/ • Personligt - Nära och kära /

Allting annat verkar så litet och obetydligt

Är verkligen helt förälskad i den här parveln. Igår var vi och hälsade på lille August och när Johanna la ner honom i mina armar var det som att alla problem jag någonsin haft bara blåste bort. Hur kan någonting annat vara viktigt? Hur kan jag ha ångest över jobbförändringar eller gräma mig över en kille? Hur kunde jag några timmar tidigare må dåligt över småsaker? Aldrig någonsin har jag hållit i en sådan liten person. Lilla vännen, bara tre veckor gammal. Jag var livrädd för att jag skulle råka ha sönder honom, men samtidigt var det ett sådant privilegie att bara få hålla i honom. Helt galet hur mycket jag tycker om honom redan, och kärleken växer för varje dag. Helt ofattbart att det finns ett nytt litet liv i släkten. Är bara så fylld av kärlek just nu ♥ 
/ • Foto - Djur / • Personligt - På djupet /

Slutet på ett kapitel

Man kan se livet som uppdelat i olika delar. Det pratas ofta om kapitel, och där ett kapitel tar slut börjar ett annat. Det kan vara en positiv förändring, men det kan också vara någonting sorgligt. Jag är ju den personen som inte hanterar förändringar särskilt bra. Jag har väldigt svårt för det, för jag vet aldrig hur jag ska hantera det. Därför slutar det oftast i att jag bara känner mig ledsen.
 
Anledningen att jag tar upp det här är för att ett av alla mina kapitel har fått ett slut - åtminstone för nu. En av mina närmsta vänner, som också är en av dom ni fått ta del av mest här på bloggen i och med hennes fantastiska häst, flyttade häromdagen från Stockholm. Mika, som jag har känt i säkert tio år. Mika, som alltid har varit vid min sida i häst livet - förutom när hon fick för sig att plugga ett år i England ;) - och personen jag så gott som suttit ihop med under vissa perioder. Vi lärde ju känna varandra för en herrans massa år sedan, då hon började rida i samma stall som mig. Det tog inte lång tid innan vi blev vänner, och snart var det vi två mot världen. Vi två var stallägarens högra hand under väldigt många år. Min väldigt korta, men roliga tävlingsperiod fick jag uppleva tillsammans med henne. Det är svårt att återberätta allt vi har varit med om - snudd på omöjligt, för det finns så mycket. Många roliga historier och många underbara minnen. Vi red alltså i samma stall i flera, flera år innan hon bestämde sig för att skaffa en egen häst. Honom har ni ju också fått se - världens vackraste Lalle. När det kommer till hästsammanhang blev jag aldrig den person som ville träna, tävla och utvecklas inom det området, men jag älskade att följa mina vänners resor. Som jag fick följa hennes resa med Chojke har jag nu fått följa hennes resa med Lalle, och det har varit alldeles fantastiskt. Så mycket kärlek till dom här två.
 
 
Anledningen till det avslutade kapitlet är att jag förra måndagen hjälpte henne att flytta ner till Norrköping. Hon ska påbörja en helt galet rolig resa tillsammans med hästen och jag är så jäkla glad för deras skull. Men samtidigt är jag självisk, för jag hatar att dom lämnar mig. Det är svårt att förstå, men det har liksom varit vi två mot världen många gånger. Under en period hängde vi så mycket i stallet tillsammans att jag på riktigt kände mig ledsen då hon skulle vara bortrest i två veckor och jag var tvungen att vara där utan henne, haha. Hela mitt långa hästliv har alltid involverat henne på ett eller annat sätt, och därför känns det så konstigt att inte längre ha henne nära. Det var ju helt underbart när hon flyttade till Runsten tidigare i år, för där kände jag mig hemma sedan innan och det var alltid lika roligt att komma ut och hälsa på. Tyvärr blev det inte så många gånger som jag hade önskat. Men det positiva är att hon nu bara är cirka två timmar bort, istället för tiotals. Jag överlevde ett helt år utan henne när hon var i England, och jag överlever det här också. Det är bara himla ledsamt just i denna stund. Jag är liksom van att ha henne en halvtimme härifrån, att kunna åka ut och hälsa på när som helst. Men samtidigt är jag så taggad för deras skull, för trots att dom lämnar Stockholm så kommer dom knappast att lämna mitt liv.
 
För två lördagar sedan hade vi ett litet mysigt avslut - jag, Mika och Jenny. Trots att det här inlägget kom att handla om Mika så utökades vår duo till en trio när Jenny kom in i gänget och i flera år har det istället varit vi tre mot världen, så det kändes inte mer än rätt att vi fick en sista kväll tillsammans. Det hade varit en sådan där strålande solskensdag och jag hade stått instängd på jobbet i flera timmar. Att få komma ut och träffa två av mina absolut närmsta vänner medan kvällssolen fortfarande värmde var precis det jag behövde. En helt underbar kväll och vi hade det så roligt. Sedan är ju jag som jag är och kunde inte låta bli att även känna det sorgliga i det hela, att det nu dröjer innan vi tre får en sån här kväll igen. Men jag försökte att inte tänka på det, att bara vara där i nuet och uppskatta det vi hade just då. Och det blev verkligen världens bästa kväll, och världens bästa avslut. Jag vill nästan gråta lite när jag tänker på att allting nu har förändrats, men det går inte en sekund där jag inte är tacksam för dessa människor - och hästar, såklart - jag har i mitt liv. 
 
