/ • Foto - Natur /

Huvudstaden blommar

 
Förra veckan åker jag in till stan på min lediga dag. Vi skulle ha ett morgonmöte på jobbet mellan åtta och nio, så det var bara att pallra sig upp tidigt och ge sig iväg. I och med att jag var ledig resten av dagen ville jag ha tillgång till bilen, så jag lämnade av pappa på jobbet vid 6.30 och åkte direkt därifrån till stan. Det resulterade i att jag hade lite tid att slå ihjäl, men det är sällan svårt när man befinner sig i Sveriges vackraste stad. Ja, för jag tycker nog att det är det. Det är så himla lätt att bli hemmablind, men när jag väl kommer på mig själv minns jag hur vacker Stockholm är. Hur mycket fint det finns att hitta, bara man är villig att verkligen se
 
Jag klev av i gamla stan och gick utmed vattnet bort till Kungsträdgården. Det är lite roligt, för jag har vuxit upp i Stockholm. I 23 år har jag bott en kvart från stadens centrum, men ändå tog det mig till förra året innan jag åkte in och fick se körsbärsträden blomma i sina rosa toner. Förra året. Jag har ju många gånger sett både bild och film därifrån, men aldrig slog det mig att åka in själv. Jag började ju inte röra mig runt i stan förrän jag började på gymnasiet, och ändå dröjde det ytterligare några år innan jag kom på den idén. Men när jag var där nu förra veckan hade träden slagit ut. Kanske inte helt, men definitivt tillräckligt för mig. Bland det bästa jag vet gällande stan är att vara där tidigt på morgonen, innan alla andra vaknar. Innan hetsen och stressen sprider sig bland alla dess invånare. Det är så många som snabbt ska från punkt a till b, och ofta är jag en av dom. Men ibland gillar jag att ta den lilla extra tiden att faktiskt stanna upp och njuta. Se mig omkring och uppskatta att jag får bo på en sådan vacker plats. Det var inte många människor ute när jag strosade runt bland dom rosa träden, och det var så mysigt. Jag kan gilla att promenera runt på fullpackade gator också, det har sin charm, men ingenting slår det här. Lugnet och stillheten innan allting exploderar. Och jag är verkligen så glad att jag tog mig hit i år, för det är något visst med att stå där och se dom rosa bladen ovanför huvudet. Det är unikt.
 
 
Jag gick förbi precis mitt under en photoshoot, vilket alltid gör mig lycklig att se. En fantastiskt vacker häst befann sig där tillsammans med sin matte och en fotograf, och jag undrade lite på skoj om bilderna skulle dyka upp i någon av alla facebookgrupper jag är med i. Mycket riktigt fick jag se bilder härifrån några dagar senare, och då visade det sig att fotografen faktiskt var en person jag haft lite kontakt med för några år sedan. Världen är bra liten. Synd bara att jag inte insåg det när jag faktiskt var där! Hur som helst är det ju lite av en drömlocation, så jag kan tänka mig att bilderna blev hur fina som helst. 
 
#1 / / Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm:

Så vackert! :D

Svar: Eller huuur! :D
Rebecca Adnell

#2 / / Jessica Online:

Men vad roligt att kika in här och hitta bilder från den där dagen.. Hästen, (Tennessee Walking Horse) som heter Copy's Special Weapon ("copy") är numera såld så dessa bilder blev de sista jag tog på honom. Jag tänkte bara höra om jag får låna bilderna därifrån och ha privat och ev om jag skriver något inlägg om det på min blogg, det är inte särskilt ofta jag själv fastnar på bild kan jag säga... :) Givetvis med länk hit om jag väljer att ha dem på bloggen då. Återkom gärna! Och vi kanske skulle ses någon gång "på riktigt" också, det hade varit kul!!

Svar: Javisst, det går bra. Länka hit om du lägger upp på bloggen bara så är det inga problem :) Och ja det tycker jag, det vore roligt!
Rebecca Adnell