Grattis, Sverige

Idag är det Sveriges dag, och en typisk tidpunkt för mig att komma på hur stolt jag faktiskt är över att vara svensk. Många må ha mycket åsikter om vårt land och dess invånare, men ärligt talat finns det ingen plats jag hellre skulle vilja bo på. Jag har varit ute och flängt mycket under dom senaste fem åren och hur mycket jag än älskar att upptäcka ett nytt land älskar jag lika mycket att få landa på svensk mark igen. Det kanske inte känns så just i den stunden, då jag kanske precis lämnat strålande sol och värme på Kreta eller en fantastisk konsert i England, men när det kommer till kritan är det alltid lika skönt att få komma hem. Det är väldigt lätt att ta saker för givet, saker som alltid bara finns där, men på senare år har jag lärt mig att faktiskt uppskatta vårt avlånga land. Det må finnas saker som kan förbättras, men förstå hur bra vi egentligen har det om man jämför med många andra länder. Jag har lärt mig att uppskatta Sveriges natur, istället för att enbart längta bort till storslagna vyer på andra sidan jortklotet. En av mina största drömmar och önskemål just nu är ju faktiskt att bila runt i just Sverige, både i norr och i söder. Det finns en himla många vackra platser att hitta, bara man är villig att leta lite. 
 
Nu tänke jag egentligen inte gå in så mycket på varför jag är så stolt över att vara svensk, även fast listan kan bli lång. Vi är trots allt ett väldigt öppet och accepterande land, och som människor tycker jag att att vi faktiskt har ganska många fina stunder där vi glänser rejält. Så fort jag besöker ett annat land visar jag gärna upp att jag kommer från Sverige. Det är många andra som uppskattar vårt land, och med all rätt, för vi är faktiskt ganska bra. Många uppskattar våra öppna armar och trots att många kan se oss som kalla och opersonliga krävs det inte alltför mycket för att motbevisa dom. 
 
Jag är ju en natur- och landskapsjunkie ända in i benmärgen och aldrig slutar jag förvånas över dom vackra vyerna vi faktiskt har att erbjuda. Det spelar ingen roll om jag flyger fram i bilen utmed fälten på Öland, om jag promenerar i solnedgången på Stockholms innergator eller står högst upp på fjället i norr med känslan av att vara oövervinnelig - det är lika gripande varje gång. Och därför tänkte jag bjuda på några av mina favoritbilder från just Sverige, för att idag ska vi fira hur bra vi är. Idag ska vi alla fira, född här eller inflyttad, och tillåta oss själva att känna oss lite stolta. Det har vi all rätt till att göra, för Sverige är i alla fall min favoritplats på detta jordklot, och det kommer aldrig att förändras. Det här kommer alltid att vara mitt hem ♥
 
 
#1 / / emma:

vilka fina bilder

Svar: Tack snälla!
Rebecca Adnell

#2 / / Olivia:

Väldigt härliga bilder! :) Sverige är bara för fint alltså!

Svar: Men eller hur! Fantastiskt land ändå, men väldigt lätt att man glömmer det. Tack! :)
Rebecca Adnell