/ • Personligt - Rebecca fixar /

En ordentlig målardag

Trots att vi fått både nytt golv och ny tapet i hallen finns det fortfarane massor kvar att göra. Vi började lite smått i helgen med att skruva ihop möbler, sprayfärga vår hatthylla och köpa målarfärg. Det är full rulle precis hela tiden och vi behöver aldrig känna oss rastlösa - det finns alltid något man kan göra. Jag var ledig i helgen, jobbade igår och nu är jag ledig tisdag - onsdag - torsdag - fredag. Förstå vilken ren och skär lycka. Jag har inte haft fyra dagar ledigt i rad sedan jag bara jobbade 50% förra sommaren. Jag har redan massa saker inplanerat - det blir så att när jag är ledig vill jag hinna med allt jag vanligtvis inte gör. Men det kommer att bli roligt.
 
Idag har jag däremot inte gått utanför dörren en enda gång. Jag och mamma började tidigt imorse med att sätta igång i köket. Det är ju nästa projekt, nu när hallen börjar se anständig ut. Köket i golvet är ju om möjligt ännu vidrigare än vad hallens var, och mattläggaren kommer tillbaka om ett par veckor och fixar till det. Här nedan kan ni dessutom se en liten bättre bild på hur hallgolvet blev - så himla nöjd! Så idag var det målning som gällde, och jag har haft så roligt. Mamma var med lite i början, men sen har jag mest kört på själv hela dagen. Och det har verkligen varit hela dagen. Jag tror att vi började runt 9.30, och jag slutade väl vid 17. Utan en enda paus. Det var inte så konstigt att jag kände mig stel i ryggen mot slutet, haha. Men jag har liksom inte velat avbryta heller, för det har gått så bra. Jag började ge mig på vår panelvägg i köket - helst av allt hade vi gärna behållit trästrukturen och bara fått i ett annat pigment - typ åt det gråvita hållet. Men vi har rådfrågat olika målare och det skulle tydligen inte alls fungera med vår vägg, så det fick bli helvitt istället. Träplankorna syns ju hur som helst, så lite annorlunda blir det ändå. Vi började med att slipa hela väggen med slipmaskin - aldrig använt förut, men det var faktiskt himla roligt. Sen blev det en omgång grundfärg, innan den fick vila. Då hoppade jag på andra väggen som bara skulle målas om och fräschas upp. Elementet fick sig en omgång och även sidan av skafferiet som vi aldrig målade sist vi rustade upp köksluckorna. Sist fortsatte jag att måla springorna på panelväggen. Så ja, jag har haft fullt upp, men jag har trivts. Jag borde egentligen bli målare eller något, för jag tycker det är så himla roligt.
 
 
Så här såg det ut i helgen när vi byggde ihop vår nya hallmöbel. Tanken var att den skulle stå i det lilla utrymmet till höger i bilden, men den var lite för stor. Det var en ren chansning, men både jag och mamma tyckte den var för fin för att inte chansa. Och vi hittade en annan plats till den ändå, så det gjorde ingenting. Här ser ni även en större överblick över hur nya golvet blev. Såå kär!
 
 
Här ser man även lite av nya tapeten, samt nya möbeln. Den kommer från serien Brusali som IKEA säljer, och jag har alltid varit förälskad i dom möblerna. Passar så bra in med tapeten! Mitt inredarhjärta värker av kärlek.
 
 
Ifall ni inte vet hur vår panelvägg såg ut tidigare, så ser ni den här ovan. Här är den visserligen slipad - så riktigt så här sliten var den inte innan. Men det känns hima skönt att bli av med den gula träfärgen.
 
 
Och här är väggen efter första omgången grundfärg. Förståååå hur fint det kommer att bli sen! Är så himla taggad!