 
Det kändes inte mer än rätt att jag följde med och vinkade av dom när det var dags att flytta. Jag och Mika fick en sista rolig dag, och eftersom jag följt med i alla med- och motgångar hittills kändes det bra att få vara med på det här också. Det är ett stort steg för både henne och Lalle och jag tror inte det finns någon annan där ute som hejar på dom två lika mycket som jag gör och det finns absolut ingenting jag inte skulle göra för att hjälpa dom nå sina mål. Och jag vet att dom kommer att lyckas. Jag bara vet det. Detta ekipage är det bästa jag vet, och jag är så tacksam över att få ha dom i mitt liv. Lilla Lallis har ju fått en väldigt speciell plats i mitt hjärta också, faktiskt. Älskade häst, och älskade människa. Vad jag tycker om er ♥ 
 
Har massor av bilder att visa från denna kväll, så håll utkik!
 
/ • Foto - Natur /

Tryggheten bland träden

Samma dag som jag var inne och fotograferade körsbärsträden i Kungsträdgården befann jag mig några timmar senare mitt i min favoritskog. Jag var ledig den dagen och efter att jag varit och handlat lite hade jag ingen lust att stänga in mig själv i en kvav lägenhet. Solen stod högt på himlen, temperaturen visade sommarvärme och jag var äntligen ledig. Jag hade slängt in kameran i bilen utifall att, men jag hade egentligen helt fel kläder på mig för att hoppa runt i skogen. Det fick bli en väldigt lugn promenad, men det räckte. Det var så härligt att få gå här och känna alla dofter och dra in alla dessa vårtecken. Vårtecken som nästan direkt gått över i sommartecken, men ändå. Löven på träden hade precis börjat slå ut. Stigarna torkade upp. Lyckan låg i luften och allting kändes så där perfekt, som det bara kan göra under våren. Det är den där hoppfulla känslan jag känner vartenda år, när man vet att man har hela sommaren framför sig. Jag älskar hösten och vintern, men vår och sommar innehåller så mycket mer förväntningar.
 
Det slår mig varje år hur fort det går, men detta år måste ju ha slagit alla rekord. Helt plötsligt var det över tjugo grader ute och jackorna flög av fortare än någonsin. Jag brukar ha svårt att hänga med i årstidernas kvicka svängar, men nu var jag helt lost. Allt hade gått så fort. Vintern hade tagit slut och våren hade ersatt direkt, utan större bakslag. Det är något vi inte är vana vid. Det ska alltid komma minst fem snöfall till efter att våren är konstaterad, men så blev det inte i år. Och det är jag ganska tacksam för. Jag brukar vara bra på att hålla spänningen inne, för även fast våren sakta tittar fram brukar det alltid börja snöa igen. Det kanske var för att vintern var så pass sen i år, jag vet inte. Men underbart är det.
 
 
Det var väldigt fridfullt att strosa fram mellan stockar och stenar. Ducka för dom låga grenarna och kliva över dom höga rötterna. Att bara få andas ut och slappna av i min älskade skog. Jag börjar känna mig hemma här. Jag har tidigare alltid haft respekt för skogen och varit så rädd för att gå vilse, men jag känner inte den känslan längre. Nu är jag bara så lycklig över att få komma ut. Det är absolut trevligt att promenera runt bland betongen i huvudstaden, men att få gå här och känna närheten till naturen är oslagbart. 
 
Något jag älskar med sommaren är att det faktiskt är lättare att vistas i skogen. Jag behöver inte pulsa fram i tung snö eller vrida ur strumporna var femte meter för att stigarna är översvämmade. Fötterna behöver inte tyngas ner av stora kängor och kroppen är inte inslagen i lager av kläder. Solen som tar sig igenom trädtopparna och lyser upp marken i dessa häftiga mönster. Det låter säkert larvigt och orimligt för vissa att man kan bli glad av lite skuggor på marken, men det är liksom helheten av att befinna sig ute där du varken störs av bilarnas buller eller höga hus. Du är typ helt ensam, och som jag skrivit så många gånger här behöver jag verkligen dom här stunderna där ingen stör mig. Där jag får vara helt mig själv, jag får göra vad jag vill och gå i det tempot jag känner för. Jag behöver inte rätta mig efter någon. Det är den här friheten jag ofta pratar om, och för mig är den så viktig. Jag behöver dom här stunderna där jag inte behöver känna mig pressad av allting som livet medför. Det är dom här stunderna av ren livskvalité som får mig att orka även dom sämre stunderna.