/ • Personligt - Rebecca fixar /

Första delen av vårt nya hem

I förra inlägget visade jag ju vårt då tomma vardagsrum efter att vi blivit av med våra gamla soffor. Vi fick överleva några dagar utan och för omväxlingens skull sitta vid matbordet när vi åt middag, vilket vi aldrig gör annars. Det kändes verkligen så skönt att få ut dom från lägenheten. Det var en liten tyngd som lättade från axlarna och fick mig att förstå att det faktiskt är dags. Nu ska vi göra det här på riktigt. Nu ska vi modernisera vår lägenhet en gång för alla. Sofforna var dessutom något vi fått gratis för ett par år sedan och inte särskilt sköna att sitta i, så bara där kändes det trevligt att vi skulle få in något nytt.
 
Och när jag kom hem från jobbet igårkväll stod dom redan på plats. Hela rummet kändes redan så mycket ljusare, så mycket fräschare. Vi hade ju beiga soffor innan vi fick hem dom bruna, så det är inte helt nytt, även fast det såklart tar ett tag för ögonen att ställa om sig. Vi har ju i några veckor nu åkt runt och småshoppat lite kuddar och filtar, men vi la aldrig fram något förrän nu. Och jag förbjöd hela familjen att göra något utan mig - jag var tillräckligt besviken över att jag inte kunde vara hemma när sofforna kom. Så imorse, innan mamma och pappa for norrut till fjällen, så fixade jag fint med allt nytt vi hade köpt. Och jag förstår att det är helt sjukt att läsa, men jag älskar sådant här. Inredning. Färgkombinatoner. Göra fint. Det är därför jag är så himla taggad på det här - för att jag älskar att rusta upp saker, jag älskar att renovera, jag älskar att se resultat. Jag älskar att piffa upp med kuddar och filtar och göra allting hemtrevligt och mysigt. 
 
 
Det är visserligen mycket som ska bytas ut fortfarande. Typ allting i hela bilden, faktiskt. Tavlorna. Soffbordet. Gardinerna. Fönsterlampan. Men soffan var en stor del av att det tillslut kändes olidligt med allt det bruna, så vi har kommit en bra bit på vägen. Det känns redan lättare. Fräschare. Mysigare.
 
 
Jag är ju helt galen i grått. Jag dras till allt som går i gråa nyanser. Allt jag äger är gråmelerat. 80% av alla mina kläder är gråa. 90% av allt i mitt rum är grått. Och jag har lite tvingat på det på resten av familjen, hehe. Jag blev lite väl exalterad när vi sprang på dom här gråa kuddarna och tillsammans med dom gråa filtarna mot den beiga soffan blev det perfekt. Det här har ju varit lite av min dröm i flera år - att få inreda min egna lägenhet. Och även fast det inte är min egna lägenhet är det ändå roligt att få vara med och påverka lite. Vi har ändå varit ganska överens om allting, så jag tror att resten också kommer att gå bra. Jag är bara så taggad på att fortsätta, men nu är både mamma och pappa bortresta i en vecka.
 
 
Vet ni det allra bästa med soffan? Jag har absolut ingen aning om vad det heter, eller om det ens har något namn. Men sofforna går att fälla ut. Ni vet, som Joey och Chandlers fåtöljer? Ända sedan jag såg Friends för första gången har jag drömt om en fåtölj med utfällbart fotstöd. Nu är det inbyggt i soffan, och är egentligen ingenting vi behöver, men ett väldigt trevligt plus i kanten ;) 
 
Vi har även köpt in lite fler sådana där fluffiga filtar, som jag har i mitt rum. Det började med att brorsan köpte en till sin tjej, men när hon tog hem den till sig ville han ha en till sitt rum också. Och sedan såg vi att både kuddarna och filtarna var nedsatta i pris. 'En kudde till nya soffan kan väl vara trevligt? Och hörni, ska vi inte ta en filt också när vi ändå är igång?'