/ • Foto - Natur / • Resor - Övrigt /

Ölands södra udde

Under midsommarhelgen befann jag mig ju nere i Kalmar med mina bästa vänner, och på lördagen spenderade vi hela dagen på Öland. Vi hade väl inga direkta planer sedan innan, mer än att vi ville åka över och njuta av lite hav och natur. Vi började med att köra ner mot den sydligaste delen och fyren Långe Jan. Bara det där att sitta i en bil med mina kompisar och få flyga fram på dom små vägarna med inget annat än vacker naturvy utanför fönstret är bland det bästa jag vet. Vi var ju på Gotland tillsammans för två somrar sedan, och jag kan med handen på hjärtat säga att det är en av dom bästa resorna jag gjort, just av den anledningen. Jag blir så genuint lycklig av att få åka runt och se allt det vackra detta land har att erbjuda. Det är ju ingen hemlighet att jag är en äkta natur- och landskapsjunkie, och därför trivs jag extra bra på Öland.
 
Det tog ett tag att ta sig och sammanlagt spenderade vi mycket mer tid i bilen än utanför under hela den dagen, men det gjorde ingenting. Att få tre dagar borta från huvudstaden och bara få släppa allt var precis det jag behövde. Ibland krävs det inte så mycket mer än att få en paus från det vardagliga livet och göra någonting helt annat. Och att spendera tid med mina finaste vänner i en bil är faktiskt alldeles tillräckligt för mig. Hur som helst, vi tog oss längst ner på den avlånga ön och gick runt där ett tag. Jag sprang runt med kameran i högsta hugg, såklart, och bara kände den där sprudlande livsglädjen jag sällan upplever annars. Jag, kameran och vackra landskapsvyer - det kan jag leva på. Det finns ingen plats som gör mig så lugn och fridfull som vid havet. Det är en helt omöjlig känsla att beskriva, men så fort jag får känna doften av hav och tång är livet som allra bäst.
 
/ • Personligt - På djupet /

The place of my dreams

Det är jobbigt att gå igenom och rensa gamla bilder. Det är så mycket som ska göras och det är så otroligt tidskrävande, men det är också så himla roligt. Jag är ju mitt uppe i ett projekt att sortera mina gamla bilder och göra ordentliga backuper på allt. Det tar så mycket tid, men det gör ändå inte så mycket. Jag tar det lite då och då, och jag får ju verkligen återuppleva gamla minnen.
 
Som den här platsen. Platsen som har präglat hela min uppväxt. Platsen där jag har känt mig tryggare och lyckligare än någonsin. En vacker dag ska jag berätta för er om det här huset, och vad det har betytt för mig genom alla år ♥
 
→ bilder från 2009 ←
 

Världens bästa gäng

 

Nu sitter vi i bilen på väg hem från Kalmar igen. Tiden har gått alldeles för fort, vilket den alltid gör när jag är tillsammans med dessa människor. Men nu känns det inte lika illa - för om två veckor åker vi till Göteborg tillsammans! Vi har träffats väldigt mycket redan i år, vilket vi inte är vana vid. Vi är ju utspridda över halva landet med mig i Stockholm, Erica i Uppsala, Emma i Linköping och Isabelle i Kalmar. Det är tråkigt, men samtidigt blir det ännu mer speciellt när vi får träffas. Aldrig någonsin tar jag dessa dagar för givet och jag är så jäkla tacksam för att jag har dessa människor i mitt liv. Hela dagen igår spenderade vi på Öland och kag har massor av bilder att visa er sen, men det blir inte lika bra att redigera bilder på surfplattan som det blir på datorn ;)
 
Vi hade det så jäkla roligt, trots att vi satt i bilen mestadels av tiden. Vi åkte ner till den sydligaste delen, stannade och plockade gls på vägen tillbaka och fortsatte sedan högst upp. Jag har aldrig besökt varken den sydligaste eller nordligaste delen tidigare, så det var kul att få se. Det finns ju verkligen ingenting jag tycker om mer än att få sitta i en bil och utforska nya platser man aldrig varit på. Och att få göra det tillsammans med dessa människor är ännu bättre. Vi sitter och skriker halsen av oss till gamla låtar så som Markoolio och Camp Rock samtidigt som åkrarna flyger förbi utanför fönstren. Ibland får man en glimt av vattnet och när jag får öppna bildörran och mötas av doften av hav och tång mår jag som allra bäst. Det går verkligen inte att beskriva den känslan.

 

(null)