/ • Personligt - Rebecca fixar /

Vad hände med vårt kök?

Hej hörni! Det har ju varit väldigt tyst på renoveringsfronten på bloggen här den senaste tiden. Betyder det att vi har slutat? Åh nej! Sist jag uppdaterade hade jag börjat måla panelväggen i köket, och sedan dess har det hänt en hel del framför allt i köket. Jag skulle vilja säga att det rummet är så gott som färdigt, faktiskt.
 
 
En fredag i början på maj såg köket ut så här ↑
Vi skulle leja bort själva golvläggningen igen, men riva kunde vi göra själva. Här ser ni ju alltså den sista glimten av vårt vidriga golv. Den där brunröda färgen är det minsta jag kommer att sakna med hella rummet. Rött har ju aldrig varit min färg, och golvet drog verkligen ner allting. Så mörkt och unket, liksom. Så adjö till det!
 
Det var faktiskt ganska roligt att få slita upp allting. Jag och pappa turades om med kofoten och allting lossnade relativt enkelt ändå. Det kändes ganska skönt att få ta i med all sin kraft för att få förstöra något, haha. Bra aggressionsventilation kanske? ;) 
 
Och nu står vi ju alltså här. Med ett helt nytt kök. Minns ni hur det såg ut innan? Knappt jag heller, men här och här kan ni se två bilder. Jag fick bläddra väääääldigt långt innan jag hittade en enda bild på köket - det kanske förklarar hur mycket jag har avskytt det? Gult och rött bli sällan bra på bild och det är dom enda tonerna köket har gått i, om man säger så ;)
 
Ja, jag passade på att ta dom här bilderna när jag stekte pannkakor. Såklart ;)
 
Ja, här har vi alltså vårt nya kök. Jag är så glad, och så så nöjd. Vi valde samma golv till köket som i hallen, och det blev mycket bättre än jag trodde. Det flyter ihop på ett bra sätt. Sen har vi bara lyckats med allt annat också. Det är mest (läs typ; bara ;)) jag och mamma som har varit iväg och kollat på nya möbler och inredning. Grabbarna har väl inte varit så intresserade, haha. Jag har ju i många år vetat hur mitt drömhem ska se ut - mycket vitt, grått och ljust. Några inslag av färg här och var, men inte för mycket. Gärna gröna plantor. Det ska vara lugnt och stilrent. Och tur har jag att mamma har lite samma smak, för det här är ett bra exempel på min dröm. Det blev så jäääkla bra!
 
Vi visste att vi ville behålla panelväggen. Vårt önskemål hade egentligen varit att få den lite åt det gråa hållet och behålla trästrukturen, men i och med att väggen var behandlat sedan tidigare hadet inte det funkat. Men plankorna fick sitta kvar och bli helt vita istället, och nu i efterhand tror jag att det var det bästa. Rummet blev så mycket ljusare och fräschare bara där, och jag gillar att man ändå ser att det är en panelvägg och inte bara helt platt. Köksbordet och stolarna fick också gå i vitt, men stolsdynorna blev gråa och matchar golvet. Det gör även klockan som går i gråsvart marmor. Vi hittade en liknande dekorplast till den röda köksbänken och allting passar ihop så himla bra. Även fast golvet egentligen är mörkare idag än vad det var när det var lite rödbrunt, så är hela rummet så mycket ljusare ändå. Så mycket fräschare. Och luftigare, i och med att vi köpte ett litet mindre köksbord. Vi äter aldrig någonsin middag i köket, men bordet går att dra ut ifall man får för sig att vilja sitta där alla fyra. Tja, vad tycker ni? Ganska stor förvandling ändå? Jag har ju lovat att visa före- och efterbilder på hela lägenheten, men jag spar det tills allt är så gott som klart. Det är roligare att visa upp allting samtidigt. 
 
#1 / / Amanda Niclasson:

Så himla fint!!

Svar: Men åh tack!
Rebecca Adnell

#2 / / Angelica Wåhlin:

Men alltså, vill typ flytta in i ert kök, haha!!

Svar: Haha åh, tar det som ett gott tecken! Tack!
Rebecca Adnell

#3 / / Sara:

Fasen vad fint :D

Svar: Eller huuur! Tack :D
Rebecca Adnell