med allt. Jag är helt okej med det. Det känns nästan bara bra, faktiskt. För trots att jag inte uppfyllde alla mål jag satte för mig själv i början av 2017 har jag ändå haft ett fantastiskt år. Jag har istället gjort andra saker som har varit minst lika betydelsefulla. Jag har alltid varit den som sällan ser långsiktigt på saker. Jag tar alltid en dag i taget.
 
Några av dom här sakerna tar jag med mig in i 2018. Allting på listan är egentligen saker jag skulle vilja göra någon dag, men det är inget som säger att jag måste göra allt nu. Det kanske låter lite som en ursäkt, men det gör mig verkligen ingenting. Jag känner mig inte misslyckad för att jag inte blev bättre på att fotografera min vardag eller för att jag aldrig tog mig iväg till Island. Bloggen har fortfarande tid på sig att växa och spanska kan jag lära mig när som helst. I år blev ett år där jag bara fick fokusera på mig själv, bli säkrare i mig själv och växa som person. Det har jag lyckats med och för mig är det en större bedrift än något annat på den där listan. Det är roligt att se tillbaka på vad jag tyckte var viktigt för ett år sedan - för det är en hel del som har förändrats.